NACIONALIZAM= PRIMITIVIZAM

da li je znak jednakosti na pravom mestu?

• Ukupno glasova
    10
  • Anketa je zatvorena .
....зар смо заборавили да је нацизам Словене сматрао нижом расом којој се спремало истребљење; зар смо заборавили 22 милиона наше Православне браће Руса страдалих од руке нациста? Сматрамо да су фашизам и нацизам вештачке идеологије које су нашем и другим народима нанеле много зла и да им нема места у Србији.

Cossack:
Немој да си увређен, нисам баш желео да те увредим. Ипак ми ниси одговорио.
ma retko se uvredim na slicne komentare...
Не сумњам да треба да учим много тога, лоше си проценио, за факс за почетак и ко зна шта још, али то је друга прича...
pa kad budes naucio,ako ti je potrebno da kazes to sto mislis onda...
Тема је нешто друго. Реци ми само, како су ваши расположени тамо доле?
ako oduzmemo ekonomsku situaciju, "sitne" probleme sa strujum, nezaposlenost... odlicno raspolozenje vlada na kosovu
Ти си мало изнервиран, чини ми се. Нећете ваљда у бој? Причао си и неке причице типа "Срби никако да схвате", на неким другим темама.

a sto bi, skoro niko ne razmislja o ratu na kosuvu [mozda, ali samo mozda, 2-3% usijanih glava, kojima je rat potreban za rasciscavanje nekih samo njima poznatih racuna]. mada ja verujem i tih 2-3 % daje preterano. a da li sam pogresio???

Cossack:
Са моје тачке гледишта, твоја реакција је нормална.

Шта год да си урадила (нпр.флајка у главу), није страшно после оне изјаве...

И још се извињавао..:lol: Није нормалан. Будала.

Nije budala. Takvi su Englezi.
U Londonu ja skakao u bazen (što nije dozvoljeno), slučajno zakačim tipa u vodi (dobro ga odalamio - izašla mu šljiva na licu ), on ništa, izvinjava se i kaže da mu je žao...

uhip:
....зар смо заборавили да је нацизам Словене сматрао нижом расом којој се спремало истребљење; зар смо заборавили 22 милиона наше Православне браће Руса страдалих од руке нациста? Сматрамо да су фашизам и нацизам вештачке идеологије које су нашем и другим народима нанеле много зла и да им нема места у Србији.

Оооооооо.......каааакооо је лепооооо бити ГЛУП !

Pink%20panther.gif

eto, ja koja sam sve samo ne "nacionalista" dozivela sam "okrsaj" sa jednim engleskim "gospodinom"- izjavio je da mu je zao sto svi srbi nisu pobijeni za vreme bombardovanja '99.... onda sam ga lepo zamolila da ustane i napusti drustvo... kulturno je poslusao moj savet i krenuo...medjutim, ustala sam i ja, prisla mu i polila ga punom flasom vode! mozda primitivno sa moje strane ali kako drugacije sa nacionalistickim-engleskim-kolonijalistom?!

Covek izjavio da mu je zao sto svi Srbi nisu pobijeni '99,e te slike(da su sve nacije 15 godina slusali o divljacima sa Balkana) koju nam je Sloba naslikao u svetu necemo promeniti dok god ne izvrsimo konacno politicki zaokret prema Evropi....

slusam razna lupetanja pa rekoh da otvorim ovu temu, jer mi je pun ***** neukih debila koji se prave pametni po ovom forumu o necemu sto izgleda ne razumeju... dali vi uopste sto serete o tome znate razliku izmedju fasizma i nacizma?!
meni se cini da mnogi to svrstavaju isti kos, a nije isto, postoje bitne razlike, jer slusajuci u nedelju canka, samo mi je zao sto u studiju nije bio neki obrazovan po tom pitanju pa da pravi malo budalu od njega!

фашизам настаје као идеологија крајње лкевице, корпоративна држава у којој држава има контролу и власништво над свим великим предузећима и природним ресурсима. Ослања се на трдиционалне вредности, цркву, веру и породицу, али и нацију у целини. У принципу н епознаје дискриминације на расној основи и расизам.

нацизам је нешто друго, иако корене има у фашизму, нацизам тежи да избрише све раније вредности, поготову цркву и породицу, нудећи сурогате. Жестоко се базира на расизму који прелази у шовинизам према свим другим расама и народима

to matori kosta zna a ko ne zna, ne dokazuje se na forumu, da si bio pametniji ti bi postavio temu... aj sad lepo idi pa se svadjaj sa nekim radikalom ili demokratom... meni svejedno koga odabaras ili kojoj grupi pripadas, ali jedno je sigurno SMARAS!

Рецимо у песмама...
Док Нацистичке славе расу, сеју мржњу,фашистичке су и попут "Фачета нера", једна од најпознатијих Италијаксих песама. Настала је у доба Абисинског рата и део гласи:

"Мало црно лице"

Црно лице, мала Абисинко,
сачекај нас јер наш час долази.
Да дођемо к` теби
и донеземо нови закон и новог краља.

Црно лице, лепа Абисинко,
повешћемо те слободну у Рим
да те пољуби наше сунце.
окружена црним кошуљама.

Кад постанеш Римљанка,
Италијанска застава ће постати твоја
И маршираћеш са нама,
пред нашим Дучеом
И нашим краљем.

Е, а сада разлика. Док су се Италијани дивили лепоти црнкиње, Немци су покушавали да ј еубију.
Отприлике...

