MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm, nekada davno na pdf. filozofija postavih jednu temu... i po ko zna koji put uletoh u fajt... kao i obično, sam protiv svih...:twisted: Stara kineska pričica... mnogo lepa i poučna... Kaže... ''Zamisli jedno veliko bure puno zmija i zamisli da su sve otrovne osim jedne i zamisli da moraš da zavučeš ruku u to bure i pokušaš da iz gomile otrovnih izvučeš baš tu, jedinu koja to nije a da te ne ujede ni jedna otrovno ... i zamisli, zavučeš ruku... i zamisli imaš baš toliko sreće i izvučeš baš tu koja nije otrovna... ali i ona je zmija...'':lol:
Dobra priča.
Prava stvar i jeste da budeš ubačen u ring sa neistomišljenicima. Jao, što to volim!8-)
Elem, za svaki zmijski otrov postoji protivotrov.
A neke su toliko puta ujele zmije, da vremenom postaju imuni.

Evo ja da se javim sa mojim skromnim misljenjem
Sve te podele koje si navela prave i zene i muskarci
To nije uopste muski sovinizam, to je sovinizam prema zenama, od strane oba pola
A muskarcima ga pripisuju zenski sovinisti:)
Tako nekako
Ocu reci, ti si napravila jednu sovinisticku temu
Toliko od mene na ovu temu, necu vise da se javljam, osecam da bi me razapele ovde haha

Sto se mene tice, smatram da su feministkinje potpuno promasile poentu: trude se da se izjednace sa muskarcima, odnosno da budu sposobne da rade sve sto i muskarci-sto je nemoguce, naravno i obrnuto, zbog bioloskih i inih razlika, umesto da se trude da razviju zenu u sebi, women power, da tako kazem.

zene u templarskoj odeci... zanimljivo

I realno vec duze vreme.

Krenuste vi u chat. :D

Nego da ostavim svoje misljenje.
Licno smatram da globalno treba postovati svako zivo bice, kako zene, tako i muskarce.
Eh sada, tu postoji jedan problem. Mi se u realnom zivotu ne srecemo sa apstraktnom imenicom kao sto su muskarci ili zene ili ljudi, vec sa pojedincima koji imaju svoju licnost.
Naravno, smatram da je uvrnuto da neko svoj stav koji ima o "Zeni" ili "Muskarcu" prebacuje na pojedinca ali takvih ljudi ima... i to dosta.

Licno, mene ne zanima dal' je neko musko, zensko, dal' mu je otac Laza a mati Ivanka...
Reci cu i postupicu prema onome kako je zasluzio, odnosno kako se postavio prema meni.

Pa nek onda budem i sovinista i feminista i komunista i demokrata.
Bar cu biti zadovoljan sto sam uradio nesto za sta smatram da je ispravno. :D

Toliko o tome... Pozzzz

Muškarci trebaju da se osjećaju inferiorno u odnosu na žene, jer su žene više obdarene od muškaraca. Žena može raditi skoro sve muške poslove, dok muškarac ne može mnoge ženske. Jedan posao nikad ne može uraditi - ne može roditi! Iako izgleda tako muškarac nije privilegoan, privilegovana je žena. I s pravom.

Muškarci trebaju da se osjećaju inferiorno u odnosu na žene, jer su žene više obdarene od muškaraca. Žena može raditi skoro sve muške poslove, dok muškarac ne može mnoge ženske. Jedan posao nikad ne može uraditi - ne može roditi! Iako izgleda tako muškarac nije privilegoan, privilegovana je žena. I s pravom.

Slazem se.Muskarci jos uvek ne shvataju kakva je to prednost i koliko ce svojim sovinistickim ponasanjem prema zeni ( cast izuzecima) biti uskraceni za potomka/potomkinju jer zeni ne treba fizicko prisustvo muskarca da bi zacela,a muskarcu je itekako potebna zena da bi rodila dete.
Ovo je sto se tice privilegovanih.
Ja zelim da verujem da u svakom od nas ima makar zrnce dobrote i pravi je uspeh isterati to na povrsinu,pa bilo to muskarac ili zena.Ima nas raznih.Ne volim generalne podele i pausalna ocenjivanja.

Hm, nekada davno na pdf. filozofija postavih jednu temu... i po ko zna koji put uletoh u fajt... kao i obično, sam protiv svih...:twisted: Stara kineska pričica... mnogo lepa i poučna... Kaže... ''Zamisli jedno veliko bure puno zmija i zamisli da su sve otrovne osim jedne i zamisli da moraš da zavučeš ruku u to bure i pokušaš da iz gomile otrovnih izvučeš baš tu, jedinu koja to nije a da te ne ujede ni jedna otrovno ... i zamisli, zavučeš ruku... i zamisli imaš baš toliko sreće i izvučeš baš tu koja nije otrovna... ali i ona je zmija...'':lol:

Po ovoj tvojoj pricici zmija predstavlja zenu a to moze i da se posmatra i na neki drugi nacin.Zavisi sve od tacke gledanja.Naravno zavisi i od toga koliko je Frojd uticao na necije misljenje.Naime bukvalno gledajuci njegove teorije moze se doci do fantasticnih zakljucaka.
I jos nesto zelim da mi se objasni taj pojam MUSKI SOVINIZAM.

