Музика коју слушам...

Najgora stvar koju mogu videti kod nekoga je to kad do tančina poznaje sve moguće muzičke pravce. Nije problem u poznavanju muzičkih pravaca, nego u nepoznavanju suštine - da se muzika deli, prosto, na dobru i na lošu, i da svako dalje klasifikovanje ne vodi ničemu.

Tako stoje stvari kod prosecnog coveka koji muziku slusa pasivno, dok se vozi autom ili dok pije kafu naprimer.

Muzika moze da bude euforicna, energicna, brza, spora, tuzna, vesela, epska itd. A kakvu ces da pustis zavisi od situacije, raspolozenja i svrhe. A pravci pomazu oko toga dosta. Kome se je be da li je dobra ili ne ako je energicna i euforicna a situacija zahteva nesto smirenije i romanticnije.

A i vredi se znati ime pravca, da mozes lepo da ga kritikujes ako je sra nje. Naprimer hip-hop. Ogradis se na gangsta hip-hop i pljujes po njemu.

@Pussy:

Pa da. (:

Poslednja izmena:
Najgora stvar koju mogu videti kod nekoga je to kad do tančina poznaje sve moguće muzičke pravce. Nije problem u poznavanju muzičkih pravaca, nego u nepoznavanju suštine - da se muzika deli, prosto, na dobru i na lošu, i da svako dalje klasifikovanje ne vodi ničemu.

ne postoje dobra i losha muzika. Jedina prava klasifikacija je zhanrovska.

ne postoje dobra i losha muzika. Jedina prava klasifikacija je zhanrovska.

Nemaš ti pojma, ali nije bitno, jer ne želim da ulazim sa klincima u raspravu. Kapiram da, kao i svaki drugi, imaš neku svoju definiciju. Muzika je - ili dobra, ili loša, a žanrovska klasifikacija je sasvim drugog tipa, i nije jedina postojeća. A podela na dobru i lošu muziku je jedina opravdana.

Postoje dobra i loša muzika, ali je to kod svakog individualno. Zato mi se smuči kad vidim kako se neko širi jer sluša pet hiljada alternativnih pravaca i poziva se na kvalitet.

Ajde, dosadan si. Porasti.

edit: čovek koji ti je dao definiciju kvaliteta ne zna ko je Bob Dilan, i smatra da je jedina istinski dobra muzika klasična. :)

"Subjektivni doživljaj dobra i loše muzike"? Aha, znači tako se to zove.

Stvar je individualnog doživljaja. Tebi su deftones dobri, bežibre-u Seka Aleksić. Niko nije rekao da tvrdim dobru i lošu muziku, već da je to jedina opravdana klasifikacija, iako nikad ne može biti univerzalna, isključivo pojedinačna.

I, još nešto: opet ti ponavljam da je čovek koji je ovo definisao neko ko ne zna ko je Bob Dilan i ko misli da je jedino klasika dobra, jer je kompleksna. :) I opet ti ponavljam da si u pubertetu, i da pojma nemaš o tome šta postoji, a šta ne. Otkud tebi legitimitet da bilo šta tvrdiš? Imaš Stivenov sindrom. Ponašaš se kao da si popio svu pamet ovog sveta, a ne možeš ni sline da obrišeš, nažalost.

Spusti se malo na zemlju, i prestani tako kategorično nešto da tvrdiš. Neko će te ismejati, kad-tad (ako već i nije).

ti ochigledno imash neki problem sa stvarnoshcu :)

Stvar je individualnog doživljaja. Tebi su deftones dobri, bežibre-u Seka Aleksić. Niko nije rekao da tvrdim dobru i lošu muziku, već da je to jedina opravdana klasifikacija, iako nikad ne može biti univerzalna, isključivo pojedinačna.

ti onda idi na neki svoj forum i sam sebi prichaj o dobroj i loshoj muzici. Kad se vodi bilo kakav razgovor o muzici, nema besmislenije stvari nego reci da je neka muzika dobra ili losha. Prihvatljive kategorizacije mogu biti vremenske i zhanrovske.

I, još nešto: opet ti ponavljam da je čovek koji je ovo definisao neko ko ne zna ko je Bob Dilan i ko misli da je jedino klasika dobra, jer je kompleksna.

a kompleksnost muzike je neki opsht kriterijum za ocenjivanje njenog kvaliteta? Apsolutno ne.

prestani tako kategorično nešto da tvrdiš.

Nemash ti ovde prostora za malverzaciju, sve je prilichno jasno, tj. ochigledno samo tebi nije

ti ochigledno imash neki problem sa stvarnoshcu :)

Možda, sa virtuelnom, mada vidim da ti samo pomenutu i poznaješ.

ti onda idi na neki svoj forum i sam sebi prichaj o dobroj i loshoj muzici. Kad se vodi bilo kakav razgovor o muzici, nema besmislenije stvari nego reci da je neka muzika dobra ili losha. Prihvatljive kategorizacije mogu biti vremenske i zhanrovske.

Ovo nije tvoj forum, pod jedan. A kategorizacija koja polazi od subjektivnog doživljaja je jedina prihvatljiva. Druge dve su trivijalnije. Ako ja kažem "ovo je po mom mišljenju dobro, ovo loše", ja sam izveo podelu zasnovanu na individualnom vidjenju. I to je sve.

a kompleksnost muzike je neki opsht kriterijum za ocenjivanje njenog kvaliteta? Apsolutno ne.

Pa upravo se o tome i radi. Pozivaš se na stav čoveka koji je, paradoksalno, tvrdio nešto što ti ne podržavaš. Zato sam to i napisao. :)

Nemash ti ovde prostora za malverzaciju, sve je prilichno jasno, tj. ochigledno samo tebi nije

Samoubi se - rekao bi Stiven. Ja dodajem "j".

Back