Nacionalista na daljinu

U tenku se obicno sedi, koliko je meni poznato.
Нема то везе. Они наши Т-55 су сићушни. Не знам да ли си служио војску, али само мало крупнији људи ту просто не могу да се увуку.
Неко од 180 цм ће имати проблеме да се увуче у те наше тенкове.

Pa mislim da imas idealan karakter i IQ za tenkistu, pa nasa vojska gubi potencijal zbog tako tvojih fizickih karakteristika.:sad2:
Сад ме мало више занима што сам те толко увриједила јадног па ми ни мој мали топић артиљеријицу не дајеш већ ме бацаш право у тенк оволиког.

Ако се осећаш поражено онда да идем. Није занимљиво тући обореног.
Pa vidis, ja sam klasicna Srbenda, iako sam autosovinista.

Ali, otprilke mi 4 puta vise ide na krac kada cujem da srbuje neko sa druge strane Drine, nego sa moje strane Drine.

Cak i da govore iste reci i iste pomahnitale debilizme, opet me ovaj preko Drine 4 puta vise nervira.

Primetio sam da to imaju i Bosanci da, kada iste reci govore drugosrbijanci iz Srbije, 4 puta ih manje nervira nego kada to govore Hrvati ili Bosnjaci npr.

E tako i mi Srbi u Srbiji; to je nesto podsvesno, iracionalno, mitski sto bi rekao Kusta.

Vi sa Kosova to isto sa drugosrbijancima i Albancima npr., itd.

Može biti. Ne valja biti radikalan ni na jednu stranu, to se nauči u tridesetim, jedino ako su baš mladi, što sumnjam
To je zapravo prolazna faza kroz koju svi moraju da prodju, ali zavisno od mnogo faktora, neki “zaglave” u toj fazi- poenta je da s takvim ljudima nema poente raspravljati jer kod njih postoji samo in-group, tj njihovo “pleme” i out-group tj oni koji ne pripadaju, ako im objasnjavas nesto sto je protivno njihovim ubedjenja (i njihove grupe) odmah misle da si protivnik njihove grupe, ako se direktno konfrontiras- onda su beprijatelj, a ako si fin onda cesto bude jos gore- onda si petokolonas ili ubaceni element itd…
Na tu foru funkcionisu i sekte- svima im je zajednicko da im je njihova grupa vaznija od istine- tako da ni cinjenice ne pomazu.

Ne znas ni jednu rec na ijekavici?
Cisto sumnjam,
zalosna stvar je sto u zapadnoevropskim zemljama bi dobio kaznu za omalovazavanje,
zbog nekih izjava, tako da tvoje i evropske vrednosti se ne poklapaju.
Tako da mi nije jasno koga ti zapravo podrzavas?
Ne znam napamet, znam samo u nekim pesmama tako kada krenu, tipa Halida Beslica.
Sumnjaj.
Vazi.
Dobro.
Cool, ti si moj idol.
Mogu li da te pitam nesto?

_  Nacionalizam -  Momo Kapor o nacionalizmu.jpg

Back