Муслимани пуцали на сопствену децу!

Da li je na spisku ''ubijenih'' Srba sa ove slike i pokojna Koviljka Tešan?

Skoro sve ostale sam našao na ovom spisku:
http://http://www.bhdani.com/arhiva/251/spiskovic1.shtml

Napomena:
Na spisku se nalazi i Predrag Šalipur, ali pod prezimenom Salipur.
Znači, zna mu se sudbina, a koliko vidim posmrtni ostaci su predati rodbini.

Sudbina svih umrlih/ubijenih sa ove slike se zna, evo ih na spisku na linku ''Bh. dana''.

Cacini ljudi ili Caco je ubio P. Šalipura. Država se obračunala sa Cacom i Cacinim tokom akcije Trebević, svi su suđeni još tokom rata, a dvojica proglašena neuračunljivim i poslana na prisilno liječenje.

Hoću da kažem da nije bilo sistematski organizovanog zločina od strane vlasti. Čak se vlast upustila u rizik napuštanja odbrambenih linija od strane dvije brigade dvojice Ćela za vrijeme dok se obračunavala sa njima. Bili su se ''oteli kontroli'' i liniji RiK.
Činili zlodjela, ne samo prema Srbima, nego i ostalim.

Sjećam se jednog detalja kada se direktor Pokopa Raguž, žalio da im je Caco odnio daske za potrebe sahranjivanja i pravljenje sanduka.

Hoću li ikada moći vidjeti u nekom RS mediju storije o zločinima počinjenim prema nesrbima na teritoriji sadašnje RS?

Nije tačno ono prvo boldovano a evo zašto:

Šta je sa onim koji su pod oznakom NN, a na spisku su? Ima ih 8.

Još da nam napišeš kako su stradali svi ti ljudi sa spiska, rekao si da ćeš napisati koliko je tih ljudi ubijeno od strane VRS-a, a koliko od muslimanskih vojnika. Vidjeli smo da Ristoviće nije ubio Caco. Kao i što smo vidjeli da su na tom spisku i oni koje je ubila tzv arbih.

Dakle?

Poslednja izmena:
Nije mi sad jasno, pise se o tome da su Muslimani ubijali svoje, a ovi na spisku po imenima bih rekao da nisu Muslimani.:dontunderstand:

Nego kad se vec i o tome diskutuje zanimalo me da pronadjem bar neki zvanicni podatak o broju srpskih zrtava. Znaci ne ono s nacionalistickih sajtova, nego saznanja zvanicnih organa. I tako sam danas izguglao ovo:

Graonić je rekao da je, prema evidenciji Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, registrovano 22.368 poginulih u proteklom otadžbinskom ratu, od čega 20.903 borca Vojske RS i 1.405 civilnih žrtava.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas-javnosti-14-09-2007/secanje-na-odbranu-zapadne-krajine

Dakle ovo je ukupan broj civila svuda po izjavi zvanicnika srpske strane. Nema dakle srecom govora o tome da je negde ubijeno 5000 srpskih civila.

Ne, čitaj pažljivije. Piše da se srpski civili koje je pobila tzv arbih u Sarajevu nalaze na spisku stradalih tokom "opsade Sarajeva".

Nije mi sad jasno, pise se o tome da su Muslimani ubijali svoje, a ovi na spisku po imenima bih rekao da nisu Muslimani.:dontunderstand:

Nego kad se vec i o tome diskutuje zanimalo me da pronadjem bar neki zvanicni podatak o broju srpskih zrtava. Znaci ne ono s nacionalistickih sajtova, nego saznanja zvanicnih organa. I tako sam danas izguglao ovo:

Graonić je rekao da je, prema evidenciji Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, registrovano 22.368 poginulih u proteklom otadžbinskom ratu, od čega 20.903 borca Vojske RS i 1.405 civilnih žrtava.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas-javnosti-14-09-2007/secanje-na-odbranu-zapadne-krajine

Dakle ovo je ukupan broj civila svuda po izjavi zvanicnika srpske strane. Nema dakle srecom govora o tome da je negde ubijeno 5000 srpskih civila.

