Na tehnički dva puta godišnje!

Ziva istina brate,ziva istina.Vazda je bilo da kada ovi drkosi sa puno konja i malo mozga naprave krs i lom na putu obicno strada sirotinja.Sve i da je istina da 50 ljudi strada godisnje zbog tehnicke neispravnosti vozila to je opet stostruko manje od broja onih koji stradaju od bahatih tatinih klinaca sa novim besnim masinama.To su nase dzukele izmislile da bi sirotinji uzimale novac jer im ponestaje vise maste,prosto neznaju nasta vise da uzmu lovu da vestacki odrze ovu prokletu avliju.ponekad mi se cini da imaju timove ljudi koji samo sede po ceo dan i izmisljaju nasta da udare harac.Smrt Dusmanima

A zašto se ovo ne odnosi na ciganska vozila? Zašto njih ne isključuju iz saobraćaja kad voze tehnički neispravna vozila? Što oni ne idu na teh. pregled? Što su oni povlašćeni a mi ne?
A i mogli su malo da spuste cenu, nije im dosta što je gorivo najskuplje (a verovatno i najgoreg kvaliteta) na svetu, nije im dosta što nas onoliko deru za registraciju nego sad kad nas već teraju da dva puta teramo svoje krševe na tehnički moraju i tu da nas oderu.

A zašto se ovo ne odnosi na ciganska vozila? Zašto njih ne isključuju iz saobraćaja kad voze tehnički neispravna vozila? Što oni ne idu na teh. pregled? Što su oni povlašćeni a mi ne?
A i mogli su malo da spuste cenu, nije im dosta što je gorivo najskuplje (a verovatno i najgoreg kvaliteta) na svetu, nije im dosta što nas onoliko deru za registraciju nego sad kad nas već teraju da dva puta teramo svoje krševe na tehnički moraju i tu da nas oderu.

Pa kako da ih kazne kad nemaju ni dokumenta,a kamoli bilo šta drugo :D

Znaci tvoj auto ima dvanaest godina i ti ces morati jednom godisnje da dokazujes da je ispravan i to ces platiti jednom,a ja npr. imam auto iz `86g. perfektno odrzavan,ispravan,sa kojim se ne bih bojao na tehn. kad god hoces,i da dodam da garantujem da je ispravniji od vecine auta starosti 10-15g,a i nekih mladjih.
Ja cu morati dva puta godisnje da colujem,zato sto se meni ne vjeruje.E pa sto nama koji "smo" stariji od 15g ne bi dali besplatan tehn.i tako pokazali dobru volju za vecom bezbjednosti u saobracaju,za koju ih uzgred receno bas zabole.
U tom slucaju se ne bunim,ako ce ga gledati svaki mjesec,neka gledaju,ali ovo ce biti nazalost,samo jos jedna otimacina u nizu.

pa ako nije otimacina,ti peglaj svoj iz '86 do smrti ko ti brani:)

Jbga,odrzavam sta imam,i nije mi zelja bas toliko da ga imam,a imam radionicu i znam kakve se sve kante kotrljaju mladje od 15 god.,Eeejh sta se sve navezlo,kakvih govana i smeta od auta kada su se mogli havarisani uvoziti. A to su bas ti sto spadaju u ispod 15.god.
I sta sad onaj sa 16,17 god,vise nije pouzdan,ma aaajde lova im trebe,odrali kozu s`ledja pa `oce jos.

Jbga,odrzavam sta imam,i nije mi zelja bas toliko da ga imam,a imam radionicu i znam kakve se sve kante kotrljaju mladje od 15 god.,Eeejh sta se sve navezlo,kakvih govana i smeta od auta kada su se mogli havarisani uvoziti. A to su bas ti sto spadaju u ispod 15.god.
I sta sad onaj sa 16,17 god,vise nije pouzdan,ma aaajde lova im trebe,odrali kozu s`ledja pa `oce jos.

salio sam se,ima auta starih 15 godina u extra stanju i kao sto kazes,ima krseva starih par godina iz uvoza,naravno da im treba lova pa su ovo smislili

Kod nas u Makedoniji su takvo zakonsko resenje uveli 2004-te godine.
Vozila starija od 15 godina idu dvaput na tehnicki.
Onaj drugi tehnicki je kostao 1000 denara (oko 15 eura), ali su uskoro, jos 2005-te, odustali od naplate istog, i sada je isti besplatan.
To valjda jer je kod nas problem u velikom broju neregistriranih vozila zbog skupe registracije, a i zbog velikog broja vozila na bugarskim tablicama, koja su dosta cesta, pre svega zbog jeftinih vozila tamo i jeftinije registracije u Bugarskoj.
I, na kraju, opet je ostao velik broj neregistriranih vozila, isto tako i bugarskih, samo je onaj drugi tehnicki postao besplatan :)
Verujem da ce nesto slicno biti i u Srbiji.

Back