NAJ DOG FACА!

Uf drugari jedva sam cekala da pocne glasanje, a sad chupam kosu i ceo dan vrtim slike i jaoo...
Sto se mene tiche svi imaju chistu 10, ali pravila su pravila.
Dzipsi 1 - 3 poena
Bella 1 - 2 poena
Crnja 3 - 1 poen

eto prezivela sam, srecno vam bilo :):):):):)

izvinite nije mi baš najasnija procedura pa da pitam, pošto se neki psi pojavljuju na više slika i pošto treba pri glasanju da se navede i oznaka fotke, da li to može da se glasa za istog psa više puta?
npr sajmon 3 -1 poen; sajmon 2 - 2 poena.
ili moraju biti tri različita psa? hvala

Логично гласаш по једном псу, а слике су све на једном месту због каснијих категорија које су у плану, јер није на мени да сортирам слике према категорији, можда би се неко и бунио што сам ставила једну слику његовог љубимца док сматра да је друга боља. Тако да, гласај по једном псу, видиш како су и други гласали.

Зато што не могу да ставим било коју фотку тог пса, него ћу да ставим баш саму фотографију која је победила. Пошто је тема "Нај фаца", првенствено гледате где им се највише виде фаце, а не цело тело, кажем, због даљих конкурса.

dobro, a npr ako neki pas na jednoj fotki osvoji 10 poena i to su svi njegovi poeni, a drugi pas osvoji 6 na jednoj fotki i 6 na drugoj, koji fotku ćete okačiti kao pobedničku, i koji je pas tu pobednik?
da li se glasa za naj psa ili za naj fotku, ako je ovo drugo, onda sumiranja poena sa svih slika kod istog psa nećete raditi, jel tako? i pobednik je prvi pas koji je osvojio 10 poena.

Zasto jednostavno kad moze komplikovano:) Mili svaka cast na strpljenju. Dragojlo glasa se za fotku a Mili je stavila sve slike jer nije na njoj da bira fotku pa bi jednostavno glasaj ako hoces i nemoj gusiti temu bez razloga.

haha, glasa se za fotku? jesi li siguran? što ne piše onda tako. eto, ti si školski primer forumaša koji nije razumeo ovo glasanje.
ali hajde recimo da si u pravu, no tu onda imamo problem, zašto da ne može da se glasa za fotke na kojima je isti pas?
npr nekom se dopadnu neke dve fotke jednog psa. zašto bi to bilo zabranjeno ako se glasa za naj fotku. negde se lepo iskreveljio, na drugoj uhvaćen u trku npr i nekom se te dve fotke najviše svide.

s druge strane, ako se glasa za naj psa (a verujem da je to bio cilj moderatora) i od nas se ne traži da kažemo koje fotke su najlepše (jer moguće je da je fotka glupa a pas ekstra), zašto je onda bitno da navodimo redni broj fotke? zar je toliko teško da se na kraju okače sve fotke pobednika.

ukratko, problem je nastao kad je moderator pokušao da kombinuje dva principa najpsa i najfotku u jednom glasanju, što je izazvalo konfuziju. kao bitno im je da znaju koja fotka tog psa je pobedila, čime su u igru uveli i princip najfotke, što je neodrživo...

i onda se javljaju problemi i za samog moderatora kao onaj hipotetički koji sam naveo gde je jedan pas osvojio 10 poena na jednoj slici i to su svi njegovi poeni, a drugi 12, ali po 6 na 2 slike.
po tebi je dakle pobednik prvi pas jer je ta fotka osvojila 10 poena, a ako je princip najpas onda je pobednik ovaj drugi pas jer ima 12 poena.
sad neko može reći pa eto, dobili smo i najfotku i najpsa, no problem je što glasači prilikom glasanja ove dve titule nisu znali, a morali su, jer možda su se oni koji su glasali za ovog prvog psa koji je skupio 10 poena rukovodili time da je to najpas a ne najfotka, a oni koji su glasali za ovog drugog svidela im se fotka, uhvaćena grimasa psa npr.

da ne dužim, mislim da treba prvo, poništiti glasanje; drugo, glasačima jasno staviti do znanja čime da se rukovode, principom najpsa ili najlepše fotke. i od glasača zatražiti sledeće informacije, imena 3 psa sa bodovima 1, 2, 3 i da navedu tri puna imena tri fotke koje im se sviđaju, tj imena pasa sa brojevima, i boduju to sa 1, 2 i 3 poena.
eto, samo sam pokušao da pomognem, to rešenje vidim kao jedini izlaz iz ove zapetljane situacije za koju verujem da su je svi primetili, ne morate mi zahvaljivati na pomoći...

Izvini, na cemu da ti se zahvalim? Na glavobolji?! A taman smo se odmorili... Nemoj pogresno da me razumes, na kraju krajeva, imam utisak da se po pitanju nekih stvari (kupiranje, muzika...) sasvim solidno kapiramo ali stvarno si, brate, komplikovan. Ajde, mooolim te, malo iskuliraj. :worth::worth::worth:

Ja sam razumeo glasanje i glasao sam za razliku od tebe koji ovde dodjes samo da se proseravas i gusis temu. Ostalo cu ti reci u pp. Izvinjavam se svima na recniku ali morao sam da odgovorim i evo necu vise obecavam.

Ма ја се не нервирам, капирам да је дошао намерно овде да прави пометњу, на коју ја, наравно, не наседам! Дакле, како су сви лепо скапирали и лепо гласали а само ти си нашао за сходно да филозофираш, рећи ћу ти кратко и јасно: седи и гласај или ћути. Ако се нико досад није бунио, шта се онда ти буниш? Ниси ти уложио мукотрпан труд у све ово па и немаш право да ми било шта замераш. И, btw. ово је игра, а не наградно такмичење.:roll:

Нешто ми је пало на памет, а надам се да се и Смех слаже - да победник не би остао баш без икакве награде, да ли се слажете да му се омогући да он изабере следећу категорију? Ја бих му рекла које су животиње следеће на реду, а он нека изабере категорију?

Нешто ми је пало на памет, а надам се да се и Смех слаже - да победник не би остао баш без икакве награде, да ли се слажете да му се омогући да он изабере следећу категорију? Ја бих му рекла које су животиње следеће на реду, а он нека изабере категорију?

Одлична идеја мили.................по мало би и било глупо да побједник не добије награду.............барем по мени.;);)
Поздрав!

Back