Na redu: ujedinjenje Bosne i raspad Republike Srpske...

Сарајлија, није теби уопште лако и тешку муку мучиш. Види, саосећам, али твој положај и ставови, ма колико разумно изгледали, већини класичних Срба (православац, није видео света, огорчен, сања царство) не играју ама баш никакву улогу. Оно што видим да те брине је коме ће се царству Бошњаци приволети. Оно што треба још више да те брине је да по први пут у историји Србе потпуно не интересује шта ће бити са њима. Нити их присвајају, нити би да их убију нити би да их протерају, једноставно, Сарајево је даље од Техерана. Ено вам савезници Хрвати, па се глођите са њима.

Додик и друштванце из Србије раде заједно, у то немој да сумњаш, и Српска ће се или осамосталити у крајњем случају (федерација би била само прелазан облик) или нестати, али да би нестала, оне Србе оданде треба протерати, а то је врло, врло тешко са Русијом која нас подржава и са којом се договарају шта радити даље, као и са ставом српског становништа преко Дрине. Нема никакве сумње да ће Амери покушати да укину Српску, али пошто смо сатерани у ћошак и све маске су пале, борићемо се до краја, а то код Срба значи да ћемо победити, тако је увек било кад ђаво однесе шалу.

Претње ратом су бесмислене, јер би овог пута Србија крајње активно учествовала, немојте ни да сањате о томе. Свака претња ратом значи нестанак Бошњака са ових простора, јер пре ће Срби ућу у Сарајево (и то мислим ући, не гранатирати са брда) него било каква анти-српска коалиција у Београд. Рат деведесетих би био дечја игра у поређењу са овим... лицитирање да је бошњачка популација бесна и жељна освете некако изоставља податак о просечном ставу српске омладине и о ојачалој и увређеној Србији.

Све теорије о чувању Босне да се не би направила муслиманска држава у Европи, отимањем Косова падају у воду. Босна постоји само да би штетила Србима. Хрватски и бошњачки став о томе су потпуно, потпуно ефемерни.

Ја лично мислим да би федеализација Босне била добро трајно решење, али докле год се Запад окрутно иживљава над Србима, нема шансе.

За оне који се питају како може Србија да призна Српску а да оспорава Косову независност, то се зове одвраћање силом, византијска дволичност против латинске. Што нас више стискају, то су веће шансе да се то деси. Из коментара на Западу се види да се највише плаше нашег таквог понашања, типа доста би било, сад идемо ми комбинацијом грађанске непослушности и дипломатском силом, Србија мора да буде обештећена и наши интереси уважени, то би значило да треба још више тако да се понашамо!

Једно велико хвала нашим непријатељима: не само што нам нисте сломили дух, него сте направили од питомих Југословена пребесне Србе и то још и јединствене у националном смислу.

Eto...i kod 25>og posta si napokon otvorio karte...jah moj ti...bujrum u svoju avliju...sta gubis vreme ovuda gde te niko ne shvata ozbiljno...da ne kazem, ne veruje ti ni jedne....

Gospode pomiluj 8). Dok nisi pravoslavni fanatik i sektas - ne valjas pa da ti je cukun-cukundeda i sam Stefan Nemanja ili Kralj Tvrtko Kotromanic. Nisam ja svoje karte nikada ni krio - nisam ja podlac kao vi pravoslavni fanatici. Vizantijska podlost :mad:. Mi Srbi smo Sloveni. Kod nas je il te ljubim il te koljem. Trece nema. Nisam ti ja ovdje za zajebanciju. Mami i tati pa provodi. A sto ti smeta sto je 35 % muslimana slovenski Srbi idi popu pa se zali. Necu da budem kao vi - pa prihvatam miroljubive sunarodnike - pa bili ma koji i to ti smeta - a derem i po muslimanima usred Bascarsije - dok ti iz daljine mutis. Na kraju medju nama ima pravoslavaca, dok ste vi Srbe muslimane i ateiste pobili i protjerali do zadnjeg. Ako nekom smetam - nek me banuju.

