MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da li postoji definicija, ali nije tačno da je etiketiranje.

MŠ je stav, dela muške populacije,
da su žene manje vredne kao osobe
(da ne nabrajam, intekektualno...)
da je žena vlasništvo muškarca
da žene služe samo za zadovoljenje muških potreba itd itd..

I da, MŠ je kada muškarci koji ne misle tako povlađuju onima koji misle ili prećutno odobravaju, ne odobravaju.

Pa onda je sovinizam svako precutkivanje onima koji prave bilo koje podele medju ljudima po vrednosti....sto znaci da je svako duzan da se petlja u ono sto ga ne zanima.
Jos gore, to znaci da ako nisi feminista onda si sovinista. I onda se ja javljam kao taj sovinista, jer prosto znam da ima mnogo zena za koje ne moze da se kazu da su zene i ne mogu da branim njihova prava kao opste zenska.

Pa eto ne mogu da branim pravo zene da ostavi decu i muza i ode da unapredjuje svoje mogucnosti, pa se pojavi posle godinu dana u dva nocu s pijanim drustvom da vidi svoju decu i da joj muz kuva kafu. Niti mogu niti hocu, a onda se vi zene dogovorite sta je sta kada branite prava takvih zena.
Ne mogu da branim pravo zene da bude stoka sa opravadanjem da ima takvih muskaraca.

Sta je to muski sovinizam?

Sve te stvari prekomene demokratije su Konstrukti za potrebe Mita o progresu. To ubrzava progres (zahvatanje "vrednosti" iz budućnosti koje tad neće postojati) kojeg sve iskvareniji i slabi priželjkuju. Tu je i višak bilo kakvih demokratskih odluka, jer je ona podrazumevana kroz dodatni pad slabosti zarad više komfora i virtuelnog ugođaja.

Tu nastupa Komodifikacija kao dodatno zavođenje, rasprodaja sebe kao "robe" i potrošačko proširivanje Konzumerizma.

Neću dodatno objašnjavati Teoriju domestifikacije.

Sve te veštačke proteze i produžeci su tehnološki transhumani produžeci (videti: Ontologiju tehnologije), kako bi se ostvarili uslovi 4. Indusrijske Revolucije, koja je prezentovana u Davosu agendom 2030.

"Пуштен Дух из боце" увек постоји и никада се више не може вратити.

Хтео сам рећи да МШ, феминизам, лгбт, педофилије и сл иде у "музеј" цивилног друштва као део завршене мисије и процеса ка трансхуманизму. То је одрађени конструкт.

Светска суперкласа се више са тим неће бавити, али глупава друштва расточеног традиционализма и успостављеног замрзнуог конфликта у свим сегметима друштва, хоће још дуго !

Симулакруми почињу да живе своје симулације - Бодријар

Кога интересују највећи номади, тј криминалци, па и твоји криминалци. Распршите се по целом Свету, а тврдите да нисте номади.

Онај твој Клаус Шваб који је побегао на највише место одакле се управља светским пословима из Давоса, лепо ти каже да ће 80% садашњег прекаријата постати непотребна класа.

Зато си ти у Немачкој и јако паметан неки роб или апатрид, којег индиферентно посматрају, јер кризе прво настају на периферијама империја и често не стигну до језгра.

Jos nisam placao kiriju tako da se ne racunam u nomade. U vrijeme kad sam rodjen nije bilo kriminala na ulicama. Nije se seljakalo zbog posla. A da sam ostao tu gdje si ti, bio bih sa nomadima koji bjeze iz sela u grad i placaju kiriju. Tu sam gdje mi je bilo najbolje, a sad vise nema djetinjstva nikome. Mogu li tvoja djeca biti sretna sto ne mogu da te vide zbog para?

У време када си рођен Тито нас је све одавно продао, па и тебе када си био у стомаку. Тако да си већ био узгојен роб са неколико год., а клање робова је било припремљено после 1969-70.

Међутим кланица је из неког разлога одгађана, али је отпочела 10так год. када је Капо/черчилов гувернер Тито од Југославије умро.

Е видиш ја сам васпитаван да то знам и да учим о ономе како сам васпитаван, па сам прво ишао у иностранство да откупим себе као роба, донео сам паре, па сам тек онда дошао да ратујем 90тих за слободу и суверенитет. Међутим то остали робови, који су живели од милости, нису укапирали, ни на фронту, ни у Влади, па смо још увек ту где јесмо.

Ти када си схвати да си узгојен роб, касно си отишао за Немачку, тек после 1995.г.. Заборави на ослобођење. Роб којиј се није откупио у Петри или у Риму, све једно му је где је, осим стандарда господара. Духовно несрећни знају да немају ни слободу ни суверенитет.

Poslednja izmena:
,,,dajte ljudi malo smirite hormone pa racionalno diskutuje,,,
У време када си рођен Тито нас је све одавно продао, па и тебе када си био у стомаку. Тако да си већ био узгојен роб са неколико год., а клање робова је било припремљено после 1969-70.

Међутим кланица је из неког разлога одгађана, али је отпочела 10так год. када је Капо/черчилов гувернер Тито од Југославије умро.

