MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:fdlan: ... opet неки твој ужас од збуњозе.

Нетачно!

Проучи Контраиницијацију, па ћеш видети да без ње, мит о прогесу какав је представљан 400 год. уназад, не постоји. Аутори Великог Ресета то врло добро знају, (јер ракета прогреса нема више горива за сагоревања тредиционализма, осим узданице у ВИ ). Ви материјалисти коме се Испрофанисани Свет распада не знат да идете Ракетом напред, ако немате Акцију-Реакцију (Ако не избаците нешто традиционално као гориво у односу на супротни смер кретања). Суперкласа не зна да изађе из сопствене испрофанисане болести.

Да ли ти разумеш неоговор када светска суперкласа говори "Дух је пуштен и он се не може више вратити у боцу."

Али исто тако се слажу са традиционалистима који тврде да Крај Света није исто што и Смак Света, али да ће те будалаштине човечанства нестати (бити разоткривене) Кали-Југом цикличношћу у Кали-Сатву.

Е, то је тај ваш процес кретенизовања и срљања у прогрес, када те ваше Утопије постају Дистопије.

То је зато што се мали недуховни човечуљци разних утопија, баве прогресом без етике.

Poslednja izmena:
Ova tema je ideja moje ovdašnje prijateljice, Barbare.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)
tema je najbolji pokazatelj uzaludnosti zenskog traganja za mr. gudbarom jer takav ne postoji na puskomet.

И Википедија све зна и спремна је за квиз, али ништа не разуме.

Знање и спознаја су различити појмови
Tako je. Slično onom vicu kad su Ameri napravili kompjuter koji zna odgovore na sva pitanja, pa mu veliki umovi dolazili postavljati pitanja, a on im uvijek davao odgovore, do jednog dana kada ga neki serviser iz Bosne pitao: "Šta ima?". Tu mu bio kraj :)

ОК!

Него кажи ти нама да ли ће мушки шовинизам постојати у будућности, ако пре није постојао, а данас постоји.
Prvo se moramo dogovoriti gdje su granice u kojima se događa odnosno habitira taj muški šovinizam..kada o tome budemo imali čvrstu konvenciju, onda ćemo moći i da definiramo da li će egzistirati kao takav.

Тако је,

е сад да прокоментаришеш ово:

Шта ти мислиш што је Клаус Шваб на Свецком економском форуму 2020 у Давосу рекао, да је постигнут задовољавајући напредак у остварењу равноправности полова, лгбт заједница и сл. ?

Тако је,

е сад да прокоментаришеш ово:

Шта ти мислиш што је Клаус Шваб на Свецком економском форуму 2020 у Давосу рекао, да је постигнут задовољавајући напредак у остварењу равноправности полова, лгбт заједница и сл. ?
Klaus Švab je u osnovi pragmatik i inžinjer, dakle vjerovatno je ovu izjavu dao kroz prizmu "mjerenja"..šta hoću da kažem, mislim da nije ulazio u neku dublju filozofsku analizu stanja, nego je prosto rekao te i te godine je bilo to i to stanje u svijetu, Europi, Njemačkoj, a sada je ovo stanje i na papir kad staviš podatke vidiš "napredak", mislim da je on koristio u izvorniku riječ Verbesserung (poboljšanje), a ne Fortschritt (napredak), a ovo "zadovoljavajuće" je vjerovatno stav Švaba obzirom na njegova lična očekivanja u ovom polju.

Светска суперкласа која се бави светским пословима мало има личних очекивања. У питању су мултинационалне корпорације које ће у нешто старо улагати, у нешто неће, а улагаће и у новотарије, чим притисну државе да усвоје наменуте законе.

Ја мислим да је готово са тим МШ, феминизмом, лгбт, педофилијом и сл... и да су они проценили да је то развијено у довољној мери и да од њих не треба више подстицаја, финансија и охрабривања другим владама и друштвима.

Акценат се даје на ВИ који треба да покрене трансхуманизам и постхуманизам.

Нико не зна како ће физички да изгледа та манифестација, али се давно зна како метафизички изгледа постхуманизам и трансхманизам.

Метафизичари и филозофи су то јасно дефинисали

Нико не зна како ће физички да изгледа та манифестација, али се давно зна како метафизички изгледа постхуманизам и трансхманизам.

Метафизичари и филозофи су то јасно дефинисали
Milost trazim sto zgrijesih.

Sta je to muski sovinizam?
U vreme kada je izraz nastao, znacio je tacno to sto pise kao odnos muske populacije prema potrebi zene da ima pravo odlucivanja o sebi.
Mdjutim onog trenutka kada su prava izjednacena zakonski i omoguci svakoj zeni pravo da se bori za svoj status, pocinje da bude izraz za etiketiranje svakoga ko se suprotstavi zloupotrebi tih prava za licne potrebpotrebe pojedinih grupacija zena ili jedinki.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back