To sam ja njima postavljao desetak puta (izjavu Graonića) a ne znam da li si pronašao i podatke koje je 12 godina radio stručni tim demografa iz Haga.

Knjiga smrti BiH sadrži i ove brojke: poginuo je 68.101 Musliman, 22.779 Srba, 8858 Hrvata i 4995 osoba drugih narodnosti.
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tabid/68/articleType/ArticleView/articleId/99981/Default.aspx

Vidiš da su podaci približno isti, ova knjiga je postala službeni dokument UN-a i sudova i ona demantira preuveličavanja o broju stradalih.

Ali džaba Dukiću i njegovim istomišljenicima ti istiniti podaci kad oni i dalje izmišljaju cifre ( kao 5000 ubijenih srpskih civila u Sarajevu, 3500 u Bratuncu itd.) a u stvari stavlja poginule vojnike VRS kao civilne žrtve što se otkrilo u slučaju Bratunca.

@Dragone, daj mi, molim te, imena ovih pobijenih civila u Sarajevu tokom rata, pa ću ti dokazati koliko je od njih stradalo od srpskih granata i srpskih snajpera, a koliko je stvarno ubijenih od strane ARBiH ili bandita koje nije bilo moguće kontrolisati u ratnim uslovima.

Значи немаш одговор, тако сам и мислио. :ok:

Nisam ja (bio) član Komisije za utvrđivanje sudbine umrlih/ubijenih SVIH gradjana Sarajeva tokom rata, pa da u roku odmah dadnem odgovore.

Mislim, pitao sam te da li je Koviljka Tešan u žutim vrećama sa slike?

Nju sam upoznao u bolnici jer sam se bio nakratko našao tamo na početku rata.
Sitna, prilično mršava, crnomanjasta žena (Neko bi rekao Romkinja), bila u inv. kolicima,...Kasnije je umrla, pa me interesuje, da li je na spisku, navodno, ubijenih civila, Srba, tokom rata?

Hebeš Komisiju kojoj je cilj da izmjesti posmrtne ostatke umrlih (O trošku države), a prikažu se kao ubijeni tokom rata i to ubijeni od strane ''muslimana''.

Napuhivanje broja stradalih Srba u opkoljenom Sarajevu se u Komisiji radilo i tako što su pripadnici trećih vjerskih zajednica prikazuju kao ubijeni Srbi, a poginuli od granate kao što je slučaj sa tročlanom porodicom Bože Đorema (Ne znam kako se nacionalno/vjerski izjašnjavao Božo, ali pravoslavac sigurno nije bio u momentu smrti)!

De, objasni ti zašto je prestala sa radom Komisija?

Nisam ja (bio) član Komisije za utvrđivanje sudbine umrlih/ubijenih SVIH gradjana Sarajeva tokom rata, pa da u roku odmah dadnem odgovore.

Mislim, pitao sam te da li je Koviljka Tešan u žutim vrećama sa slike?

Nju sam upoznao u bolnici jer sam se bio nakratko našao tamo na početku rata.
Sitna, prilično mršava, crnomanjasta žena (Neko bi rekao Romkinja), bila u inv. kolicima,...Kasnije je umrla, pa me interesuje, da li je na spisku, navodno, ubijenih civila, Srba, tokom rata?

Hebeš Komisiju kojoj je cilj da izmjesti posmrtne ostatke umrlih (O trošku države), a prikažu se kao ubijeni tokom rata i to ubijeni od strane ''muslimana''.

Napuhivanje broja stradalih Srba u opkoljenom Sarajevu se u Komisiji radilo i tako što su pripadnici trećih vjerskih zajednica prikazuju kao ubijeni Srbi, a poginuli od granate kao što je slučaj sa tročlanom porodicom Bože Đorema (Ne znam kako se nacionalno/vjerski izjašnjavao Božo, ali pravoslavac sigurno nije bio u momentu smrti)!