Е видиш ја сам васпитаван да то знам и да учим о ономе како сам васпитаван, па сам прво ишао у иностранство да откупим себе као роба, донео сам паре, па сам тек онда дошао да ратујем 90тих за слободу и суверенитет. Међутим то остали робови, који су живели од милости, нису укапирали, ни на фронту, ни у Влади, па смо још увек ту где јесмо.

Ти када си схвати да си узгојен роб, касно си отишао за Немачку, тек после 1995.г.. Заборави на ослобођење. Роб којиј се није откупио у Петри или у Риму, све једно му је где је, осим стандарда господара. Духовно несрећни знају да немају ни слободу ни суверенитет.
Ma ne zanimas ne covjece. Ti si od svega napravio specijalni slucaj, tako da je nauka iskljucena. Trazis da ti se vjeruje, ali ljudi ne vjeruju bez krize. Cekaj krizu i cuti.

Хоће да ми јаше по кичми, али му не дам.

Онда каже, не занимаш ме, па опет би нешто, али не може... итд... :kafa:
,,,uvek je tako , odgovor otvara nova pitanja , realno smo ovde da izrečemo svoje stavove ponekad i grublje al nikad da se lično napadamo , pobij ga argumentima,,,
,,,diskusija mora da teče tako da joj se nevidi kraj,,,

Kako se to sa muškim šovinizmom teško objašnjava.. Žena kada čuje kako muškarac govori o ženi..
Jednog muškarca sam slušala zatečena potpuno.. Govorio je o ženi sa kojom živi preko deset godina, kojoj je rasturio brak i doveo je da živi kod njega, nije je venčao, ali je zaista pažljiv za nju, zaista..

A kaže za nju da mu je,, cimerka".
Na moju zapanjenost, on mi objasni kako nisu venčani i ona je šta drugo nego cimerka.
Za mene je to muški šovinizam. To odsustvo poštovanja.

Урлање и дерњава о МШ или о Женској кући, пребијених 1/3 жена по Србији нисам чуо да је ико поменуо у задње 3 године.

Напрасно заћуташе.

Пре 6 година ниси могао да живиш и сваки дневник је трошио по 10так минута. У то време ова тема је била мртва.

Тога више нема па је и тема оживела.

Дакле у праву сам када кажем, "пуштен дух из боце се не може вратити".

Али, МШ као контраиницијацијски конструкт иде у музеј цивилштине

Урлање и дерњава о МШ или о Женској кући, пребијених 1/3 жена по Србији нисам чуо да је ико поменуо у задње 3 године.

Напрасно заћуташе.

Пре 6 година ниси могао да живиш и сваки дневник је трошио по 10так минута. У то време ова тема је била мртва.

Тога више нема па је и тема оживела.

Дакле у праву сам када кажем, "пуштен дух из боце се не може вратити".

МШ као контраиницијацијски конструкт иде у музеј цивилштине
Jel bi ti bilo lakše da pojavu nazovemo
,, nepoštovanje žena".
Kao sklonost kod jednog dela muške populacije?
Kako bi ti definisao,, nepoštovanje žene"?

Jel bi ti bilo lakše da pojavu nazovemo
,, nepoštovanje žena".
Kao sklonost kod jednog dela muške populacije?
Kako bi ti definisao,, nepoštovanje žene"?

Занимљив ми је тај неоговор, када Премијерка каже ЛГБТ популација ??!??

Популација је група јединки исте врсте која насељава одређени простор и могу међусобно да се размножавају дајући потомство. У природним условима ретко се могу наћи јединке које читав живот проводе изоловано. Све јединке једне врсте, које насељавају једно станиште , успостављају одређене међусобне односе и односе са спољашњом средином. Тако чине биолошки систем који се назива популација.

- - -
Не смета мени назив МШ, то је Борка назвала из зезања, када сам се ја нашалио на једној теми да постоји специфичан пол "мушка свиња", онда је она отворила ову тему.

Филозофска концептуализација је узрочно-последична појава, јер је вештачки направљена конфликтом. То је аномалија у традиционално васпитаним друштвима, а није правило, осим ако се друштво није разболело и феминизмом, педофилијом , лгбт и другим дијаболичким и социопатолошким болестима, које служе расцепу.

- - -
Као болест целокупног друштва.

Занимљив ми је тај неоговор, када Премијерка каже ЛГБТ популација ??!??

Популација је група јединки исте врсте која насељава одређени простор и могу међусобно да се размножавају дајући потомство. У природним условима ретко се могу наћи јединке које читав живот проводе изоловано. Све јединке једне врсте, које насељавају једно станиште , успостављају одређене међусобне односе и односе са спољашњом средином. Тако чине биолошки систем који се назива популација.

- - -
Не смета мени назив МШ, то је Борка назвала из зезања, када сам се ја нашалио на једној теми да постоји специфичан пол "мушка свиња", онда је она отворила ову тему.

Филозофска концептуализација је узрочно-последична појава, јер је вештачки направљена конфликтом. То је аномалија у традиционално васпитаним друштвима, а није правило, осим ако се друштво није разболело и феминизмом, педофилијом , лгбт и другим дијаболичким и социопатолошким болестима, које служе расцепу.

- - -
Као болест целокупног друштва.
Da li ikada pokušaš da odgovoriš na pitanje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back