Na sta najvise obracate paznju kod stripova?

• Začetnik teme Začetnik teme Deya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jagodica:
ej a sta je 'radnja' a sta 'scenario'? zar nije to isto :I
ja nisam neki stripadzija ali nemam pojma sta me drzi kod stripa. neki su mi citljiviji a neki manje. znaci da ima dobru radnju i 'karakter' a crtez da je simpa. nervira me kad je strip nepregledan i nejasan.

Pa znaš kako... Pod radnjom se podrazumeva siže stripa. Radnja je sastavni deo scenarija, ali scenario se odnosi i na način i razvoj dijaloga, likova, dužinu teksta... Pa se često radnja izdvoji kao poseban element radi lakšeg snalaženja. Bar tako ja kapiram.

alien:
jagodica:
ej a sta je 'radnja' a sta 'scenario'? zar nije to isto :I
ja nisam neki stripadzija ali nemam pojma sta me drzi kod stripa. neki su mi citljiviji a neki manje. znaci da ima dobru radnju i 'karakter' a crtez da je simpa. nervira me kad je strip nepregledan i nejasan.

Pa znaš kako... Pod radnjom se podrazumeva siže stripa. Radnja je sastavni deo scenarija, ali scenario se odnosi i na način i razvoj dijaloga, likova, dužinu teksta... Pa se često radnja izdvoji kao poseban element radi lakšeg snalaženja. Bar tako ja kapiram.
Ne, ne ne vidis mora da se vrsi poredjenje, a najbolje je sa filmom (i evo sada necu uzeti erotski film jer uvek kazes da poredimo sve sa ribama). Uzecu neki kultni film, koji svi znaju kao na primer'Niske Strasti'. E sada po scenariju Seron treba da prekrsti noge pred svim onim murkanima, ali ona nece, pa se onda radnja odvija u sobi gde je ona sama pred kamerom, a onda MONTAZA ujedini te dve slike u jednu. Znaci rezime ove price je da je scenarijo nesto sto se zamisli na pocetku, a radnja ono sto je ispalo od scenarija na papiru :wink: [/b]

Back