Иначе радило се о истинитом догађају када су Италијани спасили једну малу девојчицу која се звала Марија Виторија Арадам

faccettanera.jpg

http://www.radiomarconi.com/marconi/faccetta/faccetta_nera.mp3

Hm ... zahvaljujem na uvažavanju funkcije i institucije Sindikata...!!!
E pa htjeli smo Ligu šampiona, očekivali barem Ligu UEFA, a dobili smo nešto između!!!
Radi se o prilično teškoj grupi i to svakako više doprinosi navijačkom doživljaju svakog od navijača Zvezde koji su kao i navijači iz našeg komšiluka hronično željni velikih iskušenja na međunarodnoj sceni!! Lično, nikad nisam bio spreman na nekakve kalkulacije u smislu da nam se potrefi nekakva "boranija" pa da budemo zadovoljni što su nam veći izgledi za prezimljavanje u Evropi!! Danas svi znaju da igraju fudbal!!! Vidjeli smo koliko je onaj raspali Rendžers sposoban u LŠ!!! Nismo im davali baš nekakvu šansu za ovakav start!!! Ispostavilo se da ta ekipa koja je na papiru dobila horor grupu nije baš tako nemoćna kako smo bili stekli utisak iz ona dva meča protiv naših momaka!!!
Bayern je sam po sebi izazov, naravno ako ovi naši budu znali šta hoće u meču protiv Bavaraca!!! Činjenica je da se radi o velikom klubu i da su nam igrački potencijali neuporedivi (bar na papiru)!!! Ono što je interesantno za Bayern (a što se nemože zanemariti) jeste neodoljivi utisak da Švabe još u glavi vuku kompoleks šoka iz 91'!! To se moglo zapaziti još i u pripremi i pojedinim fazama meča kojeg su svojevremeno odigrali protiv komšija!! Ovim ne želim da favorizujem Zvezdu (bože sačuvaj), već kompletan efekat atmosfere koji na njemački tim može da ostvari Marakana, a koji oni najbolje pamte!!!
Uostalom, i Bayern zna da odigra "biser" meč pa da im se svi na tribinama nasade na glavu!!! Zašto zanemariti i takvu situaciju, mada je za to izuzetno mala vjerovatnoća???
U svakom slučaju ne očekujem nekakav Zvezdin blam, već igru "do koske"!!!
Arisu Grčkoj??? Šta reći nego "paljevina na terenu i navijači ludaci po tribinama!!! Žestoko, al' rizici u kojima smo oni i mi su podjednaki!!! Što veći temperament, to veća mogućnost da se sagori u želji!!! Jako će biti bitan početak meča (prvih 35-30 minuta)!!! Ako ih ugnjavimo u ritmu onda nam šanse enormno rastu!!!
Vrijeme je da konačno odigramo na kartu Bajevića koji se nažalost (a možda i na sreću) pokazao kao lik koji lako plane i reaguje stihijski i "na prvu" (opet emotivac)!!! Najveći teret meča je upravo na njemu!!! Ovo je za njega "momenat istine" i predstavlja veliko lično i profesionalno opterećenje!!! Dakle, sama ekipa Arisa kao protivnik je za Zvezdu poželjna opcija!
Bitan faktor: GATE 7!!!
Bolton??? Ostrvljani su postali ne samo naši dragi pacijenti već i pacijenti društva iz našeg komšiluka!!! Jednostavno, to je tako!!! Nama nikada nisu ležali Rusi i njima slični zlodusi iz bivšeg SSSR-a (čak i najgore krš-ekipe), a ovi ostrvljani nikako da svare fudbal ekipa iz bivše Juge!!! Bez obzira što nas je Rendžers prošao, nameće se utisak da se u našem međusobnom duelu i nije baš nešto puno naigrao za jednu ekipu koja nakon 2. kola LŠ vodi u svojoj grupi!!! Bolton je u stanju raspada pošto već sad spašavaju sezonu!!! Ipak mislim da im je sad preča borba za opstanak u Premijer ligi nego možda i polufinale Lige UEFA!!! Velika šansa za Zvezdu, koja se izgleda konačno, ali i na vrijeme budi!!! Uostalom svakako da im Zvezda nije Rabotnički kraj kojeg su se jedva provukli!!!
Braga??? "Ćeraćemo se još" fazon!!! E oni već više trebaju da se bave nama nego mi njima!!! Aktuelnih 10 osvojenih bodova iz 7 ovosezonskih prvenstvenih utakmica dovoljno govori o tome koliko su se trenutno zabavili sami sobom!!

Dakle, ovdje kapa dolje jedino Bayernu, ali je on sam po sebi dovoljan motiv za dobar otpor u uslovima "natprirodnih sila" naše Mare (i ko zna - možda i nešto više od toga)
Ostali,.... jedan, drugi, treći,... onda Nova godina, Božić,... pa nastavljamo dalje...!!!

Hvala i prijatno!!!

:lol:
Da, tema je glupa jer se ne zna sta se njome zeli postici?
Poistovetiti fasizam i nacizam, ili samo nabrajati (otud valjda i one tri tacke) sto bi moglo znaciti, da mi sada nabrajamo sta bi jos moglo da "ulegne" u temu:razz:

Чудно да чудније не може бити! ЛДП-овци постављају теме, Чедика маршира са Чанком... обојица оптужују Коштуницу за фашизам... њих двојица су створили фирера... дижу халабуку да прикажу Србију фашистичком пред разрешењем Косметске кризе... о УСПУТ спочитавају радикалима да су фашисти... А при томе СРС стоји по страни и посматра минорце и америчке плаћенике, а Тома, као строги али праведни профа све њих позива на уразумљивање и да престану да бацају народу прашину у очи пред националном одлуком са Косметом. Е, лакрдија! Која ће скупо коштати Србију!

Back