Na koju pesmu vi odlepite na svadbama?

Ako ne računam tamburaše...ponešto od Miroslava Ilića i Tozovca...za drugo i ne znam baš...uglavnom sedim i zevam...

I da, iz mog svadbarskog iskustva, koje doduše nije veliko, ima neka pesma od Vesne Zmijanac, nešto "grudi da ti budu jastuk" , ne znam kako se zove, e na tu pesmu sve žensko ustaje, babe, polovnjače, udavače, klinke,sve i počinje guzomlat, neki grupni ženski orgazam...makar sam ja tako primetio...

Cudi me da niko nije pomenuo cuveni svadbarski hit "Gara" sa podvarijantom "Idemo na Pale preko Ledina"...:lol:
Doduse,to mozda vazi samo za RS,ali ne i SR...
Inace,nema te pjesme koja moze da podigne masu,kao sto to moze kolo...
Mislim da je to uzicko,ono nannannanna...nannana...na...na... :))
Uvijek se cudim kako ljudi imaju kondicije da izdrze citavo kolo u komadu,i to pogotovu oni malo stariji i deblji...
Ali sto jest jest,nema svadbe bez narodnjaka...Dzaba Novi fosili i slicne balade,volim ja tu muziku,ali to prosto nije za svadbe...nema atmosfere...mozes zaspati...Najidealniji je neki mix...

Uzicko kolo ima tu neku energiju, eksplozivnost, koja tera na kretanje. Zvucacu kao stric Albert :lol:, secam se da smo se jednom prilikom vracali sa Banjaluckog polja, kasnili, a vec je bila pocela pauza za rucak, sa razglasa je picila muzika, i taman kad smo stigli do nase zgrade krenulo uzicko kolce, a neki zajebant Makedonac odvali ceo rafal maltene pred samim ulazom. A pre toga satima nijedan metak nije ispalio, nije hteo da cisti pusku, manevarska municija prosto ublatnjavi cev, i eto nije izdrzao, ponela ga muzika "na domak Kumrovca, na samom pragu njegove kuce". :lol:

Par starogradskih bih svrstao u favorite, recimo ovo...

"... nisam davala sto sam morala vec sto sam ga volela..." :maramica:

Back