Nacionalni stadion u Surčinu

Neno

Elita
Poruka
20.635

Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Stadion će se graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika, a treba da bude završen do kraja 2026. godine.​

Stadion-t.jpg
Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim standardima Fife i Uefe.
Biće kružnog oblika, a prostiraće se na 32 hektara.
Stadion-u2_437x620.jpg
Stadion će se graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika, a trebalo bi da bude završen do kraja 2026. godine.

Oko stadiona će se nalaziti kafići, kiosci i restorani, kao i tri tematska parka.
Biće i mnogo prostora za šetnju, ali i dovoljno mesta za automobile, imajući u vidu da je planirano 10.000 parking mesta
Predsednik Aleksandar Vučić je, na ceremoniji početka radova na izgradnji stadiona, rekao da je dogovoreno da se finale Lige Evrope 2028. godine igra upravo na ovom stadionu, kao i da će biti jedan od tri najlepša u Evropi.


RTS
 
Pranje para.

Skoro svi stadioni su vise nego prazni jer je celo prvenstvo namesteno i narod ne zeli da daje tesko zaradjene pare na karte jer su mu potrebnije za nesto drugo.
Ako se i dobije finale nekog UEFA takmicenja to je jedina varijanta d astadion bude pun a osim reprezentacije ne zna se koji klub ce tu igrati kako stadion ne bi bio vecito prazan.
Na stranu sto je prevoz do istog upitan.
Tramvajska/metro linija kao da nije ni planirana jer niko ne govori o tome.
 
Posto bas i ne pratim, pitanje za fudbalske i ostale poznavaoce, koliko utakmica godisnje odigra u Srbiji fudbalska reprezentacija Srbije? Seniorska. Koliko odigraju evropskih utakmica beogradski blizanci? Koji sportovi ce moci da se upraznjavaju na tom stadionu sem fuzdbala? Atletika (da li stadion ima atletske staze ili se namenski pravi za fuzdbal)?

Ukratko, koliko puta godisnje ce se koristiti taj stadion? I da onda razmislimo koliko ce godisnje da kosta budzet Srbije odrzavanje tog stadiona odnosno za koliko godina ce da propadne i urusi se.

Ili je pozadina svega, da se poput milanskih blizanaca i San Sira, na taj stadion prebace oba beogradska blizanca a zemljiste u centru Beograda na kojem su Marakana i JNA preda na koriscenje nekim Arapima, Izraelcima, Amerikancima, Miskovicu ili Zepteru da bi tamo zidali neki novi Beograd na Autokomandi?
Pa da se o konto budzeta republike Srbije svi namire, beogradski veciti blizanci (njihova uprava pogotovo, kao i narkodileri koji vode navijacke horde blizanaca), Arapi (ili neki drugi), FSS (i funkcioneri u tom savezu), gradjevinske firme podrobnih tajkuna i na kraju Velika Braca koja uvek imaju prste u svakoj tegli meda koja se otvori u zemlji Srbiji... grandiozan plan, svaka im cast. Za.y.e.bite tu sirotinju do kraja, do dzdza.

Inace stadion nije delo da ti vilica padne do poda, ima i lepsih, no izgleda kao svemirski brod iz Star Warsa u odnosu na JNA i Marakanu.
 
Poslednja izmena:

Nacionalni stadion u Surčinu, čudo arhitekture!​

Tu će biti izgrađen i novi Beogradski sajam, Akvatik centar i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova
stadion.jpg

Prvi bašta-stadion na svetu..

Na tom prostoru će, pored izložbenog prostora za EXPO i Nacionalnog fudbalskog stadiona, biti izgrađen novi Beogradski sajam, Akvatik centar i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova.
Sam izložbeni kompleks za EXPO obuhvatiće površinu od 25 hektara, a ukupna površina izložbenih objekata biće 230.000 kvadrata bruto.

Rezidencijalni kompleks je zapravo čitav grad sa svim sadržajima za udoban boravak učesnika izložbe, a njegova površina će biti 160.000 kvadrata.
Pored ostalog, planirana je izgradnja i nove železničke pruge dužine 18 kilometara, na relaciji Zemun polje-Aerodrom "Nikola Tesla" - lokacija EXPO 2027.
Kada bude izgrađen taj deo pruge, putnici će od centra grada do Surčina stizati za pola sata. Vozovi će od stanice Beograd centar ići brzom prugom do Zemun polja, a odatle će se odvajati deo koji vodi do Nacionalnog stadiona.

Kurir.rs
 

GAMING VILLAGE PROJEKAT Gradiće se pored Nacionalnog stadiona i Expo​

Pre godinu dana potpisan veliki investicioni Ugovor o finansiranju izgradnje kompleksa Gaming Village, a ovaj impozantni projekat biće podignut na novoj lokaciji, koja će po svemu biti jedna od prestižnijih u Beogradu.

gaming-village2_ff.jpg
- Kao što znate, za svaki projekat ovih razmera, koji je, kako ste i sami rekli impozantan kao i Beograd na vodi, Nacionalni stadion i Expo, potrebno je vreme, ozbiljna priprema raznorazne dokumentacije, razne saglasnosti, odluke i slično. Na svemu tome naš tim svakodnevno radi kako bismo što pre otpočeli sa radovima. Trenutno smo u fazi izrade idejnog rešenja, odnosno prilagođavanja terenu na kom će se Gaming Village graditi - kaže Strahinja Tošić, direktor Gaming Villaga:
- Prvenstveno je njegova izgradnja bila predviđena na obali reke Save, ali kako je otpočela urbanizacija sasvim novog dela Beograda, koji će se nalaziti oko Nacionalnog stadiona i Expa, koji će biti centar svih dešavanja, kako poslovnih tako i turističkih, odlučili smo se u razgovorima sa predstavnicima Republike Srbije da je najbolja pozicija za izgradnju Gaming Village-a upravo pored Nacionalnog stadiona i Expa.
U završnoj smo fazi pregovora i odluke oko izbora firme koja će graditi Gaming Village.

- Uporedo sa tim, u toku su pregovori oko kupovine jednog hotela u blizini Beograda, koji će biti mini verzija Gaming Village, odnosno koristiće se prvenstveno za butkampove (odnosno pripreme) velikog broja svetskih ekipa - naveo je Tošić:

ff.jpg
- Na ovaj korak smo se odlučili zbog velikog pritiska od strane najvećih svetskih gaming organizacija kojima je Srbija strateški najpogodnija iz razloga blizine EU, dobre avio povezanosti sa svim državama, iz razloga što im se dani boravka u EU broje, tako da butkampovi im nisu u EU prihvatljivi, kako bi sačuvali broj dozvoljenih dana za turnire. Srbija definitivno ima najbolju perspektivu u gamingu, u odnosu na celu Evropu i Bliski istok.

Kurir/Republika
 

Back
Top