MySpace/Facebook

• Začetnik teme Začetnik teme Dree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Keeper

Nismo se razumeli, ***.

tako da mi je malo teže da povežem sav onaj post sa ovim...

U glavnim crtama ono što si napisao ovde ( http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8617784&postcount=1259 ) je tačno, no ono ne negira ono što sam napisao...

ja sam samo pričao o tehnologiji koja nije neutralna

...jer ja nigde nisam napisao da je tehnologija neutralna.Napisao sam da je sloboda neutralna (u odnosu na sistem i sve njegove mehanizme...

mada ja na tehnologiju i kapital(izam) gledam kao na ravnopravne elemente u ovom sadašnjem tehnološkom fetišizmu i opštem ludilu

... a samim time i u odnosu na tehnologiju ).

Ne znam, možda sam se nespretno izrazio.Možda sam ovde...

I neće nestanak tehnologije nikoga osloboditi, niti će dalji tehnološki pomak sam po sebi nekoga zarobiti.

...trebao napisati da sigurno neće biti ni obratno, da dalji progres tehnologije isto tako neće nikoga osloboditi? Mislio sam da je to jasno, s tim se malo ko ne bi mogao složiti i čudilo bi me da je drugačije.

A što se tiče ovoga :

"Za pojedinca će biti nepodnošljivo ukoliko neki njegov deo ostane neintegrisan u kretanje ka opštoj tehnicizaciji; biće neprihvatljivo ako bilo koji čovek pokuša da izmakne toj nužnosti kojoj se celo društvo povinuje. Pojedinac više neće moći da se odvoji od društva, ni materijalno, niti duhovno. Na materijalnom planu, neće moći da se oslobodi tog pritiska zato što su tehnička sredstva toliko brojna da ispunjavaju ceo život i čine nemogućim bekstvo od tog kolektivnog fenomena. Nema više nijednog pustog mesta, niti bilo kojeg drugog geografskog lokaliteta, za nesuđene usamljenike. Nije više moguće izbeći ulazak u zajednicu autoputeva, visokonaponskih kablova ili hidroelektrana. Uzaludno je pokušavati sa usamljeničkim životom kada je svako prinuđen da učestvuje u svim kolektivnim fenomenima i koristi sva kolektivna oruđa, bez kojih je nemoguće obezbediti golu egzistenciju. U našem društvu više ništa nije besplatno, a za život od milostinje ima sve manje mesta."

I ako se uzme u obzir ovo:

mada ja na tehnologiju i kapital(izam) gledam kao na ravnopravne elemente u ovom sadašnjem tehnološkom fetišizmu i opštem ludilu

Onda ona parafraza Albera Kamija, kojom sam pokušao da pojasnim moj pređašnji komentar, dobija novu dimenziju. Čovek, po mom mišljenju, postaje rob onda kada, u trenutku slabosti, poveruje da njegova sloboda zavisi od bilo koga. Ili još gore - od bilo čega.

Dobro je, vec sam se uplasila da cu morati da idem u spasavanje a stomak prazan.
Weiii.

HIhi, odgovor na test " U kojoj klupi treba da sedis"

POSLEDNJA DEFINITIVNO!

Ti u skolu dolazis samo da bi bio vidjen. Sta si ti umislio!? Da skola sluzi za zezanje a?! E pa gospodo malo ste se zajebali! Cak ne mozes ni da se udostojis da sedis na casu, nego sa svakog moraju da te izbace... Sramoto za drzavu!

Poslednja izmena:
POSLEDNJA DEFINITIVNO!

Ti u skolu dolazis samo da bi bio vidjen. Sta si ti umislio!? Da skola sluzi za zezanje a?! E pa gospodo malo ste se zajebali! Cak ne mozes ni da se udostojis da sedis na casu, nego sa svakog moraju da te izbace... Sramoto za drzavu!

Meni je tu ispalo da treba da sedim na podu :P

I uchlanila sam se u grupu :D Prepoznala sam neke...:P

Evo ovo mi je rezultat:
Ti cak ni ne zasluzujes klupu. U skoli te ni nema, a kada dodjes vecinu dana prespavas. Pustas kosu da bi mogao da spavas, a ne udostojis se cak ni da je operes. Kada kupis sebi da jedes, neces nikome da ponudis! Stipso!

Ne da nisu pogodili nego...........
Kad sam odgovarala stavljala sam uglavnom da ne volim shkolu, da ne slusham na chasovima i sl.
ali to ne znachi da ne dolazim uopshte... :roll:

Back