Ne mogu da se "nadivim" nekim nacionalnim komplimentima.

Šta ja imam da slušam uvrede - ja kao čistokrvni plavokosi i plavooki Srbin od plemenitog roda uvrede i ponizavanja likova ciji su djedovi pravljeni dok je turska vojska prezimljavala na nekom imanju sa njihovim babama (a to je bila praksa 500 godina). Pa se mali krivonosi Turcin ujesen rodio - pop ga krstio - pa sad glumi Srbina, i lijeci svoje komplekse na slobodnim Srbima. Ajde zapali... To nisu nacionalni vec vjersko-rasni komplimenti, ovdje niko nije protiv Srba.

Zovi me kako hoćeš:
Ja pod balijama mislim na one koji živog Srbina mogu da zamisle samo ako se koprca na neomaštenom kolcu, nećeš valjda sada da mi tupiš da nema takvih!?
Ostale, miroljubive pripadnike islamske zajednice niti spominjem,niti mislim na njih, oni nisu bitni u kritičnim trenucima, ne dolaze do izražaja od svojih divljih sunarodnjaka! Dovoljno jasno?

Zovi i ti mene kako hoces - kakav si ti to Srbin kad mozes zivjeti u Zagrebu? Ne smeta ti Jasenovac, ustase, kame i srbosjeci, Ante Pavelic i Franjo Tudzman, a smetaju ti sunarodnici. Valjda ne smijes tamo kod ujaka ni da pisnes. Mojih je 14 clanova porodice ubijeno u Jasenovcu kao cloanovi porodice partizana. Zene i djeca. Ko ti je rekao da muslimani iz BiH zele pravoslavce na kolcu (izuzetak su Ratko i Radovan i sljedbenici) ? Puno slusas popove i Ivu Andrica. Mani se suplje i mitologije. Nismo u 89.

Ko je bitan, a ko nije među nama - to cemo tek vidjeti - i ti se za to ne brini - ali zbog tvojih i slicnih prica ce masa Srba muslimana tek platiti glavom, ali ce i pavoslavaca ovaj put istom mjerom. Kako ti mene - tako ja tebe. Otvoreno i srpski kako mi to izmedju sebe znamo.

Сарајлија, није теби уопште лако и тешку муку мучиш. Види, саосећам, али твој положај и ставови, ма колико разумно изгледали, већини класичних Срба (православац, није видео света, огорчен, сања царство) не играју ама баш никакву улогу. Оно што видим да те брине је коме ће се царству Бошњаци приволети. Оно што треба још више да те брине је да по први пут у историји Србе потпуно не интересује шта ће бити са њима. Нити их присвајају, нити би да их убију нити би да их протерају, једноставно, Сарајево је даље од Техерана. Ено вам савезници Хрвати, па се глођите са њима.

Додик и друштванце из Србије раде заједно, у то немој да сумњаш, и Српска ће се или осамосталити у крајњем случају (федерација би била само прелазан облик) или нестати, али да би нестала, оне Србе оданде треба протерати, а то је врло, врло тешко са Русијом која нас подржава и са којом се договарају шта радити даље, као и са ставом српског становништа преко Дрине. Нема никакве сумње да ће Амери покушати да укину Српску, али пошто смо сатерани у ћошак и све маске су пале, борићемо се до краја, а то код Срба значи да ћемо победити, тако је увек било кад ђаво однесе шалу.

Претње ратом су бесмислене, јер би овог пута Србија крајње активно учествовала, немојте ни да сањате о томе. Свака претња ратом значи нестанак Бошњака са ових простора, јер пре ће Срби ућу у Сарајево (и то мислим ући, не гранатирати са брда) него било каква анти-српска коалиција у Београд. Рат деведесетих би био дечја игра у поређењу са овим... лицитирање да је бошњачка популација бесна и жељна освете некако изоставља податак о просечном ставу српске омладине и о ојачалој и увређеној Србији.

Све теорије о чувању Босне да се не би направила муслиманска држава у Европи, отимањем Косова падају у воду. Босна постоји само да би штетила Србима. Хрватски и бошњачки став о томе су потпуно, потпуно ефемерни.

