MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Гледала сам једном један тест...
У просторији су били дечак и девојчица.. отприлике 6 или 7 година старости... Прво су дали сладолед дечаку а девојчици нису... Девојчица се умиљавала, говорила му је да је он њен најбољи друг, слагала тужне фаце... све у свему смазала му је више од половине сладоледа... Након тога, дали су сладолед девојчици а дечаку нису... Колико год се трудио и умиљавао, ништа није постигао. Она је свој сладолед појела потпуно сама.
Закључак - Живеле разлике! Живели шовинисти!

Ja bih mu ponudila da zajedno, naizmenično ližemo sladoled.
Ako je neki voćni, odmah bih mu ustupila.
A za čokoladni bi morao malčice da moljaka.

e - ja sam ovo "probala" u vrticu, bila sam za glavu visa pa sam se lako docepala lopte (istina, nije mi nesto narocito trebala cccc...)...a i notki su mi bili duzi, zube da ne pominjem - djecak se rasplakao + plus i danas ima oziljak he he he
Nije ni čudo što ti je nick Vrag-ana:wink:

Javljam se ja:lol:
Ne postoji danas to toliko, po meni.Ostvarena je pre svega krvavom ženskom BORBOM ravnopravnost polova, npr. u sferi posla gde danas žene rade iste poslove kao i muški ''ljudi'', nose farmerke:shock: što je dugo bilo apsolutni tabu, ne pokrivaju kosu, što je takođe npr. u prvobitnom hrišćanstvu bilo apsolutno ''zacrtano''.Današnji muški šovinizam je više poslednji trzaj onog što je nekad bilo;)...
Ovo naravno važi za hrišćanski svet, na istoku, bilo Orijentu, bilo Dalekom žena je i dalje u više nego jadnom stanju i emancipacija je tamo apsolutno nepostojeća reč...Zato, žene budite srećne što živite u tolerantnom hrišćanstvu, a ne da ste kojom nesrećom rođene u islamu ,npr. gde žene čak i danas ne sahranjuju gde i muškarce već ih čak iako su iz bogatih i uglednih porodica u zemljama kao što je Saudijska Arabija samo uviju u platno i bace u neku rupu u Pustinji, bez oznake ,da im se grob ne zna:evil::roll:..Ili,u zemljama žute rase gde devojčice od 10-11 godina daju u prostituciju i gde žena apsolutno služi samo da bi ,pre svega fizički zadovoljila muškarca:|

Ne razumem ,da li odobravas ili neodobravas..gde je tu tvoje misljenje...Zar borba hriscanstva nije opravdana...???Zar to nije konacna pravda za sve sto se danas desava???

goxy
kanda jako malo znas o islamu ili Dalekom Istoku?
+ to sto prosjecna "zapadnjacka" zena danas balansira u najmanje tri uloge (i cesto za manju platu radi isti posao) nije emancipacija - ja sam za to da narednih 2000 godinica vi probate da odgajate djecu, kuvate i radite, a da mi citamo novine poslije rucka i gledamo fudbal na (obe) televizije...

Auu, da stvarno poverujem nekim muškim šovinistima:lol:Mišljenje je da preterujete:wink: i da time nesvesno samo izazivate kontru kod nekih muškaraca...Zapravo kod svih, samo većina vam to ne kaže...
Uporedi našu civilizaciju i te navedene pa ćeš videti da stanje i nije toliko loše.Kako se predstavlja...
a da znas kako sam "dobila' nick lol
Sigurno je nešto:)...Nemam ideju:wink:

ne znam bas goxy - izgleda da se ne razumijemo najbolje...npr. u islamu postoji razvod + moras materijalno obezbijediti klince i bivsu gospodju, najbolje sto mozes...nije to sve kako "zapadni" mediji prizeljkuju...

pretjerujemo? i mi i homoseksualci i svi ostali...lol
nista, idi ti pa citaj novine, a supruga nek ti donese kafu i papuce...

i onda se cudimo naslovima u crnoj hronici npr. "zena nasmrt izbola muza viljuskom..."

E, Goxy, ja nisam feministkinja - časna reč.
Ali sam Borac.
Nikad nisam izazvala kontru kod bilo kog muškarca. Štaviše.
Najbolji prijatelji su mi uvek bili muškarci. A nisam muškobanjasta. Kako to tumačiš?

