Nacin ucenja

• Začetnik teme Začetnik teme Ana90
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
skoncentrisati je ispravna rec..

Zavisi, opet...
Opshterihvatjena je, iako se razlika izmedju glagolskog vida svrshenog i nesvrshenog netje u toj meri istatji.
Medjutim, u onom kontekstu u kom je topmodelsica upotrebila rech - nije.
Dakle, ako je rech koja ima svoje alternativno vidovno znachenje pogodna za upotrebu, a u ovom primeru jeste, josh je i pride alternativa(opet dolazimo do toga jeste li alternativa) nepodesna, ista se mora upotrebiti.

Stvarno mi se ne svidja da kazem "profesor se koncentrise" to me podseca na okupljanje, koncentrise se, kao koncentricni krugovi, kao neki koncentrat u kome su hranljivi sastojci svi na jednom mestu okupljeni. Kao, profesor se koncentrise :D , to znaci, njegovi delovi se koncentricno rasporedjuju oko mene, u krugu, stoje glava (otkinuta), noge, ruke, sve to u krugu oko mene u vazduhu lebdi lopta, a ja sam u njenoj sredini. Eto tako ja vidim znacenje reci koncentrisati se za razliku od reci skoncentrisati se u ovom slucaju. Zadovoljni? :D

Stvarno mi se ne svidja da kazem "profesor se koncentrise" to me podseca na okupljanje, koncentrise se, kao koncentricni krugovi, kao neki koncentrat u kome su hranljivi sastojci svi na jednom mestu okupljeni. Kao, profesor se koncentrise :D , to znaci, njegovi delovi se koncentricno rasporedjuju oko mene, u krugu, stoje glava (otkinuta), noge, ruke, sve to u krugu oko mene u vazduhu lebdi lopta, a ja sam u njenoj sredini. Eto tako ja vidim znacenje reci koncentrisati se za razliku od reci skoncentrisati se u ovom slucaju. Zadovoljni? :D

:shock: Nadam se da nisi na drushtvenim naukama... :shock: :shock:

Back