Ја лично мислим да би федеализација Босне била добро трајно решење, али докле год се Запад окрутно иживљава над Србима, нема шансе.

За оне који се питају како може Србија да призна Српску а да оспорава Косову независност, то се зове одвраћање силом, византијска дволичност против латинске. Што нас више стискају, то су веће шансе да се то деси. Из коментара на Западу се види да се највише плаше нашег таквог понашања, типа доста би било, сад идемо ми комбинацијом грађанске непослушности и дипломатском силом, Србија мора да буде обештећена и наши интереси уважени, то би значило да треба још више тако да се понашамо!

Једно велико хвала нашим непријатељима: не само што нам нисте сломили дух, него сте направили од питомих Југословена пребесне Србе и то још и јединствене у националном смислу.

Bravo !:)

Jasno mi je da sa primitivnim pravoslavcima nemamo sta da razgovaramo, ali srpstvo mi ne gazi i ne prisvajaj. Pravoslavce muslimani i oni koji su sekularni nikada nisu zanimali sem kao pogodno tlo za napad i izivljavanje. Mani se arogancije - nismo kod mitropolita na cajanki. Pravoslavi su Bosni i manjina i treba da ih zanima sta vecina misli jer nisu nedodirljivi i ti to znas.

Ajde patriotske tirade i jos jedna obmana sirotinje koja ce na metak. Hrvatska moze lako pobijediti zapadnu RS i sve protjerati, samo joj treba pomoc muslimana. Uz NATO podrsku i organizaciju, naravno sto bi se vec i dogodilo da nije Alija zastranio u islamski fundamentalizam i ne sumnjaj u to.

Ko ti prijeti ? 8) Kada nas niste 92-ge necete nikada upamti to - nema vise JNA i nema vise kasarni u gradovima, spremljenih polozaja i izobilja oruzja protiv golorukog naroda. danas svaka nasa kuca ima mali arsenal, a otvoreni smo vec 15 godina prema svijetu. Mi necemo u Beograd i borimo se na svom terenu za povratak stanja iz 91-e. Opet mitologija i propaganda.

Znam da pravoslavci nisu bas vrijedni, posteni, radini (cast izuzecima) i da bez rata i pljacke uglavnom nemaju perspektive (uz pravoslavac ide rado u vojnike, dva ga vuku, a trojica tuku). Nista novo - turski geni. A pozvan si u Sarajevo na "igranku" kad god hoces i povedi cijelu Srbiju ako hoces - 2 miliona Muslimana i 5 miliona Hrvata nece sjediti skrstenih ruku. Svako svoga (pravsolavnog) Turcina ima. Znas nasu staru srpsku. ;)

Ne bojim te se, a ni pravoslavaca ni najmanje. Ne zivimo u strahu - znamo svoje slabosti i prednosti.

Je li ? Ma nemoj ! efemerno 65 % stanovnistva jedne zemlje koje je bez pravoslavaca izguralo nezavisnost. Ako 35 % pravsolavaca ima snagu - neka idu ako mogu. Ali malo morgen :)

Drzave se prave krvlju osvajanjem i genitalijama vecinom, a ne diplomatskim notama. RS se moze odvojiti - ali samo tamo gdje su pravoslavci bili vecina 91. Uz nas naravno ostaju miroljubivi pravoslavci.

Eki pitomi ko Draza Mihajlovic. I onda i sada. Zar pravoslavni fanatik ima duha ? Jedinstvene kao milioni koji su pobjegli na Zapad, Kao Ceda Jovanovic, Pupovac, Pejovic, Bogicevic, Divjak i more drugih, a ne vidjoh da drugi imaju toliko "jedinstvenih". ;)

@ SandrinaBG pa poznati ste kao duhovni ljudi. Samo meni je sumnjiv taj vaš duh.Alzo niste ni vi nama slomili duh kad smo već kod toga.Ionako su vam neprijatelji svi koji nisu pravoslavne vjere većinom Rusi i Grci.

