Musliju: Mogući i sukobi u Preševskoj dolini

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Predsednik Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju ocenio je da su na jugu Srbije, koji je nazvao Preševskom dolinom, mogući i oružani sukobi ako se ponove "proterivanja i ubistva" Albanaca.

Musliu je u intervjuu za prištinsku Tribunu kritikovao kosovsko rukovodstvo zbog nezainteresovanosti da kroz dijalog sa Beogradom pokuša da reši i problem statusa Albanaca u Preševeskoj dolini.

"Najdiskriminisaniji Albanci u Evropi su oni u Preševeskoj dolini. Ovo je najbolje potvrdjeno kada nam je 20. januara uklonjen spomenik (OVPMB u centru Preševa). Tu je Srbija pokazala zube (i nameru) da preko sile rešava probleme sa Albancima", naveo je Musliju, dodajući da obraćanje Albanaca za pomoć Prištini i Tirani nije naišlo na razumevanje.

"Mi smo više puta tražili da budemo deo dijaloga (Beograda i Prištine). Kada se govori o Kosovu i severu zašto da se ne govori i o Preševskoj dolini", rekao je lider PDD koji je i bivši predsednik Skupštine opštine Bujanovac.

Dodao je da je od Tačija stalno trazio pomoć, ali da ništa nije urađeno.

"Ovde krivica leži i na Albaniji, zato što nije bila dovoljno angazovana u tom pravcu", rekao je on.

Na pitanje da li isključuje mogućnost samoorganizovanja gradjana pa čak i ponavljanje sukoba u Preševskoj dolini, Musliju je odgovorio da "ne preostaje drugi put, ako se ponovo počne sa ubistvima i proterivanjima".

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/375311/Musliju-Moguci-i-sukobi-u-Presevskoj-dolini

Ovo nije slucajno uradjeno bas sad.
Ukoliko ne bude sporazuma danas ovo nas ceka u buducnosti onda. Amerikanci samo koce ove,Zukorlica i autonomase jer pregovaramo sa Kosovom i slusamo ih ince bi odmah imali sukobe sa svim manjinama na teritoriji.

I na evropske regije u Istri, Krajini, Slavoniji i Dalmaciji u Hrvatskoj!
Ne branim da se vaspostave i te evropske regije.

Можда и да онако демократски протерају коју хиљаду Срба или да играју фудбал са српским главама....
Da, da ispeku koje dijete u rernama, da priheftaju pseće embrije ženama, da ih bombarduju nervnim gasom,...(Sve su ovo riječi njemačkog političara Christiana Schwartz-Schillinga).

Ne branim da se vaspostave i te evropske regije.

Dobit ce te regije kada i vi konstitutivnost u Srbiji!
Boriće se moje drage Sandžaklije na čelu sa Muftijom, Zmajem od Sandžaka, pa kada se izbore nemoj da bi ko zakmečao. Evo su se već izborili za priznavanje bosanskog jezika u školama od strane Vlade Srbije. Pozdravljam taj potez srbijanske Vlade.

Sve povoljnosti za Srbe na sjeveru Kosova koje dogovore biselski pregovarači, isto primjeniti na evropske regije u Sandžaku, Preševskoj dolini i Vojvodini.
Sve povoljnosti za Albance sa Kosova primeniti i na Srbe u R.Srpskoj.Dakle,nezavisnost RS i zajednicu muslimanskih opština (ako postoje) u istoj...
Nisi o tome razmišljao pre nego što si odlučio da provociraš,a Mujaga?

Boriće se moje drage Sandžaklije na čelu sa Muftijom, Zmajem od Sandžaka, pa kada se izbore nemoj da bi ko zakmečao. Evo su se već izborili za priznavanje bosanskog jezika u školama od strane Vlade Srbije. Pozdravljam taj potez srbijanske Vlade.

Svaka cast! Sada samo treba srpska vlast da odluci da to pravo imate u slucaju da u odredjenoj jedinici lokalne samouprave zivi vise od 30% "bosnjackog" zivlja da bi to pravo mogli i upraznjavati!

Svaka cast! Sada samo treba srpska vlast da odluci da to pravo imate u slucaju da u odredjenoj jedinici lokalne samouprave zivi vise od 30% "bosnjackog" zivlja da bi to pravo mogli i upraznjavati!
To vidi sa EU i u Deklaraciji o ljudskim pravima Evrope. Ja je nisam čitao, pa ti ne znam reći to o lokalnoj samoupravi.

Back