De, objasni ti zašto je prestala sa radom Komisija?

Па ти си написао да ћеш пронаћи колико их је страдало од ВРС-а. Та Ковиљка није на списку као што си видио, а има и 8 НН лица.

Самим тим што се налазе на списку страдалих у "опсади Сарајева" не значи да их је убила ВРС, је ли тако? Ето Шалипура је убио Цацо, Ристовиће војници тзв арбих итд....

ПРИЈАВА ПРОТИВ ФМУП-а ЗБОГ СКРИВАЊА ИНФОРМАЦИЈА

Породица угледног зеничког љекара Вељка Сладојевића, чији су посмртни остаци идентификовани прошле седмице 17 година након свирепог убиства, најавили су пријаву против полиције Федерације БиХ (ФБиХ) због скривања информација.

Доктор Сладојевић нестао је у јуну 1993. године у Зеници, а истрагом је потврђено да је његово тијело пронађено већ почетком јула, због чега његов брат Бранислав, који је на почетку рата избјегао у Београд, најављује тужбу против МУП-а ФБиХ.

"Униформисана лица су Вељка одвела из стана 25. јуна 1993. године у 14.30 часова и никада га више нико није видио. Слао сам писма и молбе Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона, тужилаштвима БиХ и ФБиХ, али узалуд. Сада се открило да је 2. јула 1993. године нађено његово тијело и да је полиција тада направила записник. Пошто он није имао код себе документа, они су констатовали да не знају о коме се ради и поново закопали тијело", рекао је Сладојевић за "Глас Српске".

Он је рекао да породица тражи извјештај од федералног МУП-а из јула 1993. године у којем је констатовано да је Бранислав Сладојевић убијен хицима испаљеним у груди и главу, те извјештај о обдукцији. "Чули смо да је тада тијело и сликано и инсистирамо на томе да нам доставе документацију. Да видимо шта су они тада евидентирали и зашто су крили од породице све ове године гдје је тијело", истакао је Сладојевић.

Без обзира на писмено ургирање, каже брат настрадалог, породица никад није добили никакву писмену информацију да ли се уопште нешто ради на овом случају.

Он је рекао да породица неће одустати и да ће истрајати до краја. "Питање је зашто је неко одлучио да нас мучи 17 година и да крије информације о Вељку. Све се мијења, а тако и људи на различитим позицијама, кад-тад они који су одговорни проговориће и ми нећемо одустати од потраге за правдом", поручио је брат доктора Вељке Сладојевића.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је "Гласу Српске" 18. октобра прошле године да истрагу о овом случају "отежава то што се један потенцијални осумњичени не налази у БиХ". "Он је недоступан правосудним органима БиХ и то је кључни проблем који значајно успорава истрагу", рекао је тада Грубешић.

Посмртни остаци доктора Сладојевића ексхумирани су на локалитету Козице код села Мехурић. Идентификација је обављена у уторак у просектури гробља Прахуље у Новој Билој код Травника, у присуству Сладојевићеве супруге Каће и његовог брата Бранислава.

Угледни зенички љекар Вељко Сладојевић свирепо убијен је након што су га припадници тадашње Армије БиХ јуна 1993. године у папучама одвели из стана. На гардероби убијеног примјетне су три ране од хитаца из ватреног оружја, а на лобањи физичка оштећења и прелом обје сљепоочне кости.

У вријеме нестанка љекара Вељка Сладојевића, кога је познавала цијела Зеница, функцију градоначелника обављао је Бесим Спахић, а бивши командант Седме муслиманске бригаде Џемал Мердан одмах послије Вељковог одвођења уселио се у његов стан. Шеф полиције у Зеници тада је био Фадил Јагањац, који је послије рата обављао највише полицијске функције у БиХ.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=30106

NN_v.jpg

Па ти си написао да ћеш пронаћи колико их је страдало од ВРС-а. Та Ковиљка није на списку као што си видио, а има и 8 НН лица.