Arogantno, pa zasluzuje isti takav odgovor:

To ti se samo cini, itekako imamo prijatelja u Evropi, a bogami lepo dodjemo i novim silama istoka, ciji je 21. vek. Sto se vas tice, uvek izaberete krajnje gubitnike. Mozda zvuci smesno, ali verovatno je i zvucalo smesno 1941. necemo sa Nemcima, oni su gubitnici.

i to je to, hrvatski stav je nebitan. Vi ste nebitni. Nistavni. Nesustastveni. Iskrivljena slika Srba. Ne postojite samostalno. Nema suseda koji vas ne prezire. Kada Vladeta u Rimu ugovori konkordat sa Racingerom (i nemojte da se cudite tome), drugu cete pesmu pevati, jer se klanjate sili.

Сарајлији:

ко шваба тра ла ла. ако ти је то светоназор, ко је каквог тена, да ли је словен генетским пореклом, мерење волумена лобање, савез племена, спомињање гениталија, удруживање са Хрватима, вечита претња, онда схвати зашто је ваш став непостојећи за нас. Ми терамо наше, ви сте ваше све што сте имали нама рекли. Не занимате нас. Не желимо вас. Нисте део наше државотворности. мислим да сето на твом "језику" каже сиктер, мада нисам баш сасвим сигуран шта до значи, па се извињавам ако звучи лоше.

Што се тиче нерада "Влаха", господе боже... каква констатација. Заиста, good riddance. И шта фали Власима?

Не присвајам ти српство, ја те разрешавам припадности истом. Иди сад негде и ради већ нешто, припаднику неке другог етницитета (што није ништа лоше, наравно, само, ето, Србин ниси)

Чеда и остали које си споменуо су слободни људи у слободној држави и имају право на свој став. Да ли би они могли да постоје у твојој држави? Више од двотрећинске већине, међутим, потпуно подржава тренутни српски став по питању националног интереса и зато тврдим да национално јединство постоји.

Сиротиња увек иде на метак. Па? Ако буде рата и ако ме држава мобилише, јавићу се у складу са ратним распоредом. Просто и једноставно. Битно је да кажем да не желим рат, побогу, али ако буде, извршићу своју дужност.

Лепо ти иде ово сахрањивање Босне. Настави да будеш користан.

Сарајлији:

ко шваба тра ла ла. ако ти је то светоназор, ко је каквог тена, да ли је словен генетским пореклом, мерење волумена лобање, савез племена, спомињање гениталија, удруживање са Хрватима, вечита претња, онда схвати зашто је ваш став непостојећи за нас. Ми терамо наше, ви сте ваше све што сте имали нама рекли. Не занимате нас. Не желимо вас. Нисте део наше државотворности. мислим да сето на твом "језику" каже сиктер, мада нисам баш сасвим сигуран шта до значи, па се извињавам ако звучи лоше.

Што се тиче нерада "Влаха", господе боже... каква констатација. Заиста, good riddance. И шта фали Власима?

Не присвајам ти српство, ја те разрешавам припадности истом. Иди сад негде и ради већ нешто, припаднику неке другог етницитета (што није ништа лоше, наравно, само, ето, Србин ниси)

Чеда и остали које си споменуо су слободни људи у слободној држави и имају право на свој став. Да ли би они могли да постоје у твојој држави? Више од двотрећинске већине, међутим, потпуно подржава тренутни српски став по питању националног интереса и зато тврдим да национално јединство постоји.

Сиротиња увек иде на метак. Па? Ако буде рата и ако ме држава мобилише, јавићу се у складу са ратним распоредом. Просто и једноставно. Битно је да кажем да не желим рат, побогу, али ако буде, извршићу своју дужност.

Amin !:)

A koji bi mi to trebao biti svetonazor ? Možda popovsko-pravoslavni. Neka hvala - zadrzi ga za sebe. Ko te pita zelis li nas - a megaloman si ako mislis da govoris u ime svih. Kojem "mom" jeziku - moj je srpski kao i tvoj, a niko toliko turcizama ne koristi kao pravoslavci. Idi u uzu Srbiju pa poslusaj. Lafo ne znas sta sikter znaci ;) Ko vas ne zna skupo bi vas platio ;) I nemoj mi se majke ti izvinjavati, nema potrebe, uvreda se prima samo od ljudi, pa i izvinjenje.

