Музика коју слушам...

Elektronika je muzika, za razliku od repa koji je samo poezija. Elektronika nema nikakvih pretenzija da promeni svet, njena uloga je cisto muzicka.

Naprimer, 808 State - Pacific je poprilicno specificna muzika:

Naravno, sta ja da radim sad sto jedan David Geta rusi ugled, ali tako je to - elektronika je puna netalentovanih ljudi jer je njen nacin izrade pristupacan: svako moze da skine FL Studio i da se za ebava u njemu.

Heheh... pa ne, ne upotpunjuju se. Mozda u tovjoj glavi. z:D

Ajde da si rekao bluz i rep pa josh i nekako...

OK, volish i jedno i drugo, ali... shta je kvalitetnije, to te pitam?

Ajd ovako... kolko imash underground dzezera u tvom okruzenju?

Koliko se klinaca lozi na dzez i misli da ce uspeti zbog dzeza?

Koliko klinaca stavlja svoja dzez "umetnichka dela" na jutjub?

Banalno... mogu da se kladim da znash da bacash rime i napravish bit... al' da l' znash da recimo svirash saks?

[Ne_Vazim_Se];16422615:
Vrlo zanimljivo... znash kako, u pravu su ti ljudi mislim shto kazu za "ostale instrumente"... jer, imash ti i samo sa svojim glasom beskrajno mnogo mogucnosti da kombinujesh... al' opet, zbog same te ogranichenosti to nikada nece zvuchati kao simfonijski orkestar, shta god da otpevash. z:)

najmanji je problem umetnuti instrumente u pesmu, pogotovo u elektronskoj muzici gde sve mozhe da sredi jedan chovek, al opet: imash elektronsku muziku i imash bluz i dzhez i metal itd. (ja inache nisam neki okoreli ljubitelj elektronike da se razumemo, meni je Jimmy Page muzichki idol :lol: )
nije to ogranichenost, barem ja to tako ne vidim :) Dobar muzichar ce sa bilo kojim instrumentom napraviti perverziju ^^

Heh, al' si rechit... z:lol:

...pa obrazlozi onda, zashto nije i shta jeste?

najmanji je problem umetnuti instrumente u pesmu, pogotovo u elektronskoj muzici gde sve mozhe da sredi jedan chovek, al opet: imash elektronsku muziku i imash bluz i dzhez i metal itd. (ja inache nisam neki okoreli ljubitelj elektronike da se razumemo, meni je Jimmy Page muzichki idol :lol: )
nije to ogranichenost, barem ja to tako ne vidim :) Dobar muzichar ce sa bilo kojim instrumentom napraviti perverziju ^^

Pa da, to svakako... mada ce vljda biti bolji ako ima vishe mogucnosti, shta znam... :)

Shto se tiche srazmere iskorishcenih mogucnosti i kvaliteta, tu su flojdi ubedljivo prvi.

Da, svaki im chast... ima neka pricha da su imali neki ugovor... da za nekog lika, izdavacha, moraju da odrade recimo deset albuma... oni odradili tri, i ponestalo im ideja... taj lik ih stiskao neshto shta je bilo je*em li ga, tek... likovi odu u fabriku neku, za obradu metala nekog, znachi teshka industrija... i od zvukova iz fabrike snime preostale albume. Kazu da ti tek razbijaju, mada nisam imao prilike da ih chujem... :)

Zanimljiva stvar u vezi njih inache je da josh nisu isplatili onoj decu (dobro to su sad matorci :lol:) shto im glume u spotu another brick in the wall... trenutno se sude. :lol:

mrzi me da pisem vise :lol:
jedna diskusija vodi do druge i nigde ne stizemo
e do qrca

Pa to ti je internet forum... navikni se. :lol:

Ne važim se - ne, ne bi mogao da napraviš dobru rep pesmu, jer je i za to potreban mali milion faktora

ne bi, takodje, mogao da je izvedeš u jednom dahu, jer su potrebne neverovatne vežbe, dok svako može da stoji ispred gramofona i da pušta muziku

naravno, kao i u svakom žanru, postoje veći i manji majstori, tako da ti poredjenje nije na mestu

elektronika je prazna muzika za prazne glave... u repu bar ima nekog duha, iskazanog kroz tekst - a dobar tekst je u repu IZUZETNO teško napisati, mnogo teže nego sklepati kompoziciju preko kompjutera

elektronika je, prosto, dno muzičkog stvaralaštva trenutno... valjda je zato svako drugi i radi

rep ima dušu, a opet i u njemu ima mnogo korova, ne sporim

inače - najbolji album u istoriji hiphopa je Nas - Illmatic

nijedan od ovih elektronizovanih jadnika ne može da prismrdi onome što je tu stvoreno :)

P.S. Marchelo je uradio mnogo toga u životu, a mišljenje nekog anonimusa sa neta ga svakako ne bi interesovalo, pa ne vidim dalju svrhu raspravljanja - svako voli ono što voli, i to je to

A ovaj što je napravio Manshmellow diss je, ako se ne varam - Day Who... isfrustriran, i željan slave preko tudjeg imena - stara priča :)

ne znash o chemu govorish. Mnogo su veci muzichari u elektronskoj muzici nego u repu. Svaki kloshar s ulice radi rep jer je muzichki smeshan. Majke ti, majstori rime, jake rime ovo ono, ako je hteo da rimuje mogao je da bude pisac poezije a ne da se skriva pod muzichkom zavesom, a ne zna shta znachi skala. To se naziva muzikom samo zato shto je bacio prostu repetitivnu matricu da peva uz nju.

muzichari koji se bave elektronskom muzikom mogu biti izuzetno inovativni, miksovati na licu mesta i naravno koristiti instrumente. Zapravo, velika imena gotovo uvek miksuju na licu mesta, nikad ne koriste unapred napravljene matrice, vec improvizuju.

[moby, koji je medju poznatijim imenima shto se tiche mainstream elektronske muzike, sve live izvodi pomocu instrumenata i zhivih vokala]

usput, Depeche Mode je bukvalno izmislio muziku za dosta bendova danas. Oni imaju elektronike na kilograme u svojim pesmama. Al dobro, elektronska muzika je dno, kako si reko.

ne znash o chemu govorish. Mnogo su veci muzichari u elektronskoj muzici nego u repu. Svaki kloshar s ulice radi rep jer je muzichki smeshan. Majke ti, majstori rime, jake rime ovo ono, ako je hteo da rimuje mogao je da bude pisac poezije a ne da se skriva pod muzichkom zavesom, a ne zna shta znachi skala. To se naziva muzikom samo zato shto je bacio prostu repetitivnu matricu da peva uz nju.

vidi ga ovaj..
pa 2Pac je bukvalno ziveo na ulici,jedno vreme pohadjao i umetnicku skolu,ali su se preselili pa je nije zavrsio.
Pisao je poeziju,glumio,repovao,snimao filmove,snimio toliko pesama da je posle smrti izdat ogroman broj posthumnih albuma(neki i dupli)
Nadji njegovu poeziju,pa onda pricaj nesto..
i svaka njegova pesma ima dusu,dok su te tvoje elektronske dobre samo uz kilo gudre i tableta..onda skaces i slusas i sve ti je do jaja...samo sto nije.

To sto ce neko da mi odsvira neki nenadjebivi solo ne znaci mi nista kad to izgleda samo drndanje u prazno..

Back