На данашњи дан 1999. године

U oktobru 2000 god ,generalni sekretar NATO-a DZorđdz Robertson u Budimpešti izavljuje kako "do promena vlasti u Beogradu ne bi došlo da nismo bombardovali Srbiju."
Treba li ovde ista vise dodati?
Posledice bombradovanja sve govore kao i Ahtisarijev plan za otcepljenje Kosova.
-----------------
Slava poginulima, a kletve nisu potrebne. Njih kune njihovo nedelo, mrtvi i ranjeni, porodice i svi oni koji su pomrli ili umiru od poslednica osiromasenog uranijuma.

*BILJA*:
U oktobru 2000 god ,generalni sekretar NATO-a DZorđdz Robertson u Budimpešti izavljuje kako "do promena vlasti u Beogradu ne bi došlo da nismo bombardovali Srbiju."
Treba li ovde ista vise dodati?
Posledice bombradovanja sve govore kao i Ahtisarijev plan za otcepljenje Kosova.
-----------------
Slava poginulima, a kletve nisu potrebne. Njih kune njihovo nedelo, mrtvi i ranjeni, porodice i svi oni koji su pomrli ili umiru od poslednica osiromasenog uranijuma.

Какви су бедници и не треба им клетва.

ТНикола:
Слава им! Посебно истичем хероје над херојима Животу Ђурића, Зорана Радосављевића и Миленка Павловића, пилоте нашег РВ који су дали своје животе у борби против ђавољих слуга.

Slava im.

Samo ne mogu da se ne zapitam koje su sanse bile tim pilotima da bilo sta urade...i da bisu slucajno poslati u 100 %-tnu smrt da bi posle neko skupljao politicke bodove.

OD POSLjEDICA NATO BOMBARDOVANjA U PLAVU

Rođena telad čudovišta

Direktor veterinarske ambulante u Plavu, mr. Zuvdija Jasavić, proteklih dana imao je puno posla u tom kraju, a samo u jednom danu uspješno je obavio dvije, neobične intervencije. Naime, u štali Šefketa Derviševića iz Gusinja, carskim rezom rođeno je tele teško 80 kilograma, a nedugo potom u Brezojevicama kod Plava u štali Vuka Dešića, tele sa tri noge.
Ove devijantne pojave, kako smatra Jasavić, najvjerovatnije su posljedica NATO bombardovanja.

- U noćnim satima primio sam poziv iz kuće Derviševića da je krava koja je pri teljenju dobila jake bolove. Kada sam stigao primijetio sam da je tele krupnije, vratio se u ambulantu po pribor i opremu za carski rez. Konstatovao sam da je termin teljenja „probijen” za dvadeset dana, pa sam na licu mjesta, pri slaboj svjetlosti i bez ikakvih uslova za takvu intervenciju, obavio carski rez i sat vremena kasnije izvadio tele teško 80 kilograma. Time sam spasio i kravu i mladunče, a moram reći da je prava rijetkost da grlo, koje nije rasno, ima tele ovolike težine. Na svu sreću, uspostavljeni su normalni procesi od početka, tako da su i krava i tele u dobrom stanju - priča Jasavić.
To, međutim, nije bio slučaj koji se u Brezojevicama kod Plava desio nedugo potom.

- Na putu prema Plavu pozvali su me Dašići, koji su mi kazali da postoje problemi pri teljenju i da im je potrebna stručna pomoć. Pošto sam vidio da je krenula glava i jedna noga, vratio sam tele nazad i pri novom pokušaju, uz mnogo napora izvukao tele. Bilo je živo, ali na žalost bez prednje lijeve noge, koja je bila narasla nekih 10 santimetara. Ne pamtim da se tako nešto desilo na ovim prostorima. Vjerovatno je riječ o nekom poremećaju uzrokovanom spoljašnjim faktorom, a najvjerovatnije radijacijom koja je ostala kao posljedica bombardovanja Kosova, koji nam je geografski blizu - kaže Jasavić.
On je dodao da će tele zbog hendikepa, nakon tri mjeseca ili pošto dostigne težinu od 70 kilograma, morati na prinudno klanje.
N.V.

http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika=Poljoprivreda&datum=2007-03-24&clanak=93499
Slika i text.

Na godisnjicu bombardovanja od strane NATO-a g. Tadic nasao se na proslavi 50 -godisnjice EU. NATO=EU...Ma, neka ide gde hoce, ali, mogao se bas i uzdrzati na ovaj dan. Sta je slavio s njima danas nas Predsednik"?! Kad sam ga videla u srdacnom razgovoru sa Solanom, pomislila sam je ovo poslednje sto svojoj zemlji moze da ucini bilo ko, kamoli njen predsednik.
Inače, Boris Tadic će večeras prisustvovati koncertu Berlinske filharmonije, kojim EU u glavnom gradu Nemačke počinje obeležavanje 50-godišnjeg jubileja.

Premijer je sa ministrima iz DSS-a, danas u crkvi prisustovao pomenu i parastosu zrtvama NATO-agresora.

Hvala mu i u moje ime!

*BILJA*:
Na godisnjicu bombardovanja od strane NATO-a g. Tadic nasao se na proslavi 50 -godisnjice EU. NATO=EU...Ma, neka ide gde hoce, ali, mogao se bas i uzdrzati na ovaj dan. Sta je slavio s njima danas nas Predsednik"?! Kad sam ga videla u srdacnom razgovoru sa Solanom, pomislila sam je ovo poslednje sto svojoj zemlji moze da ucini bilo ko, kamoli njen predsednik.
Inače, Boris Tadic će večeras prisustvovati koncertu Berlinske filharmonije, kojim EU u glavnom gradu Nemačke počinje obeležavanje 50-godišnjeg jubileja.

Premijer je sa ministrima iz DSS-a, danas u crkvi prisustovao pomenu i parastosu zrtvama NATO-agresora.

Hvala mu i u moje ime!
То је особина Тадића коју не волим - да не поштује или намерно вређа осећања "друге" Србије. Слично као присуствовање у Сребреници а да претходно није ишао у Братунац, рецимо.

Lacibg:
То је особина Тадића коју не волим - да не поштује или намерно вређа осећања "друге" Србије. Слично као присуствовање у Сребреници а да претходно није ишао у Братунац, рецимо.
Ajd da te pitam, da li misliš da bi ljudi to doživeli iskreno da je to učinio u prolazu ili povratku? Ako ideš na neko stratište, idi sa pijetetom prema tim žrtvamam, nemoj balansirati, svraćati, vagati, politički se dodvoravati. Koliko znam, otišao je na Badnji dan ili baš na Božić, izviždan je i u Bratuncu kao i u Srebrenici.

Back