Ponavljam - nauka je otkrila i potvrdila da 85 % vas nose turske gene. Jadan je onaj Srbin koji izgleda kao Rom ili Turcin i nikakva ga popovska sveta voda ne opra. Zato nas prave etnicke Srbe i ne mozete. Da mozete sve biste nas pognjavili da vas na vas zivot u lazi ne podsjecamo.

Dobro je. Nikada te nisam nazvao Vlahom, iako masa pravoslavaca potice od Vlaha i Cincara iz Rumunije, i nesto nasih i Hrvata naravno. To nije tacan naziv - bolje je pravoslavni Turcin. Tacnije.

Dobro je. Ulazio sam u masu pravoslavnih kuca i stanova u ratu kao vojnik i mogu ti reci da su cast izuzecima jadno izgledali - daleko losije nego nase kuce i stanovi ljudi istog statusa i zanimanja. Nerad, lijenost, neurednost, orijent i sve ostalo - a rugate se nasim muslimanima turskog porijekla. Strasno ! Da vidis moju kucu srpsku domacinsku, sve bi ti bilo jasno.

Jel ti to pop Jovan rekao ? Srbi postoje barem hiljadu godina prije pravoslavlja, tako da popovi i takvi kao ti niti primaju niti otpustaju iz srpstva. SPC je uzurpirala srpstvo za sebe, a krivi smo i mi pravi Srbi koji smo joj to dopustili. Srbin je svako u kome tece srpska krv, ko govori srpski jezik, i ko se tako osjeca. Uz to i ne napada i ne progoni druge Srbe iz cista mira. Upitaj se mozes li se tu naci ? Pogledaj Albance i vidi sta je to nacionalna solidarnost !

Cedu ne diraj - i naravo da bi mogao i da takvi postoje kod nas. Samo ste tanki vi sa Srbima Muslimanima sem kupljenih za saku dolara za filmove tipa Emira Kusturice. Sve ih brate pobiste ;)

Puno se busas ratom - vidi se da nisi nikad bio u smrtnoj opasnosti - a lako je iz daljine izigravati patriotu. I ti si koristan da nasi Srbi vide pravo lice pravoslavnog fanatika.

Emir Nemanja Kusturica je sitni poltron koji dok je bio u Sarajevu nije pisnuo da je Srbin za razliku od mene i meni slicnih (...na strasnu mjestu biti i postojati... sto narodni pjesnik kaze). A onda je za saku dolara i par filmova postao Veliki Srbin. Da mu je Alija dao novac i priznanje pobulio bi i svoju zenu i ne bi iz dzamije izlazio. Eto vam ga - previse je jadan da o njemu govorim, samo sto ne tuce novinare u Kustendorfu - kultura jedna.

A sad...bujrum u svoju avliju, dosadan si i nezanimljiv totalno..

Dobro je S(H)andrina - vidim da ucis turski - spremas se za muza Turcina ili ces u Anadoliju. Uvijek sam govorio nasu staru srpsku: "Turke u Tursku" !

Na srpskom se kaze izvoli u svoje dvoriste... :)

сад ми је мало жао што смо се тако играли, видим да ти је све то врло болно. Изабрао си страну, и она није српска, у класичном смислу речи. Југословен више не постоји, сад си или Бошњак или Србин. то што ти причаш једноставно не стоји, јер се нација не базира на генима, него на културолошкој припадности (језик, вера, обичаји). Истина је да је "бити Србин" данас и "бити православац". Ни мени се то не допада скроз, да будем скроз прецизан, али тако стоје ствари. могу да схватим како те нервира СПЦ, богами и мени се преврће стомак на неке ствари и то не само у тој црквеној организацији.

