MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako da objasnim

Homoludens, je igrač koji igra, koji nije tuđa igračka sa kojim se neko drugi igra.

To je tako perfidno odrađeno sa ženama, (još pre 100nak.g.) da treba skinuti kapu toj i tadašnjoj superklasi koja je to osmislila, a koja je opet bila prinuđena da ide u tim pravcima usled pritiska prethodne strukture mita o progresu.

To je jedna vrlo komplikovana i dalekometna kompozicija sa svojim 100-200-300 godišnjim vagonima koja dolazi iz prošlosti i tek nam sada prolazi... gurajući nas bez naše volje

Sve to treba posmatrati u okvirima 100-150.g., pa Francuskoj revoluciji kojoj je trebalo 150 godina do 1789.g., pa je trebalo još 130.godina da se sruši superaristokratija od Fr.Revolucije, iako su Bečkim kongresom 1815. vratili staru Strukturu u Evropi, to je tek okončano 1918.g.... itd...

U celoj toj kompleksnosti, ženice nam ovde kažu : Mi smo se izborile ... :fdlan:

Poslednja izmena:
Zar to nije metafizicki pristup? Nemas prava ni da progovoris u nekom senatu, a ti izdejstvujes zakone koji ti drze ledja.

Ne znam da li sam te razumeo.

Ali primećeno je da postoje nepokolebljivi i jaki ljudi koji to znaju, a potom i razumeju ono što znaju, šta je prošlost, šta dolazi iz prošlosti i šta odlazi za budućnost. Ustvari šta sme da se pusti u budućnost. To nazovi , kroz istoriju kako hoćeš, plemstvo, aristokratija, gospoda, stručnjaci, moralni, sposobni, hrabri građani, prof. dr. i sl...npr kler, ali ne običan, već po kom je "pao duh", dakle to su ljudi koji su budni u Svetu ali na drugačiji način, koji vide te struje koje guraju Svet iz prošlosti u budućnost novoizgradjenih struktura. Te ljude su postavljali nekada u ...veće, senate, geruzije, vojne, državne, krunske savete, itd...

Zašto je to tako?. Pa zato što ti ljudi ne misle filozofijom, religijom i naukom, već metafizička stvarnost misli njima. Oni su u toj struji Sveta kao na splavu, kojim se spuštamo sledećih 30.g. Nilom. Nećemo isploviti u Tihi okean, mada većina ni ne zna gde je to, već u Sredozemno more, a od obala ploveći sigurno, se samo malo odgurujemo da se ne polupamo. Problem je kada neko nepromišljeno ubzava plovidbu progresom, pa tera splav bliže matici, pa bude tu polupanih glava, otpalih balvana i svih troškova rasta, razvoja i progresa, bez obzira što sada imaš motor opet demokratija traži ubrzanje i pomeranje Sveta (splava) još bliže matici ... itd...

Ako je ispala neka analogija...

Poslednja izmena:
A ludilo progresa, slobode, demokratije, lj.prava je pozajmljivanje neizgrađene metafizičke stukture iz budućnosti. Srljanje unapred sa mogućim kobnim posledicama ili ogromnim troškovima.

To je ono (pametnjakovići) ma biće, dok mi ne dođemo dotle...

Voleo bih da mislim da ima ljudi koji nesto smisljaju, a nema razloga za sumnju, jer modelovanje stvarnosti za buducnost se vidi. Ne verujem da se slucajno otvaraju prolazi metafizickom delovanju na izgled nakaradnih stavova, jer se u drustvu nista ne desava slucajno. U prirodi se mozda desavaju mnoge stvari slucajno, ali u drustvu ljudi odavno se sve usmerava i organizuje....naravno ima sukobljenih struja koje svaka vuce na svoju stranu da iskoristi medjuvreme za promenu postavki....iako ja ne verujem da pozicija u sadasnjosti ima veze sa buducim postavkama...

Voleo bih da mislim da ima ljudi koji nesto smisljaju, a nema razloga za sumnju, jer modelovanje stvarnosti za buducnost se vidi. Ne verujem da se slucajno otvaraju prolazi metafizickom delovanju na izgled nakaradnih stavova, jer se u drustvu nista ne desava slucajno. U prirodi se mozda desavaju mnoge stvari slucajno, ali u drustvu ljudi odavno se sve usmerava i organizuje....naravno ima sukobljenih struja koje svaka vuce na svoju stranu da iskoristi medjuvreme za promenu postavki....iako ja ne verujem da pozicija u sadasnjosti ima veze sa buducim postavkama...

Još pre 100.g. je Vudrou Vilson rekao u već razvijenim i poodmaklim krizama (šta će da čini) da se u politici, naročito međunarodnoj ništa slučajno ne događa. Pre će kamen iz neba slučajno da ti padne na glavu, nego što će se nešto slučajno dogoditi u međunarodnoj politici. To je taj odnos verovatnoće. (Bitka je unapred dobijena ili izgubljena, pre nego si krenuo u rat)

Ima uticaja, svi imaju svog uticaja prema snazi, samo naš eho je jako slab i fazno kasni u jednoj već formiranoj ukupnoj interferenciji Sveta.

Naše ženice sa foruma, misle da su mnogo važne u Svetu, pa su stvorile metafizičku strukuru kojom su se izborile za feminizam, ž.demokratiju, ž.prava i ž.slobode ... :hahaha: ... po celoj Srbiji.

O bože kakva revolucionarka, pa ja sam totalno suprotno orjentisana..
Kada sam pisala odgovor na temu namerno sam koristila muške termine,(i to one blaže, a i vežbala da stilski zvuči nešto drčnije) a zamislite da je pisala neka od ovih modernih zadrtih femi žena.
Baš me zanima kako bi onda reagovali.

Test test test

IMG_20201023_143452.jpg ili IMG_20201023_143620.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back