Самим тим што се налазе на списку страдалих у "опсади Сарајева" не значи да их је убила ВРС, је ли тако? Ето Шалипура је убио Цацо, Ристовиће војници тзв арбих итд....

Ja ne znam da li je neko suđen za smrt Ristovića, stvarno grozota šta im se desilo (Čini mi se da u jednoj knjizi ovaj slučaj spominje i Sefer Halilović), ali je indikativno to da se o tome piše, diskutuje po printanim i ostalim medijima,....Šta imamo na drugoj i trećoj strani o zločinima?
Kopanja bio počeo pisati o zločinima i ostao bez obje noge. Sada više ne piše o zločinima, nego, eto , dopisuje se sa voždom (njem. Fuhrer).

Ja ne znam da li je neko suđen za smrt Ristovića, stvarno grozota šta im se desilo (Čini mi se da u jednoj knjizi ovaj slučaj spominje i Sefer Halilović), ali je indikativno to da se o tome piše, diskutuje po printanim i ostalim medijima,....Šta imamo na drugoj i trećoj strani o zločinima?
Kopanja bio počeo pisati o zločinima i ostao bez obje noge. Sada više ne piše o zločinima, nego, eto , dopisuje se sa voždom (njem. Fuhrer).

Не дивљај, Фирера сте ви служили. Немој да пребацујеш тему, овдје причамо о злочиним над Србима и о томе како се крију нформације од стране власти у фбих.

Има још масовних гробница по Сарајеву, али већина лешева никада није пронађена. За само један дан у Пофалићима је убијено више од 200 српских цивила.

http://www.bhdani.com/arhiva/165/t16513.htm

Neću se više javljati na ovu temu jer pojma nemam o radu Komisije za rasvjetljavanje sudbine umrlih/ubijenih u okupiranom Sarajevu.

Uvodni post ove teme govori sam za sebe da je haški svjedok dao svoju izjavu u kategorijama: Čuo sam da postoji film,...čuo sam priče da su pucali,...ali nisam vidio....

Ne čudi me da je Komisija prestala sa radom, to je i bio cilj da se sudbina mrtvih nikada ne razjasni,...Naročito, da se ne bi otkrile ubice ,....ubice ''sa brda'',...

http://www.bhdani.com/arhiva/165/t16513.htm

Neću se više javljati na ovu temu jer pojma nemam o radu Komisije za rasvjetljavanje sudbine umrlih/ubijenih u okupiranom Sarajevu.

Uvodni post ove teme govori sam za sebe da je haški svjedok dao svoju izjavu u kategorijama: Čuo sam da postoji film,...čuo sam priče da su pucali,...ali nisam vidio....

Ne čudi me da je Komisija prestala sa radom, to je i bio cilj da se sudbina mrtvih nikada ne razjasni,...Naročito, da se ne bi otkrile ubice ,....ubice ''sa brda'',...

:rtfm:

FBiH ne zanima istina o stradanju sarajevskih Srba

ISTOČNO SARAJEVO - Vlasti FBiH još nisu formirale komisiju čiji bi zadatak bio da utvrdi istinu o stradanju sarajevskih Srba, a iako je MUP RS poslao veliki broj izvještaja o ratnim zločinima počinjenim nad Srbima u sarajevsko-romanijskoj regiji, do današnjeg dana nema adekvatnih odgovora iz Tužilaštva BiH, kantonalnog i drugih tužilaštava.

Rekli su to juče u Istočnom Sarajevu na konferenciji za novinare rukovodilac Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina RS Staša Košarac i koordinator Tima MUP-a RS za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina Simo Tuševljak.

- Vlada FBiH, ni premijer FBiH Mustafa Mujezinović ni poslije više od mjeseca nisu našli za shodno da zakažu i održe sastanak sa nevladinim sektorom RS i predstavnicima Tima da bi se razgovaralo o sprovođenju odluke Ustavnog suda iz 2005. godine da se dostave svi podaci porodicama o stradanjima Srba u Sarajevu - kazao je Košarac.

