Nacionalizam

Да ли то значи да теби, као анационалисти, могу да разђебрају земљу а теби ће бити свеједно?

Где си био ТИ када је призната независност Косова?

Можда на цивилном одслужењу војног рока где си, над пеленама које си прао, кукао кад ће више да се заврши и тај "кулук"? Да би се што пре вратио свом анационалистичком бивствовању чије је највеће достигнуће чекање увођења белог шенгена?

Bio sam kuci sa ortacima i komentarisao kretene koji razbijaju sopstvenu prestonicu, jos nisam bio u vojsci, i nemam nameru da idem, anarhista sam i pacifista.

Шовинизам (по Наполеоновом војнику Николи Шовену (Nicolas Chauvin) коме је приписивана беспоговорна оданост Наполеону) је екстремни вид национализма. Примитивна, трибалистичка идеолошка и политичка доктрина, коју чине мистификована национална историја, изразито позитивне предрасуде ο вредности сопствене нације и негативне предрасуде ο другим, посебно суседним нацијама, повезане са мржњом, презиром, нетолеранцијом и агресивношћу према припадницима других нација.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Шовинизам

Doista sjajna definicija koja u potpunosti oslikava u sta se pretvorila nacionalna svijest srpskog naroda u zadnjih 20-tak godina.

Cast izuzecima, naravno.

kod nas na prostorima SFRJ je obično takav nacionalizam.Inače,
- ovakav nacionalizam nije ništa sporan, čak šta više potrebno je čovjeku jedno takvo osjećanje.

...samo što
na prostorima SFRJ je to i + mržnja prema drugom narodu.

На просторима бивше СФРЈ - без Србије. Јер, као што знамо, нажалост, Срби су увек највише страдали, па и у овом грађанском рату девдесетих.
Ако се и деси да некога мрзимо - то није шовинизам, то је жеља за реваншизмом или бес због неиспуњења истог.
За разлику од хрватских шовиниста који мрзе све српско само зато што има префикс СРБ и које сматрам најгорим шовинистима на Балкану па и шире.

Дакле, немој мешати српски национализам са шовинизмом, јер он то није.

Doista sjajna definicija koja u potpunosti oslikava u sta se pretvorila nacionalna svijest srpskog naroda u zadnjih 20-tak godina.

Cast izuzecima, naravno.

Та дефиниција пре осликава стање свести наших западних комшија, и то не само у последњих 20 година.

Ми никада нећемо бити као ви, џабе се надате. :lol:

На просторима бивше СФРЈ - без Србије. Јер, као што знамо, нажалост, Срби су увек највише страдали, па и у овом грађанском рату девдесетих.
Ако се и деси да некога мрзимо - то није шовинизам, то је жеља за реваншизмом или бес због неиспуњења истог.
За разлику од хрватских шовиниста који мрзе све српско само зато што има префикс СРБ и које сматрам најгорим шовинистима на Балкану па и шире.

Дакле, немој мешати српски национализам са шовинизмом, јер он то није.

Covece, shvati da ni Srbi nisu bili cvecke 90-ih godina proslog veka, pogledaj samo Mladica i Karadzica, i sve ce ti biti jasno. Mada sam za to da se uhapse i hrvatski i muslimanski zlocinci koji su cinili zlocine nad Srbima, na primer Haradinaj. Ali isto tako treba da odgovaraju domaci zlocinci..........:)

Ма нервирају ме идиоти... једноставно.. гледам идиоте на послу, гледам на факултету, гледам по влади... скупштини... једноставно.. све уништили мајмуни... ни један Србин неће преживети ове идиоте..

турке и комунисте смо преживели...али ови ће нам све по спсику...

То се толико осилило...да вишеније нормално...

Predji na direktnu akciju!:D;)

Covece, shvati da ni Srbi nisu bili cvecke 90-ih godina proslog veka, pogledaj samo Mladica i Karadzica, i sve ce ti biti jasno. Mada sam za to da se uhapse i hrvatski i muslimanski zlocinci koji su cinili zlocine nad Srbima, na primer Haradinaj. Ali isto tako treba da odgovaraju domaci zlocinci..........:)
Хајде реци колико си година имао 1990. године ? :mazi:

"Ako se, eto, slucajno desi da nekoga i mrzimo, nije to sovinizam nego zelja za revansizmom" :lol: jao, jao.... nejaci napacena...

Цитираш парафразирање? :eek:

То још нисам видела! :hahaha:

Ал' видим да се још увек смејеш к'о луд на брашно, ако, ако, само нек' си ти мени чио и (природно) весео. :lol:

Back