Ja mislim da je svaka zena pomalo feministkinja isto kao sto je i svaki muski pomalo sovinista...ali postoji mnogo vrsta sovinizma,nacionalni sovinizam,racio sovinizam itd. a feminizam je jedan..zar i taj problem nije sovinizovan ,naravno sa muske strane...prikrivaju tragove :D:D:D

Ja mislim da je svaka zena pomalo feministkinja isto kao sto je i svaki muski pomalo sovinista...ali postoji mnogo vrsta sovinizma,nacionalni sovinizam,racio sovinizam itd. a feminizam je jedan..zar i taj problem nije sovinizovan ,naravno sa muske strane...prikrivaju tragove :D:D:D

ma to su sve neke "proizvoljne" drustvene kategorije
budalastine - moze se sasvim fino i bez njih funkcionirati
al cemo se nacekati - dok ljudski rod ne izadje iz adolescencije...

Ha...to je ta mentalna snaga o kojoj pricam...ali kada bi pricu usmerili u drugom pravcu..npr. sta bi bilo da je umesto sladoleda deci data fudbalska lopta...devojcica 99% ne bi ni obratila paznju na to ,ali kad bi pokusala da mu uzme loptu, verujem da bi bilo fizickog obracuna...

Не би покушала да му узме лопту.. само би скренула пажњу на себе а он би сам оставио лопту...:D

Ha...to je ta mentalna snaga o kojoj pricam...ali kada bi pricu usmerili u drugom pravcu..npr. sta bi bilo da je umesto sladoleda deci data fudbalska lopta...devojcica 99% ne bi ni obratila paznju na to ,ali kad bi pokusala da mu uzme loptu, verujem da bi bilo fizickog obracuna...

E, ovako: uzmeš mu loptu, a za uzvrat mu ponudiš nešto drugo.
Tako to funkcioniše.
Ukoliko on sam ne ostavi loptu, naravno.
Meni je jedan dečko iz obdaništa poklonio svoju loptu (samo zbog toga što sam mu se smeškala), pa su posle njegovi roditelji dolazili kod mojih da je traže natrag. A on je plakao, jer nije hteo da mu je vratim.

Evo ja da se javim sa mojim skromnim misljenjem
Sve te podele koje si navela prave i zene i muskarci
To nije uopste muski sovinizam, to je sovinizam prema zenama, od strane oba pola
A muskarcima ga pripisuju zenski sovinisti:)
Tako nekako
Ocu reci, ti si napravila jednu sovinisticku temu
Toliko od mene na ovu temu, necu vise da se javljam, osecam da bi me razapele ovde haha

Ma dodji nam ponovo..takvi nam trebaju za ovu temu...oni koji filozofski gledaju na te stvari najbolje mogu i da objasne sta misle...

Muškarci trebaju da se osjećaju inferiorno u odnosu na žene, jer su žene više obdarene od muškaraca. Žena može raditi skoro sve muške poslove, dok muškarac ne može mnoge ženske. Jedan posao nikad ne može uraditi - ne može roditi! Iako izgleda tako muškarac nije privilegoan, privilegovana je žena. I s pravom.

Dobro... Onda sta ce zenama muskarci kada su superiorne u odnosu na iste.

Risto, preso ti u feminizam... :D

Гледала сам једном један тест...
У просторији су били дечак и девојчица.. отприлике 6 или 7 година старости... Прво су дали сладолед дечаку а девојчици нису... Девојчица се умиљавала, говорила му је да је он њен најбољи друг, слагала тужне фаце... све у свему смазала му је више од половине сладоледа... Након тога, дали су сладолед девојчици а дечаку нису... Колико год се трудио и умиљавао, ништа није постигао. Она је свој сладолед појела потпуно сама.
Закључак - Живеле разлике! Живели шовинисти!

E vidis... ja ovo provalio kao mali... i zajebale me nekoliko puta... E more necu vise nikom da dam sladoled. :D

Da.
Jer, skretati pažnju na sebe (u ovom slučaju) znači zameniti jedan objekat drugim.

Да... погрешно сам се изразила... заиста одвратно звучи...
Суптилно би му указала да је лопта досадна и да ће игра која је њој забавнија бити забавна и њему... О.К?

Да... погрешно сам се изразила... заиста одвратно звучи...
Суптилно би му указала да је лопта досадна и да ће игра која је њој забавнија бити забавна и њему... О.К?

:D Tako može.
Ali to nije u stanju svaka da uradi, a da se ne prenemeže i, samim tim, bude antipatična i na kraju odbijena. Opet dolazimo do urođene harizme i umetnosti zavođenja, što je odlika oba pola.
Ako uspeš jednim jedinim pogledom, osmehom ili rečju da razbiješ namćorluk šalterskog službenika - ostalo si elaborirala.
To ti kaže Mačkica, tj. Borac.8-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back