Napomenuo je da je još 28. aprila poslao dopis Mujezinoviću.

- Nažalost, imamo samo ćutanje i ignoranciju onoga što traže srpske porodice u naporu da istina pobijedi u BiH i nedvosmislenu poruku Mujezinovića da ga ne interesuju stradanja Srba u Sarajevu, kao ni odluka Ustavnog suda BiH prema kojoj je Vlada FBiH dužna da formira posebnu komisiju za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu - konstatovao je Košarac. Napomenuo je da Mujezinović ignoriše i stav OHR-a koji je jasno rekao da je neophodno formirati tu komisiju.

- Na nivou BiH pokušalo se otvoriti pitanje stradanja svih u Sarajevu, ali su organizovane političke snage destabilizovale takve napore - napomenuo je Košarac. Dodao je da Tim nema namjeru da traži od Savjeta ministara da nanovo formira komisiju, već insistira da to učini Vlada FBiH.

- Iako se FBiH opire svim pokušajima utvrđivanja istine o stradanjima Srba u Sarajevu i dalje ćemo insistirati na tome da se dođe do istine i odgovorni izvedu pred lice pravde, jer je to naše osnovno ljudsko pravo - smatra Košarac.

Košarac je kazao da su tvrdnje pojedinih bošnjačkih političara da su u Sarajevu Srbi stradali sporadično, laž.

- MUP RS je kompletirao 3.299 dosijea ubijenih srpskih civila u Sarajevu. Kroz 126 logora prošlo je više od 5.000 Srba. MUP RS je podnio 244 krivične prijave protiv 1.496 lica za koje postoje osnovane sumnje da su počinili zločine - kazao je Košarac. Ponovio je da će Tim i NVO tražiti i od međunarodnih organizacija da se formira komisija, te da se u Sarajevu izgradi spomenik koji će biti posvećen stradalim Srbima. Najavio je da će ponovo poslati pismo Mujezinoviću.

Tuševljak je rekao da je MUP RS nadležnim institucijama poslao veliki broj izvještaja za predmete poput Dobrovoljačke, Centralnog zatvora, kasarne "Viktor Bubanj", logora Tarčin, logor Hrasnica, neselektivnog i selektivnog ubijanja po bivšim sarajevskim opštinama.

- Neke istrage su gotove, ali optužnica nema. Za područje Trnova jasno je utvrđeno ko su naredbodavci i počinioci i te dokaze imamo od 1992. i 1993. godine. SIPA je izvršila sve svoje istrage, ali predmet još nije došao na red. Takva je situacija i sa logorom Silos - kazao je Tuševljak.

Istakao je da se za mnoge zločince tvrdi da bi bili procesuirani da nisu pomrli.

- Zato je opravdan strah porodica da će mnogi zločinci pomrijeti, a da neće odgovarati - rekao je Tuševljak.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/...nima-istina-o-stradanju-sarajevskih-Srba.html

На питање да ли зна да су муслиманске снаге често пуцале по трамвајима у Сарајеву како би за то била оптужена Војска РС, за шта постоје јасни докази, Роуз је одговорио да је постојао један инцидент када је француски сектор за то дао доказе.
Роуз је рекао да су снаге муслиманске Армије БиХ каткад пуцале на сопствене цивиле.

У једном таквом инциденту пуцано је на травај са једне зграде у Сарајеву на којој је обично стајала паравојна полиција, а у другом инциденту, после минобацачког напада у којем је погинуло двоје деце, испаљене су још две гранате на истој локацији, које су, такође, могле доћи само са босанске линије, казао је Роуз.

http://eupokretnasikorjeni.blogspot.com/2010/10/07-2010-1034-1994.html

Из свих ових свједочења можемо видјети докле су биле спремне муслиманске снаге да иду. Убијање сопствених грађана да би за то оптужили српску страну и издејствовали војну интервенцију против босанских Срба је гнусан и непримјерен ратни злочин.

