Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo, ja sam slobodna - jutros sam došla letnje zaneseno na posao u letnjoj suknji i sandalama bez čarapa, zadržavajući u sebi ostatke leta.
No džaba moja sloboda... usput sam kupila čarape i bila prinuđena da tražim rezervni kišobran u fioci, pritisnuta okolnostima.
Dakle, i u najbanalnijim stvarima je "my way" usko vezan makar za okolnosti - pod pretpostavkom da uopšte imaš u sebi letnje zanesenosti
"Oslobodite se, bez tupljenja" mi liči na tinejdžerski manifest i popularnu džepnu psihološku literaturu samopomoći.
Oh no - to nije bio my wayA ti nisi zelela da uzmes kisobran?
Oh no - to nije bio my way
Ono sto je posebno retardirano je onaj kulturoloski model ponasanja, kada ljudi krenu da histerisu oko toga sta si uradio, ili sta treba da uradis. To je osnovni model kojim se ljudi jbu u mozak, pre svega deca, pa onda i ostali.
"Oslobodite se, bez tupljenja" mi liči na tinejdžerski manifest i popularnu džepnu psihološku literaturu samopomoći.
Ono sto je posebno retardirano je onaj kulturoloski model ponasanja, kada ljudi krenu da histerisu oko toga sta si uradio, ili sta treba da uradis. To je osnovni model kojim se ljudi jbu u mozak, pre svega deca, pa onda i ostali.
Upravo si sam ovom rečenicom pokazao da je "my way" koncept samo mrtvo slovo na papiru one džepne knjige iz popualrne psihologije - pored okolnosti kojima se "my way" mora prilagođavati, tu je i svrsishodan odustanak same osobe od "my way".Pa sto si ga uzela, sigurno ne bi dobila smrtonosni rak od kise?
Tačno - no sve ovisi o konačnom ishodu.istina, ali kad bolje razmisliš, tupili ili ne, svodi se na to da moraš da učiniš nešto. sve te spoljne okolnosti, ako im se pridaje veliki značaj, postaju glavni izgovor a da toga čovek i ne bude svestan.
ponekad mi nedostaje upravo ovoga što je rekao kami, hrabrosti da uradim nešto i da me zabole za posledice kojih će sigurno biti...
odrastanje je smor :/
surovo si racionalnaTačno - no sve ovisi o konačnom ishodu.
Kao što rekoh već, ako ti okolnosti idu na ruku i ako si objektivan i racionalan u svojoj proceni, "my way" koncept i vetar u leđa, iliti taj moj dašak leta je dobra stvar.
No, ako je ishod negativan, onda si samo budala koja je pogrešno sledila svoje želje usled loše procene, lošeg biznis plana, zablude i iluzije u proceni drugih ljudi... čega god.
Summa summarum: uvek i uvek čovek ovisi o prethodnoj analizi okolnosti.
Ma nemoj; i ja sam romantična dušica, a ne samo tisurovo si racionalna
treba malo neracionalnosti za stvari koje nisu sasvim banalne. i ako ispadneš budala ponekad, veća ćeš biti ako potiskuješ svoje želje i čekaš pravo vreme koje možda nikada ni ne dođe. nekad prosto treba riziovati.
(danas sam romantično raspoložena, ignorisati)
all in my way.
Prilično sam uplašen, ako se to može nazvati strahom. Na stranu to da li je ikad postojalo nešto što bih mogao nazvati mojim načinom ili mojim putem, a što bi bilo uobličeno u sazrele ideje formirane sopstvenom voljom.Koliko ste uplaseni, pa ne smete da idete Your way?
Jesam učen od malena, verovatno kao svako od nas. Ali nisam siguran da je to presudno uticalo na mene. Moguće je da bi drugačije bilo da sam lik sa odgovarajućim karakterom, da sam znao šta i kako hoću i da imam volju i snagu da to isteram. Ali uglavnom to ne ide tako, makar kod ljudi koji su pristalog uzrasta za izbor svog puta.Ili ste toliko uceni strahu od malena, da je Your way postao sam strah?
Hvala, trudiću se.Oslobodite se bre, ne tupite mnogo.
Ma nemoj; i ja sam romantična dušica, a ne samo ti
Ok je rizikovati kada su u pitanju manje važne stvari ili kada si u životnoj situaciji da bukvalno nemaš šta da izgubiš, pa ćeš krenuti grlom u jagode jer prosto nemaš kud.
No kada su u pitanju istinski važne stvari i njihova realizacija, jedino što garantuje koliko toliko izvestan uspeh je racionalan pristup - malo bi pogrešno bilo za te važne stvari koje istinski želimo da ostvarimo rukovoditi se instinktivnim, iracionalnim impulsima ili pukom srećom.
U neophodnosti tog svega-po-malo i leži glavna problematika majvejeva.ma znam negde da si u pravu, ceo život se vodim tom filozofijom, školovana sam da osluškujem impuls društva, poslušno, činovički... samo eto nekad me uhvati kriza pa se zapitam koliko je pametno toliko polagati na racio i da li je u međuvremenu to preraslo u izgovor za sopstvenu inertnost kad su meni bitne stvari u pitanju.
odnosno, najispravnije je imati i jedno i drugo, i hrabrost i spremnost za prvi korak i koliko toliko racionalna ocena situacije, pri čemu je ovo drugo poprilično proizvoljno i stvar procene koja itekako može biti pogrešna (i najčešće jeste). pa ako uz to imaš i sreće (malo metafizike se ne može izbeći) eto uspeha . ako nemaš, ostaje satisfakcija pokušanog, naspam sigurne pozicije učmale inertnosti.
ti ćeš onda rešiti svoj problem a ja ću da do sutra skupljam hrabrost za svoj..možda sunce i meni donese potrebnu dozu majvejnostiU neophodnosti tog svega-po-malo i leži glavna problematika majvejeva.
Slažem se da, ako pokušaš, ostaje satisfakcija pokušanog naspram sigurne pozicije učmale inertnosti - osim u slučaju kada usled pokušanog sve ili dobar deo izgubiš... tada ostaje uglavnom kajanje.
Elem, za sutra najavljuju sunce, tako da ću samo tako majvejisati u suknjici, sandalama i golim nogama