NACIONALNE MANJINE - "VELIKE" DEMOKRATE :)

SerbiaUnited:
Da li vam je smesno-tuzno ili tuzno-smesno to sto nacionalne manjine ovde toliko propagiraju demokratiju, vladavinu prava, jednakost a u njihovim zemljama maticama vladaju ili su do skora bile ili imaju pretenzije da dodju na vlast sve same Nacionalnisticke partije:
HDZ, Ataka, da ne pominjem shiptare na Kosovu, muslimane u Bosni...
(sve su veoma jake cak jace nego Radikali kod nas)

dal smo mi glupi stvarno, naivni ili vec sta ili nas samo oni smatraju glupim?

Oh... ti... poturice... pa sta treba da propagiraju? Nejednakost? Vladavinu jaceg???

pa to vec sve zivimo... ne moramo za to da se borimo :roll:

rdeki:
Pricas nesto pausalno i bez ijednog primera.
Pitao sam te koliko je ljudi u Srbiji otpusteno na nacionalnoj osnovi. Ako vec pricas o tome kao fakat pretpostavljam da posedujes odredjene podatke.
Sto se tice mog primera, Srbin je zaposlio pripadnka nacionalne manjine iako je kandidat Srbin imao daleko bolje kvalifikacije, samo zato da ga sutra ne bi optuzivali za diskriminaciju.

Pitao sam te jos nesto, ali si i tu izbegao da das jasan odgovor.
Znate, mi smo jedinstvena zemlja u svetu. Mi Srbi smo doziveli da u nas jedna nacionalna manjina u nasoj maticnoj drzavi Srbiji maltretira i sasvim potisne sa dela nase teritorije. I to u zemlji Srbiji u kojoj su nacionalne manjine navodno diskriminisane.

Pazi, nemam ja nameru tebe u ništa ubeđivati. Meni je ovaj forum smešan da bih ja sad trošio ogromnu energiju u nekim diskusijama koje ne vode nikuda. U Subotici čovek nije izabran za sudiju samo zato što je Hrvat, ako te zanima, ti traži.

Torrente-BG:
Glupi,glupi.

Bas jutros na RTS-u gledao neku emisiju o Zooloskom vrtu i Vuku Bojovicu.
Jedna recenica mi bila bas upecatljiva.Rece Vuk sledece:"Mnogi bi u Srbiji trebali da dodju u zooloski vrt i da nauce sta je cuvanje teritorije,hijerarhija i postovanje".

Za razliku od životinjskog sveta koji se služi isključivo nagonima uz upotrebu izvesne inteligencije, mi svoju ne koristimo. Naravno, imamo i crkvu koja nas savetuje da se suzdržavamo životinjskih nagona: briga za hranom, za seksom, za imovinom... Zatim, ne bih se ugledao na životinje i zbog samog stila života pojedinih vrsta i odnosima unutar zajednice.
Opet, iako unutar iste zajednice - mnoge jedinke ne brinu šta je sa njegovim pripadnikom tj da li se snašao za "neke stvari" pa mislim da bi se i Vuk Bojović složio sa ovom konstatacijom.

SerbiaUnited:
ne, Shipcu, nego nije vreme ni mesto tome...

ako imamo gladne vukove oko nas
propagiranje takve "demokratije" nema smisla...

kada se malo smire onda sam prvi koji ce podici ruku za to...
ma da... ja sam Shipac :lol:

Poturice! :P
ja sam za to da se ljudi biraju po sposobnostima, a ne po poreklu ili stranackoj pripadnosti... ali ko mene pita...

ima dovoljno vas poturica koji mislite da je biti Srbin neki sveti pojam i sam sebi garancija za uspeh... samo ne znam na cemu temeljite ta uverenja osim na nekim Nostradamusovim prorocanstvima... u sopstvenom tumacenju ili tako nesto

velike zavere i masoni
oh da... to je to :D

filatelista:
Kad shvatite da su nacionalne manjine građani ove zemlje koji imaju ista prava kao i Srbi, onda ne bi bilo potrebe da se osvrćemo ko i kako vlada u njihovim zemljama.

De, majke ti, 'ajde ti objasni kako ti shvatas tu problematiku? Daj neki primer, neki tvoj stav prema nekom "problemu" ili problemu za koji znas, a tice se konkretno nacionalnih manjina! ne zezam se, daj neki konkretan primer, nemoj samo suplje price. Uporedi stanje kod nas sa okolnim zemljama! Hajde da idemo korak ispred drugih, daj predlog!

ako nije tako kao sto sam napisao u naslovu.

zasto onda cveta kriminal, crna ekonomija i ostale radnje na divlje u Presevu, Novom Pazaru. Niko nista ne sme da im kaze.

A koga vozaju... zna se...
medijski-isprani mozgovi koji rade da bi neko drugi imao korist...
ali ako... ako je tebi lepo i meni je ... malo sam idealista... nemoj da mi zameris.... :) :) :)

ra-ta-tat:
ima dovoljno vas poturica koji mislite da je biti Srbin neki sveti pojam i sam sebi garancija za uspeh... samo ne znam na cemu temeljite ta uverenja osim na nekim Nostradamusovim prorocanstvima... u sopstvenom tumacenju ili tako nesto

za nemca je nemac sveti pojam, zato su i uspeli
za mene je srbin sveti pojam, valjda je to i logicno :)
a za tebe sve osim srba, zato sto si reklamozder..

mi smo od skora svi pripadnici novog drustva i tek smo sad naucili da gledamo samo na sebe.
zamisli one koji su u toj prici 150 godina. :)
mislis li da je nekog briga za sebe.

a ti mi propagiras vladavinu prava, postovanje onih nacionalnih manjina koje zele samo da se "ogrebu".
zasto neko ne pomenu one nacionalne manjine koje nikada nisu pravile rusvaj..
one koje stvarno zasluzuju 100% OK tretman: Rusine, Slovake pa cak i Vlahe, Rumune...

ovim drugima
ali odgovara im da ima tako naivnih... tako plitkih umova...
koji nacionalizam povezuju iskljucivo sa necim loshim...
no...tvoj problem...

moj savet.. nemoj da padas na reklamu...

greska gore, hteo sam da kazem
mislis li da je nekog briga za tebe

a o tome koliko ti i tebi slicnim na ovom forumu (sva sreca samo ste par) mozete nekoga da ubedite u nesto...
vidim po vasem cinizmu... pateticnom ponasanju...

jel ti to "nesto novo" na sta treba da se neko ugleda ?????

ne, to je malo, beznacajno i prolazno
a Lemmingsi uvek ostaju Lemmingsi

Back