Muzika 80-tih

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas je na VH1 bila emisija Top 10 Alternative 80's.
Stigao sam da gledam od 4tog do prvog mesta:
1.Depeche Mode
2.The Cure
3.New Order
4.Stone Roses

Jel neko imao prilike da poslusa prvi album Stone Roses? Otkida
Takodje i The Cure - Disintegration, ne kazu neki dzaba da je to najbolji album 80tih...

Ja sam gledala a-z of 80's bilo je danas na VH1. Drugi put pod D je bio Duran Duran Hungry like the Wolf. To je sve sto sam zapamtila :). Sutra ce biti top 100 najboljih pesama 80-tih! Dakle pripremite se za :shock: :lol:

Jedino dobro u osamdesetim je METALLICA! Inace to je bilo vreme izvodjaca koji imaju jedan hit, svi ih kao znaju i vole i posle toga niko vise nije cuo za njih. Ja prednost dajem prvoj polovini devedestih, iako sam tada bila samo dete, jer tu muziku i dan danas slusam i retko da ce ikad vise biti tako raznovrsnih i tako dobrih izvodjaca, i da su ih ljudi slusali skoro sve bez obzira na muzicko opredeljenje. U to vreme su NIRVANA i G'N'R zablistali (znam, znam, poceli su 80-ih), pa onda COOLIO, malo kasnije i C-BLOCK. A tek CRANBERRIES sa Zombijem . . .

Pa nije bas tacno da su sve grupe imale samo po jedan hit.Bilo je takvih ali bilo je i onih koji su zaredjali vise dobrih albuma u tom periodu.A-ha, Depeche mode,Pet shop boys, Duran duran (moram da ih spomenem) i mnogi drugi!

Da, ovaj vikend mi je super ispunjen....po ceo dan sedim uz VH1...
...80' su zakon u svakom smislu....bilo da je u pitanju metal, rok,pop...tada su osvanuli svi sjajni muzicari

@pady
To je tvoje misljenje.Jeste da je bilo dosta izvodjaca sa jednim ali zato VRHUNSKIM HITOM .Ti hitovi i na dalje ce se slusati dok za ove iz devedesetih ne da neverujem nego sam siguran da ih mnogi vec i zaboravljaju ko su i sta su.....uopste muzika 90-tih se brzo zaboravlja pogotovo ona iz druge polovine.OSAMDESETE-ZAKON.

Barem koliko sam ja primetio, 90te su imale potpuno drugaciji stil, koji se ne moze porediti. Ne mozete porediti synth-pop (i njegove derivate) sa tehnom i metalom/rokom. Kako mozete porediti, recimo, Spandau Ballet i Nirvanu? Totalno dva razlicita muzicka pravca. Ja sam isto bio dete 90ih, ali se ne pronalazim ni u hard roku, ni u tehno ili kompjuterski-potpuno-generisanim zvukovima.
Uh, kako mrzim onaj tuc-tuc-tuc "zvuk"! Kakva je to kreativnost, svaka cast! :confused:
S obzirom da je kod nas trenutno izuzetno popularna RnB muzika i njeni house derivati, bas me zanima da li je tako i na zapadu, konkretno UK i USA.

vnkrca:
@pady
To je tvoje misljenje.Jeste da je bilo dosta izvodjaca sa jednim ali zato VRHUNSKIM HITOM .Ti hitovi i na dalje ce se slusati dok za ove iz devedesetih ne da neverujem nego sam siguran da ih mnogi vec i zaboravljaju ko su i sta su.....uopste muzika 90-tih se brzo zaboravlja pogotovo ona iz druge polovine.OSAMDESETE-ZAKON.
slazhem se.... i+ daleko od toga da je Metalika najbolji produkat 80ih :shock:

OSAMDESETE SU KATASTROFA! TO JE ERA LAKA ZA KOSU I NARAMENICA, FUJ! A I VI STO SMATRATE DA STE NEKI MUZICKI ANALITICARI PA CEPELINE SVRSTAVATE U OSAMDESETE, A OD IZVODJACA IZ TOG DOBA ZNATE SAMO ONE NAJPOZNATIJE (KAO KAD BISTE OD SVIH FUDBALERA NA SVETU ZNALI SAMO BEKAMA) STE SIGURNO SLUSALI CRVENU JABUKU I MAGAZIN, A SAD MI TU KAO PROSIPATE NEKU PAMET. DRZITE SE VI VASIH PEGLI I VARJACA, BOLJE VAM JE.
milicaanchy:
slazhem se.... i+ daleko od toga da je Metalika najbolji produkat 80ih :shock:

Slazem se sa tobom Stefane i ako si malo stariji od mene.Taj ritam 90-tih je potpuno ne kreativan.Od svog onog silnog repovanja i dranja me zabole usi.Dva pravca muzike koja nikada necu moci da shvatim su rap i techno.Rep zbog toga sto u tim pesmama niti vidim da se neko trudio oko konponovanja muzike da bi to na kraju imalo neki pocetak sredinu i kraj niti mi je nesto taj nacin pevanja zanimljiv.Zaista ne razumem poenta je drati se mlatiti rukama i u tekstu imati sto vise psovki uzrecica i zargonskih reci?Pa zar se predmet u skoli ne zove muzicka kultura?Techno ne mogu da shvatim jer mi je potpuno ne originalan i ne kreativan.U cemu je poenta napraviti neki ritam na kompjuteru i ponoviti ga 150 000 puta?U tom slucaju koncerti gube smisao kao i uopsteno svi zivi nastupi, koje je licno volim.

pady:
OSAMDESETE SU KATASTROFA! TO JE ERA LAKA ZA KOSU I NARAMENICA, FUJ! A I VI STO SMATRATE DA STE NEKI MUZICKI ANALITICARI PA CEPELINE SVRSTAVATE U OSAMDESETE, A OD IZVODJACA IZ TOG DOBA ZNATE SAMO ONE NAJPOZNATIJE (KAO KAD BISTE OD SVIH FUDBALERA NA SVETU ZNALI SAMO BEKAMA) STE SIGURNO SLUSALI CRVENU JABUKU I MAGAZIN, A SAD MI TU KAO PROSIPATE NEKU PAMET. DRZITE SE VI VASIH PEGLI I VARJACA, BOLJE VAM JE.
Koji si ti neandertalac :roll: nisam ja svrstala Cepeline u 80ete,a njih i ne slusham pa me i ne zanimaju...:roll:

TO ZA CEPELINE SE NIJE NI ODNOSILO NA TEBE. NIMALO ME NE CUDI STO IH NE SLUSAS. VEROVATNO TI VISE LEZ NEKI BEST OF HARI MATA HARIJA ILI ZDRAVKA COLICA, DA MALO PREKRATIS VREME DOK KUVAS DECICI RUCAK I PERES MUZU GACE. TREBA ZABRANITI ISTROSENIM I NEDOJE'ANIM MATORKAMA DA UOPSTE RAZGOVARAJU O MUZICI.

pady:
TO ZA CEPELINE SE NIJE NI ODNOSILO NA TEBE. NIMALO ME NE CUDI STO IH NE SLUSAS. VEROVATNO TI VISE LEZ NEKI BEST OF HARI MATA HARIJA ILI ZDRAVKA COLICA, DA MALO PREKRATIS VREME DOK KUVAS DECICI RUCAK I PERES MUZU GACE. TREBA ZABRANITI ISTROSENIM I NEDOJE'ANIM MATORKAMA DA UOPSTE RAZGOVARAJU O MUZICI.

Naravno,i ja se slazhem :cool: mada decu radije uspavljujem uz Baju Malog Knindzhu :cool:

@pady
Bato,seko ili vec ko si......imas forum o propalitetima iz 90-tih pa tamo leci svoje komplekse a ovde.....ostavi ljudima da se bave PRAVOM MUZIKOM.Inace vidim da se bolje razumes od svih nas u Hari Mata Hari i Zdravka Colica.Ja iskreno njih nikada nisam slusao kao sto nisam ni "ove tvoje propale 90-e".Zato, cuclu u usta i tisina.

Back