Немој да ми квариш концепцију, види како се лепо мрзимо овако. Требало је да на референдуму гласаш против разбијања Југославије, твоја мешавина је највише изгубила. Ја сам срећан јер опет имам своју земљу, а не ону курву, без пардона. Моји никад нису волели ту земљу, толико смо се борили да се припојимо Србији. Иначе сам Лала, и толико сам мешан да не можеш ни да замислиш. Али:

Моја мешавина је АСИМИЛОВАЛА све несрпске елементе. Ту се доста разликујемо, сад кад причам озбиљно, мени сутра да сви Цигани (Роми) кажу "Ми смо Срби", ја бих им једноставно рекао "баш лепо, али тако и да се понашате". Теби би то била деградација расе, вероватно, не знам ни сам... Просто не размишљам у тим оквирима, и то би вероватно био један од битнијих разлога зашто у Банату никад није дошло до сукоба у прошлом веку. Изгледа да је у Босни довољно да имаш другачији чуперак. Зато ћете и пропасти и зато ће Српска постојати, нема више илузија.

Не могу више да пишем, немам времена, али ако ти је лакше, ево, победио си, живи свој сан, аферим, ефенди. али он неће бити мој.

Веруј ми, уопште ми се не ратује. Узећу шта је моје у миру. А Српска је моја баш као и мој Банат!

Је л* тако, НАЦИЈО моја?

сад ми је мало жао што смо се тако играли, видим да ти је све то врло болно.

Nismo se mi igrali - vec jedni drugima kresali u lice sta mislimo - sto je OK i nas pozitivan srpski obicaj.

Изабрао си страну, и она није српска, у класичном смислу речи.

Nista ja nisam izabrao. Izabrali su pravoslavni Srbi za mene i preko noci proglasili za neprijatelja. Nisam imao sansu da se borim za moju domovinu Jugoslaviju, a pogotovo ne kroz RS i VRS. Moja je strana uvijek srpska, jer ja se svoga ne odricem (niti je to moguce bez da bude groteska), ali nije pravoslavna.

Југословен више не постоји, сад си или Бошњак или Србин.

Jugoslavija postoji u nasim srcima. Bosnjak je izmisljena nacija bez sadrzaja osim Islama, pa nije moja jer sam ateista. A Srbin sam kao i moji preci, ali nisam pravsolavac.

то што ти причаш једноставно не стоји, јер се нација не базира на генима, него на културолошкој припадности (језик, вера, обичаји).

Mozda nacija Srbi, ali srpski narod kao narodnost se bazira na genima. Jezik mi je srpski, a kulturno imam sve obicaje i kulturu kao Srbin ateista iz pravoslavne porodice (nista muslimansko). Vjera mi nije pravoslavna, ali ta vjera je internacionalna i imaju je mnogi drugi pa nisu Srbi.

Истина је да је "бити Србин" данас и "бити православац".

Jeste nazalost, ali je to perverzija srpstva kao ideje i narodnosti. Ljudi kao ja se ne uklapaju i nisam jedini.

Ни мени се то не допада скроз, да будем скроз прецизан, али тако стоје ствари.

Zvuci kao objasnjenje VRS pri ulasku u neka sela: "ne dopada nam se sto vas moramo ubiti, ali tako stoje stvari". Klasicna izdaja srpstva i svog naroda u ime pravoslavlja ili muslimanstva kod nas. Grozan izgovor za sektasko vjersko nasilje koje cine fanatici.

могу да схватим како те нервира СПЦ, богами и мени се преврће стомак на неке ствари и то не само у тој црквеној организацији.

Nervira me Islamska Zajednica kod nas jos i vise.

Немој да ми квариш концепцију, види како се лепо мрзимо овако.

Ne mrzimo se zbog naseg srpskog naroda i nase lijepe tradicije i kulture i jezika, nego zbog komada zemlje, kao braca na njivi koju treba podijeliti. U ratu sam par puta bio u prilici da ucinim grozne stvari. Ali... nece ruka kad vidim oci djeteta pa vidim sebe. Onda i pored svega i bijesa nema mrznje. Ne mogu na svoje i gotovo.

