Nadji pitanje!

Lanfear:
Chekaj malo, pa Bloody Mary nije bila kraljica, vec zena koja je zivjela prije nekih 100 godina, chak postoji mogucnost da je izmishljena lichnost... njeno pravo ime navodno je Mary Worth...

Ne znam na koju ti Mary mislish, ali ovo je Mary I (cerka Henry VIII i Catherine of Aragon), koja je vladala od 1553-1558. Nadimak "bloody" je 'zasluzila' jer je naredila pogubljenje vishe od 300 ljudi zbog jeresa.

Eh, pa Bloody Mary na koju ja mislim je djevojka koja je prema jednoj prichi pala iz kochija i zadobila takve povrede (ukljuchujuci i povrede lica) da je iskrvarila na smrt.

Druga pricha, pak, kaze kako je ona bila ubica sopstvene djece, a postoji verzija po kojoj joj je dijete oteto i ubijeno.

Bilo kako bilo, postoje vjerovanja prema kojima se ona moze prizvati (ima mnogo nachina). Uglavnom, jedan od njih je gledanje u ogledalo i govorenje "Bloody Mary, ubio/la sam tvoje dijete". Ako se to kaze odredjeni broj puta ispred ogledala u kupatilu, ogledalo ce se zacrveniti, njen lik ce se pojaviti i pokushati da noktima/kandzama unakazi lice onoga koji ju je zvao, ili ga povrijediti na neki drugi nachin. Blah :roll: ...

Back