Muzika i psiha

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Na jednoj temi tamo citam, narodnjaci ovo, narodnjaci ono, ljudi koji slusaju narodnjake ovo i ono...
Muzika je slika nase psihe u nekoj meri, pa mene zanima sada odakle to upiranje prstima u narodnjake, i kakva je psiha onih koji slusaju to narodno, turbo, ili kako se vec zove?
Po cemu se psiha takve osobe razlikuje od osobe koja slusa Rihannu, ili nesto sa MTV-a, iz City Records-a, electro, klubsku muziku i sl?

A sta je sa onima koji slusaju klasiku, dzez, ambijentalnu, rok, metal, sta je sa njihovom psihom?

Na jednoj temi tamo citam, narodnjaci ovo, narodnjaci ono, ljudi koji slusaju narodnjake ovo i ono...
Muzika je slika nase psihe u nekoj meri, pa mene zanima sada odakle to upiranje prstima u narodnjake, i kakva je psiha onih koji slusaju to narodno, turbo, ili kako se vec zove?
Po cemu se psiha takve osobe razlikuje od osobe koja slusa Rihannu, ili nesto sa MTV-a, iz City Records-a, electro, klubsku muziku i sl?

A sta je sa onima koji slusaju klasiku, dzez, ambijentalnu, rok, metal, sta je sa njihovom psihom?

Ja slusam Madonnu kuku lele sta je tek samnom :sad2:

Ja slusam sve pomenuto u poslednjoj recenici :)

Хард рок, нешто панка и још мање класике.
Не мислим да је то неспојива комбинација сем што ме некад понесе ако возим ноћу на дуге стазе(нпр идемо у Грчку, дању вози жена, ноћу ја)... кад оно на брзинометру 160км/сат+!!!:eek:

to se ti zakacio za moju temuXDDpa muzika je ukazatelj na neciju psihu i pri tom pravi razliku na ono sto se slusa u klubovima i kod kuce,jer kod kuce je bitno(tu ti se nista ne namece)...stvarno mozda ja diskriminisem,ali ako imas one debilne tekstove sa debilnom muzikom kakve turbofolk radja i volis to da slusas,ja bi se pitala zasto..sta ti tacno budi ljubav ka istom...
pazi da ne budemo licimerni rihanna i ostale mtv zvezde mozda jesu za klasu bolje od nasih pevacica ali i one imaju retrdirane pesme tipa rihanna rude boy..samo je kod stranih stvar sto je muzika bolja,i ne obradjujes toliko tekst u glavi...http://lyricstranslate.com/en/rude-boy-nevaljali-dečak.html
i poenta je kad neko samo to slusa i nista vise i u to se kune i to voli,i dodano je sto ponekad moze i da se prisvoji stil...tipa malene klinkice sa jos manjim majcicama....
ne moz ti da znas osobu dok je ne upoznas,mozes da naslutis nesto o njoj, al da me bez toga pitaju sta bi pre metalca ili narodnjaka,pre bi ovo prvo;)))
don't throw rock at me its just my opinion:lol:

Народњаке могу слушати само кад се напијем, овако их избегавам у широком луку јер слушам све врсте рока и метала, највише страног. Ебем ли га, постоје те поделе на људе на основу музике, па тако рецимо металце називају сотоњарама, опасним ликовима, иако су већина њих мирне особе.

Ипак не разумем особе које могу да слушају Карлеушу, Мадону, Бијонсе, Бибера и те тако глупости, гади ми се чим их видим а камоли кад их чујем. Гадим се и балада и тужне музике, то треба забранити законом, наравно то је тако из простог разлога што не волим тугу, депресију, кукумакање, па сам зато окренут енергичнијој музици попут рока и метала. Музика треба да покреће, да мотивише, а не да изазива тугу и остали шит.

Ja slušam sve... šta je tek samnom?! :eek:

Pa takvi su najgori, ne zato sto slusaju sve, vec zato sto nemaju nista omiljeno, sto im je sve jednako.

Ja takodje slusam sve, ali na drugaciji nacin, na nacin u smislu da za sve imam ukus, ali opet vidim jasan rang, znaci, imam par omiljenih stvari kojih se drzim dok je sve ostalo prolazna stvar.

Ova muzika me fantasticno opisuje psihicki :lol:

Хард рок, нешто панка и још мање класике.

:super: I ja volim rok, pank i njihove derivate.

Не мислим да је то неспојива комбинација

Nije to nespojiva kombinacija. Meni bi nespojiva kombinacija bila da neko sluša Karleušu, Stoju, Šaka i ostale ljute narodnjake a istovremeno i neki kvalitetan bluz, džez, klasik rok itd.

@tema: Za stare ljude, kao i za one koje žive na selu, mi ne smeta da slušaju Grand i sličnu muziku, ali smeta mi kad se mladi ljudi iz grada lože na to. Mada, koliko god ne podnosio tu vrstu muzike, ne mogu o nekom da stvaram kompletnu mentalnu sliku na osnovu toga šta sluša. Delimično da, ali ne u celosti, ni blizu.