Требало је да на референдуму гласаш против разбијања Југославије, твоја мешавина је највише изгубила.

Moja porodica je bila za to da se ostane skupa, ali nakon Vukovara i pusione za civile tamo je preovladao strah. Da se sve odigravalo u mirnoj atmosferi - i da nam istorija nije tako krvava, nikada se ne bi odvajali. Iako smo uvijek vezani i bijega iz koze nema. Ustavri cmo sigurnmo biti jedna drzava ponovo - htjeli ili ne.

Da - izgubio sam domovinu Jugoslaviju, bratstvo i savez sa pravoslavnim sunarodnicima. Ukratko sve zbog cega se izmedju ostalog zivi.

Моја мешавина је АСИМИЛОВАЛА све несрпске елементе. Ту се доста разликујемо, сад кад причам озбиљно, мени сутра да сви Цигани (Роми) кажу "Ми смо Срби", ја бих им једноставно рекао "баш лепо, али тако и да се понашате". Теби би то била деградација расе, вероватно, не знам ни сам... Просто не размишљам у тим оквирима, и то би вероватно био један од битнијих разлога зашто у Банату никад није дошло до сукоба у прошлом веку. Изгледа да је у Босни довољно да имаш другачији чуперак. Зато ћете и пропасти и зато ће Српска постојати, нема више илузија.

Не могу више да пишем, немам времена, али ако ти је лакше, ево, победио си, живи свој сан, аферим, ефенди. али он неће бити мој.

Веруј ми, уопште ми се не ратује. Узећу шта је моје у миру. А Српска је моја баш као и мој Банат!

Је л* тако, НАЦИЈО моја?

Nisam siguran za propast. Srbin je otporno celjade - pa ma koje vjere. Uzmi brate Srbine sta je tvoje, ali moje ne diraj i ne otimaj, a ja tvoje ionako necu. Ne ratuje mi se protiv mojih Srba, ali ... necemo prvi, nas nije nikad metak prvi, ali ce biti mnogi ostali...

Jel tako brate Srbine (naravo ako si po krvi nas) ?

(nacija i narod nije isto, neka tvoji romi budu Srbi po naciji, ali po krvi i narodnosti nikada..., nacija se bira, a u narodu radja..)

Tile hrvat je, gle ironije, dosta pomogao Srbiji.

Ne mora vise niko da nam pomaze tako nikada.....Kosovo u ovakvim granicam pre Tita nije postojalo nikada u istoriji. Srbiju (Vojvodina, centr. Srbija, KiM, i danasnja Makedonija) je sveo na fakticki centralnu Srbiju...izmislio je naciju Muslimani (prvi put u istoriji NACIJA=RELIGIJA), izmislio naciju Makedonci a da smo cekali jos malo mozda bi imali i naciju Vojvodjani........mozda je i sreca sto se raspala juga, jer ko zna na sta bi mi spali da smo nastavili da zivimo u toj kvazi federaciji...

Jasno mi je da sa primitivnim pravoslavcima nemamo sta da razgovaramo, ali srpstvo mi ne gazi i ne prisvajaj. Pravoslavce muslimani i oni koji su sekularni nikada nisu zanimali sem kao pogodno tlo za napad i izivljavanje. Mani se arogancije - nismo kod mitropolita na cajanki. Pravoslavi su Bosni i manjina i treba da ih zanima sta vecina misli jer nisu nedodirljivi i ti to znas.

Ajde patriotske tirade i jos jedna obmana sirotinje koja ce na metak. Hrvatska moze lako pobijediti zapadnu RS i sve protjerati, samo joj treba pomoc muslimana. Uz NATO podrsku i organizaciju, naravno sto bi se vec i dogodilo da nije Alija zastranio u islamski fundamentalizam i ne sumnjaj u to.

Ko ti prijeti ? 8) Kada nas niste 92-ge necete nikada upamti to - nema vise JNA i nema vise kasarni u gradovima, spremljenih polozaja i izobilja oruzja protiv golorukog naroda. danas svaka nasa kuca ima mali arsenal, a otvoreni smo vec 15 godina prema svijetu. Mi necemo u Beograd i borimo se na svom terenu za povratak stanja iz 91-e. Opet mitologija i propaganda.

