Муслимани су Срби

Jesi li ti isao u skolu ? Citas li knjige !? Samo pitam jer ocigledno da se vodis onim da su amebe postale od Srba

Verovatno znas nemacki

Die ersten Janitscharen-Einheiten umfassten noch Kriegsgefangene und Sklaven. Ab 1438 wurden systematisch Knaben unterworfener christlicher Völker zwangsrekrutiert (so genannte Knabenlese), wobei hauptsächlich vom Balkan – vor allem aus Serbien und Bosnien – stammende Jungen ausgewählt und zur Erziehung,

http://de.wikipedia.org/wiki/Janitscharen

http://de.wikipedia.org/wiki/Sokollu_Mehmed_Pascha

Verovatno znas nemacki

Die ersten Janitscharen-Einheiten umfassten noch Kriegsgefangene und Sklaven. Ab 1438 wurden systematisch Knaben unterworfener christlicher Völker zwangsrekrutiert (so genannte Knabenlese), wobei hauptsächlich vom Balkan – vor allem aus Serbien und Bosnien – stammende Jungen ausgewählt und zur Erziehung,

http://de.wikipedia.org/wiki/Janitscharen

http://de.wikipedia.org/wiki/Sokollu_Mehmed_Pascha

А шта ако не зна? Дедер, преведи ти то на наш ... и мене то занима ... их нихт шпрехе дојч :rotf:

ЊЕМУ ЈЕ МАТЕРЊИ ЈЕЗИК............СРПСКИ!
СРПСКИ БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
:rtfm::rtfm::rtfm:

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Да видиш жалости кад проговоре "босански"! Што би рекао Меша, опет су на пола пута. "Хрватски" им некако груб, не могу да похватају све нове ријечи (то и Хрватима тешко иде), не могу ни српски па је код једних "реализовати", а код неких "реализирати", код једних опћина, код других општина... Ријечник (папирнати) имају али народ никако да научи. Хватају нешто "хрватских" али ни то не смију пуно јер се (јел те) и од њих морају разликовати-ипак су они "народ".
Гледам и мислим, али стварно, да није жалосно-било би смијешно!

Да видиш жалости кад проговоре "босански"! Што би рекао Меша, опет су на пола пута. "Хрватски" им некако груб, не могу да похватају све нове ријечи (то и Хрватима тешко иде), не могу ни српски па је код једних "реализовати", а код неких "реализирати", код једних опћина, код других општина... Ријечник (папирнати) имају али народ никако да научи. Хватају нешто "хрватских" али ни то не смију пуно јер се (јел те) и од њих морају разликовати-ипак су они "народ".
Гледам и мислим, али стварно, да није жалосно-било би смијешно!

ОВај цитат ИМ често постављам,
а ако ниси упратио
"Dervis i smrt" od Mese Selimovica

Najzamrseniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu salu kao sa nama. Do juce smo bili ono sto danas hocemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nesto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne mozemo vise nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaceni. Kao rukavac sto ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema vise ni toka ni usca, suvise malen da bude jezero, suvise velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjecanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadnistva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadrzavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rijesenja. Preziru nas i braca i dosljaci, a mi se branimo ponosom i mrznjom. Htjeli smo da se sacuvamo a tako smo se izgubili, da vise ne znamo ni sta smo. Nesreca je sto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje. A sve se placa pa i ova ljubav.

Nasa je najveca krivica sto nismo muslimane uspeli da asimilujemo i utopimo u nas narod. Uvek smo ih posmatrali kao otpadnike.

Evo u Crnoj Gori mnogi od njih se deklarisu kao Crnogorci po nacionalnosti. Oni su uspeli, mi nismo. Mi smo cak uspeli od naseg naroda da stvorimo vestacku Crnogorsku naciju.

Nasa je najveca krivica sto nismo muslimane uspeli da asimilujemo i utopimo u nas narod. Uvek smo ih posmatrali kao otpadnike.

Evo u Crnoj Gori mnogi od njih se deklarisu kao Crnogorci po nacionalnosti. Oni su uspeli, mi nismo. Mi smo cak uspeli od naseg naroda da stvorimo vestacku Crnogorsku naciju.