P.S.: Da, volim i kantri, ali onaj stari, od pre 30, 40, 50 pa i više godina, ne ovaj moderni.

niko se bolje muzikom i psihom, tacnije: uticajima muzike na psihu, ne bavi nego muzikoterapreuti.

preporucujem : knjiga "Musik im Kopf", Manfred Spitzer - Hören, Musizieren, Verstehen und Erleben im neuronalen Netzwerk
("Muzika u glavi" - slusanje, sviranje, razumevanje i iskustvo u neuronalnoj mrezi)

to se ti zakacio za moju temuXDDpa muzika je ukazatelj na neciju psihu i pri tom pravi razliku na ono sto se slusa u klubovima i kod kuce,jer kod kuce je bitno(tu ti se nista ne namece)...stvarno mozda ja diskriminisem,ali ako imas one debilne tekstove sa debilnom muzikom kakve turbofolk radja i volis to da slusas,ja bi se pitala zasto..sta ti tacno budi ljubav ka istom...
pazi da ne budemo licimerni rihanna i ostale mtv zvezde mozda jesu za klasu bolje od nasih pevacica ali i one imaju retrdirane pesme tipa rihanna rude boy..samo je kod stranih stvar sto je muzika bolja,i ne obradjujes toliko tekst u glavi...http://lyricstranslate.com/en/rude-boy-nevaljali-dečak.html
i poenta je kad neko samo to slusa i nista vise i u to se kune i to voli,i dodano je sto ponekad moze i da se prisvoji stil...tipa malene klinkice sa jos manjim majcicama....
ne moz ti da znas osobu dok je ne upoznas,mozes da naslutis nesto o njoj, al da me bez toga pitaju sta bi pre metalca ili narodnjaka,pre bi ovo prvo;)))
don't throw rock at me its just my opinion:lol:

Tvoja tema je posluzila kao inspiracija, jer je neko pomenuo psihu i narodnjake.
Mislim da je kljucno ovo o prisvanjaju stila, kada nekog muzika definise, mada opet, valjda razlicite psihicke profile privlaci razlicita muzika.

Ja nisam upoznao nekog ko voli Stoju da voli da diskutuje o nauci, klasicnim knjizevnim delima i sl. ali zato body majica, tozla tebra, splav, pa koliko hoces.
Kao i u svemu verovatno ima izuzetaka, ali muzika privlaci odredjeni sklop licnosti.

Emo(tivci) i klinci slusaju emo, doduse kako se oblace i ponasaju je definisano ne njihovim psiholoskim crtama vec muzickim stilom, obicno.

Na šta su ljudi spali kad povezuju muziku sa psihom :roll:
Sramota me što sam uopšte dio ovog društva. Stvarno užasno.

Šta, nenormalan si ako slušaš određenu vrstu muzike?
Ja volim da slušam sve, slušam džez, slušam bluz, slušam rok, pa volim i klasičnu muziku ponekad, volim pop al' nekada baš volim da slušam Miroslava Ilića i Tomu Zdravkovića.
Po nekoj logici "psihologa današenjeg društva" (čitaj neobrazovanih manijaka koji prave klasifikacije na osnovu muzike jer naravno nemaju više znanja od toga koliko je albuma Metalika izdala te jedino mogu da vode raspravu oko sličnih tema) svi su ludi ako se ne uklapaju u njihov stil.
Pa zar treba da živimo u Utopiji ili da se razlikujemo bar po nečemu?

O ovoj temi se samo raspravlja u našim krajevima, kada se zađe malo van granice vidi se koliko su ljudi zapravo različiti i koliko je to dobra stvar.

muzika simulira emocije, tako da, odabir muzike govori o kvalitetu emocija coveka i to oslikava njegovu psihu poprilicno dobro
to prvo
a drugo, ovi sto slusaju sve su licemerni, NEMOGUCE JE SLUSATI SVE

tako da, nemo se ljutis, to je realnost <3

in other news, nizozemska cile i dalje 0 - 0

Jazz volim na dobroj opremi kod kuma

- - - - - - - - - -

nije cudna kombinejsn, to je trend, slusati metal i turbo u isto vreme, to su ti licemeri ljudi sa rascepljenom licnoscu, imaju svoju pravu licnos (metal) i "drustvenu" (turbo)
sve samo da bi se uklopili

penal
ne offside

Ali problem je sto se ja uopste ne druzim sa tim ljudima koji slusaju turbo :lol: Svi prijatelji su mi metalci, ali od kad sam krenuo da slusam muziku (negde tipa 6.-7. godina)uvek je ta kombinacija isla. Poslusaj od Mileta Kitica zemljotres, svira kao Yngwie Malmsteen

muzika simulira emocije, tako da, odabir muzike govori o kvalitetu emocija coveka i to oslikava njegovu psihu poprilicno dobro
to prvo
a drugo, ovi sto slusaju sve su licemerni, NEMOGUCE JE SLUSATI SVE

tako da, nemo se ljutis, to je realnost <3

Ne postoji realnost, genius.

Am, shvataš da si upravo rekao da muzika simulira emocije? Da, različita muzika utiče na sve ljude drugačije. Možda nekome baš odgovara da sluša sve, iako tebi ne odgovara. I zvati nekoga dvoličnim jer ga ne razumiješ je baš... Djetinjasto?

Back