Znam da pravoslavci nisu bas vrijedni, posteni, radini (cast izuzecima) i da bez rata i pljacke uglavnom nemaju perspektive (uz pravoslavac ide rado u vojnike, dva ga vuku, a trojica tuku). Nista novo - turski geni. A pozvan si u Sarajevo na "igranku" kad god hoces i povedi cijelu Srbiju ako hoces - 2 miliona Muslimana i 5 miliona Hrvata nece sjediti skrstenih ruku. Svako svoga (pravsolavnog) Turcina ima. Znas nasu staru srpsku. ;)

Ne bojim te se, a ni pravoslavaca ni najmanje. Ne zivimo u strahu - znamo svoje slabosti i prednosti.

Je li ? Ma nemoj ! efemerno 65 % stanovnistva jedne zemlje koje je bez pravoslavaca izguralo nezavisnost. Ako 35 % pravsolavaca ima snagu - neka idu ako mogu. Ali malo morgen :)

Drzave se prave krvlju osvajanjem i genitalijama vecinom, a ne diplomatskim notama. RS se moze odvojiti - ali samo tamo gdje su pravoslavci bili vecina 91. Uz nas naravno ostaju miroljubivi pravoslavci.

Eki pitomi ko Draza Mihajlovic. I onda i sada. Zar pravoslavni fanatik ima duha ? Jedinstvene kao milioni koji su pobjegli na Zapad, Kao Ceda Jovanovic, Pupovac, Pejovic, Bogicevic, Divjak i more drugih, a ne vidjoh da drugi imaju toliko "jedinstvenih". ;)

Iz koliko si ti mješovitih brakova "nastao" i u čijoj si vojsci bio dok je nastajala RS?

Jugoslavija postoji u nasim srcima.
rollin.gif
rollin.gif
rollin.gif

Iz koliko si ti mješovitih brakova "nastao" i u čijoj si vojsci bio dok je nastajala RS?

Sta je to mjesoviti brak ? Mama mi je zena, a tata muskarac. To mislis. A ako mislis na mjesoviti brak po liniji vjere, nisam iz mjesovitog braka. Stari i stara su mi ateisti - porijeklom iz porodica koje vasi popovi nazivaju muslimanskim (imam par prababa iz pravoslavnih porodica ali jako davno).. Jeste da se porodicno udajemo i zenimo naravno i sa Srbima pravoslavcima (porijeklom), tj. jedino sa njima, nismo porodicno dozvolili da muslimani ili pravoslavci vode politiku kod nas barem ne u zadnjih 120 godina.

Ne biram zene po vjeri - ali nekako Srpkinje pravoslavke slovenskog porijekla vole sa mnom, iako se ja njima ne namecem. Zenski instinkt je rpica za sebe. Ako neka i htjedne kod nas u kucu kao snajka zastalno, na volju joj, ali popovi ostaju pred vratima kuce (kao i hodze).

Ponesto od lijepih srpskih narodnih obicaja se moze postovati, ali u granicama mjere i onako vise sekularno.

Ja sam pred kraj rata mobilisan u ABiH. Stojim iza toga, iako su me slagali, jer je to ipak bila barem dijelom muslimanska vojska, i opet bih u rat, jer ne dam na sebe, s tim da mudzahedine i hodze organski ne podnosim i oni u mojoj brigadi nisu mogli da smrde i to prezive. Nije vazno koja je brigada u pitanju, znaju oni koji su iz Sarajeva. I nije jedina. Stan mojih roditelja je "popio" dvije granate i par PAM metaka, a kuca 10 tak 120ki i 5 tenkovskih. Da - kuca usred Sarajeva, mala skromna i sa bastom, nista vojno na njoj nema. Nisam to zasluzio, a nisu ni moji. Gorko iskustvo od sunarodnika. Da znam ko je spagu vuko - ne znam bi li se suzdrzao.

Back