Ima naroda kao sto smo mi ili Jevreji koji poistovecuju veru i naciju. Znaci ako je Srbin i srpskoga roda , mora biti pravoslavne vere.

To nije slucaj kod Albanaca, Nemaca..

Ima naroda kao sto smo mi ili Jevreji koji poistovecuju veru i naciju. Znaci ako je Srbin i srpskoga roda , mora biti pravoslavne vere.

Ех, Јевреји су друго. Ми смо узели најгоре од два принципа.

Јеврејска нација је као кад би постојала нпр. католичка нација. Или муслиманска. Под истом вером су се ујединили народи различитих раса и језика.

Јевреји су посебан случај, не може се нико поредити са њима... Ако Србин мора бити православац, како онда објашњаваш случај у Дубровнику, где се становништво махом декларисало као Срби римокатоличке вероисповести? Мени је мој деда (који је иначе био заговорник Велике Србије) говорио ''Није важно да ли си православац, римокатолик или мухамеданац, важно је да си Србин''. Мени то тад није било јасно (имао сам 11 година), у школи су ме учили комунистичку историју, говорили да религија одређује националност (''Срби су православци, Хрвати католици, Бошњаци муслимани''). После неколико година сам тек сватио шта ми је деда говорио и данас се држим тога. А ако си толика хришћанка, какав ти је то богохулни потпис? Исус на интернету, не знам колико се таква идеја свиђа твојим светим оцима.

To je mnogo glupo sto tako radimo.

Ja da sam predsednik, napravio bih neki dil sa muslimanima, da oni lepo priznaju svoje Srpsko poreklo i svoju pravu nacionalnost, a za uzvrat bih priznao Islam da bude uz Pravoslavlje drzavna vera.
Ali za tako nesto je nazalost kasno...

To je mnogo glupo sto tako radimo.

Ja da sam predsednik, napravio bih neki dil sa muslimanima, da oni lepo priznaju svoje Srpsko poreklo i svoju pravu nacionalnost, a za uzvrat bih priznao Islam da bude uz Pravoslavlje drzavna vera.
Ali za tako nesto je nazalost kasno...

Какав дил? Нема у Србији "државне вере"

Што је још најмање битно јер ти људи не желе да буду Срби.

Морамо мало и у самокритику... Срби су своју модерну нацију жестоко обојили православљем и православном симболиком. Данашња српска нација је заправо нација православних Срба, у њој нажалост нема много простора за католике и муслимане.

А што је још горе, постоји тренд даљег сужавања, да се претвори у нацију православних Србијанаца, што је још горе.

Морамо мало и у самокритику... Срби су своју модерну нацију жестоко обојили православљем и православном симболиком. Данашња српска нација је заправо нација православних Срба, у њој нажалост нема много простора за католике и муслимане.

А што је још горе, постоји тренд даљег сужавања, да се претвори у нацију православних Србијанаца, што је још горе.

Totalno smo naopaki. Umesto da se sirimo i napredujemo, mi se suzavamo i delimo...

Pravoslavlje je drzavna vera u Srba.

Zeleli bi Mundzosi da budu Srbi da smo mi bili drugaciji prema njima. Kada nekog nazivas balijom i poturicom, normalno je da ne zeli da bude sa tobom...

Право рећи, ја не желим да будем припадник било какве небулозне југословенске нације којој је заједничко само то што говоримо отприлике исти језик. На чему треба да буде заснована та нација? Шта је то што би нам било дозвољено - да навијамо за исти фудбалски клуб?

Ја нисам сународник оном Анти из Задра, није ни он мени.

Право рећи, ја не желим да будем припадник било какве небулозне југословенске нације којој је заједничко само то што говоримо отприлике исти језик. На чему треба да буде заснована та нација? Шта је то што би нам било дозвољено - да навијамо за исти фудбалски клуб?

Ја нисам сународник оном Анти из Задра, није ни он мени.

Taj Ante iz Zadra je danas mogao biti Srbin Katolik. Da smo se drugacije postavili i da nismo vezali naciju iskljucivo uz pravoslavlje...

Back