Примјере такве преваре смо могли видјети и на случају "Рачак", гдје је примјењен сличан сценарио обмане и подвале.

Нестручна лица обављала обдукције

Откопавања јавних и појединачних гробница у Босни и Херцеговини обављали су нестручна лица – чланови Бошњачке комисије за нестала лица, Лекара за људска права, Међународне комисије за нестала лица и комисије многих невладиних организација. Све су биле финансиране из исламских земаља, САД и Европе. Код чланова комисије се уочавала небрига о послу ради којег су у Босни и Херцеговини, а многи од њих нису имали потребно стручно знање или одговарајућу праксу. Да буде несрећа већа, радили су брзоплето и доносили закључке под притиском политичара, или својих финансијера. Не треба сметнути с ума да нису могли бити објективни ни због тога што их је већина већ дошла с предрасудама да су у БиХ једино злочинци Срби.

Иначе, посао обдукције је веома тежак и непријатан. Њиме могу да се баве само професионалци те гране медицине. Други не могу да поднесу полураспаднуте лешеве. Због свега овога, поражавајуће податке о раду ангажованих “стручњака“ објавио је Jornal of phorensic science, наводећи да су они утврдили пол само код 42,4% лешева. То је проценат два пута мањи од допуштеног. Стручњаци знају да се пол леша не може утврдити само у изузетним случајевима, а они су установили пол код лешева старих 10 година само у висини од 28,8%. Старост лешева су установили само у висини од 29,4%. И овако низак проценат, нису установили прегледом скелета, него испитивањем сведока и познаника покојника. Комисије су направиле неопростиву грешку, јер нису утврђивале да је покојник припадао српском, хрватском, муслиманском, арапском, иаранском, америчком, или неком другом народу. Тако, нису посведочиле ни свима знану истину – да су у Босни и Херцеговини гинули муџахедини из Турске, Чеченије, Пакистана, Ирана, Египта, Алжира…

Шта можемо закључити из овако нестручног прегледа лешева у Босни и Херцеговини?

Ако су ови “стручњаци“ установили пол само код 26 лешева из Сребренице, онда се на том податку (и њему сличнима), не може тврдити да су Срби извршили геноцид над муслиманима. Уочени су и друге мањкавости ових комисија. Једна од њих је закључила да је на лешу ампутирана нога преко колена, а ампутација је обављена испод колена. Код једног леша, није уочен прелом десне рамењаче, а код другог је прелом десног рамена описан као прелом леве рамењаче. Један ожиљак на глави је описан као краниотомија, а прелом ручног зглоба, уопште није запажен. Чудно је да на једном лешу нису уочили ни стаклено око – а оно не трули.

При утврђивању истине у вези са Сребреницом, политичари, међународни посредници, новинари, статистичари и други нису узимали у обзир чињеницу да је, у Сребреници и околини, већинско становништво било српско и да је број муслимана превезених из Сребренице у Тузлу и оних за које се каже да су их Срби побили 1995. много већи од предратног броја муслимана у овом делу Босне.

http://www.srpskilist.net/vesti/zlocini-nad-srbima-u-jugoslaviji

Imam pitanje na koje bih voleo da nadležni odgovore. Kako može neko da bude kažnjen za objavljivanje podataka koje je prihvatio Tribunal kao punovažne, a njega je proznala ova zemlja kao takvog? I gde se delo ono u Pravilniku Moderatori Foruma Krstarice dužni su da imaju jednak i pravičan odnos prema svim korisnicima i posetiocima foruma
http://pomoc.krstarica.com/index.php?action=article&cat_id=005&id=434

Da li to važi ili ne? Dvojica iznose podatke koje imaju, jedan se zbog toga kažnjava.
Molim ove iznad modova ako mogu da odgovore.

Back