Sto se tice sata simpaticno,pa sta da rade muskarci kad im je takva priroda.Ona stvar im je od ujutru aktivna,priroda je to.Nego neka se javi neki muskarac koji to jutarnje "dizanje" moze da kontrolise.Kad mu od ujutru "priroda"udari u glavu kako onda moze da funkcionise suprotno od zapovesti iz gaca.

Sto se tice sata simpaticno,pa sta da rade muskarci kad im je takva priroda.Ona stvar im je od ujutru aktivna,priroda je to.Nego neka se javi neki muskarac koji to jutarnje "dizanje" moze da kontrolise.Kad mu od ujutru "priroda"udari u glavu kako onda moze da funkcionise suprotno od zapovesti iz gaca.

Hm... Mislim da je ta jutarnja pojava uglavnom stvar proste fiziologije i da nema baš uvek veze sa seksualnom željom. Naravno, ne bih generalizovala. Nema potrebe za kontrolom instinkta, dok god oni ne ugrožavaju nekog drugog. Ljudsko telo je čudesno, i treba ga osluškivati.

Fiziologija ili ne mislis li da ne bi voleli svako jutro "zornjak."Pa mozda je to resenje,posle bi bar pola dana bili mirni kao bubice i voleli sve zene ili muskarce sveta,zavisi od infiniteta i seksualnog opredeljenja.Kod muskarca ona stvar uvek ima veze sa seksom.

Dobro, de, ne insistiram na svojoj teoriji o fiziološkoj potrebi... Možda je to individualno, kao i kod nas, žena.

He, Barbara - oni kad gledaju fudbal, funkcionišu kao ljudska bića samo dok traje poluvreme. Tada trče u WC i, eventualno, pozovu prijatelja da podele utiske o utakmici.
Fudbal, koga nazivaju i "najvažnijom sporednom stvari na svetu" (a šta je onda glavna? - pitam se), najveći je neprijatelj libida. Oni se toliko ispucaju u navijanju i ispijanju piva, da posle nisu nizašta.
No, ima leka, ima...

Za tu vrstu..nema leka, ali ruku na srce ima i one druge vrste koja se bar trudi i zivi sa time da je muskarac fizicki nadmocniji pa se shodno tome i ponasa...Mentalna snaga jeste figurativno mocnija ali spram sirove snage je nemocna...fizika ubija libido bilo muski ili zenski...Doduse , namece se pitanje zasto je svevisnji stvorio toliku razliku...???

Гледала сам једном један тест...
У просторији су били дечак и девојчица.. отприлике 6 или 7 година старости... Прво су дали сладолед дечаку а девојчици нису... Девојчица се умиљавала, говорила му је да је он њен најбољи друг, слагала тужне фаце... све у свему смазала му је више од половине сладоледа... Након тога, дали су сладолед девојчици а дечаку нису... Колико год се трудио и умиљавао, ништа није постигао. Она је свој сладолед појела потпуно сама.
Закључак - Живеле разлике! Живели шовинисти!

Хе, хе...
Ај се кладимо да ти се нико неће јавити на ову тему?
Овде нееема шовиниста Борац.
Javljam se ja:lol:
Ne postoji danas to toliko, po meni.Ostvarena je pre svega krvavom ženskom BORBOM ravnopravnost polova, npr. u sferi posla gde danas žene rade iste poslove kao i muški ''ljudi'', nose farmerke:shock: što je dugo bilo apsolutni tabu, ne pokrivaju kosu, što je takođe npr. u prvobitnom hrišćanstvu bilo apsolutno ''zacrtano''.Današnji muški šovinizam je više poslednji trzaj onog što je nekad bilo;)...
Ovo naravno važi za hrišćanski svet, na istoku, bilo Orijentu, bilo Dalekom žena je i dalje u više nego jadnom stanju i emancipacija je tamo apsolutno nepostojeća reč...Zato, žene budite srećne što živite u tolerantnom hrišćanstvu, a ne da ste kojom nesrećom rođene u islamu ,npr. gde žene čak i danas ne sahranjuju gde i muškarce već ih čak iako su iz bogatih i uglednih porodica u zemljama kao što je Saudijska Arabija samo uviju u platno i bace u neku rupu u Pustinji, bez oznake ,da im se grob ne zna:evil::roll:..Ili,u zemljama žute rase gde devojčice od 10-11 godina daju u prostituciju i gde žena apsolutno služi samo da bi ,pre svega fizički zadovoljila muškarca:|

Ha...to je ta mentalna snaga o kojoj pricam...ali kada bi pricu usmerili u drugom pravcu..npr. sta bi bilo da je umesto sladoleda deci data fudbalska lopta...devojcica 99% ne bi ni obratila paznju na to ,ali kad bi pokusala da mu uzme loptu, verujem da bi bilo fizickog obracuna...

Ha...to je ta mentalna snaga o kojoj pricam...ali kada bi pricu usmerili u drugom pravcu..npr. sta bi bilo da je umesto sladoleda deci data fudbalska lopta...devojcica 99% ne bi ni obratila paznju na to ,ali kad bi pokusala da mu uzme loptu, verujem da bi bilo fizickog obracuna...

e - ja sam ovo "probala" u vrticu, bila sam za glavu visa pa sam se lako docepala lopte (istina, nije mi nesto narocito trebala cccc...)...a i notki su mi bili duzi, zube da ne pominjem - djecak se rasplakao + plus i danas ima oziljak he he he

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back