MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaboravljena tema...pa da je malo aktiviramo, mislim da je vreme..bar da vidimo da li se ista promenilo
za sve ove godine?..

...nije odgovoreno na vecinu pitanja iz uvodnog posta a sad je trenutno u ekspanziji
Seksizam (žena kao objekat)...zena je u muskim ocima definitivno postala nista drugo do objekta..

Zaboravljena tema...pa da je malo aktiviramo, mislim da je vreme..bar da vidimo da li se ista promenilo
za sve ove godine?..

...nije odgovoreno na vecinu pitanja iz uvodnog posta a sad je trenutno u ekspanziji
Seksizam (žena kao objekat)...zena je u muskim ocima definitivno postala nista drugo do objekta..
Cuj postala, kao prije nije bila, a sad jest :D

Nego, svako nudi sto ima, one koje mogu laksim putem objekta, takvim se i nude, one koje bas i ne, moraju raditi na formi ... rijetki su oni koji mogu i jedno i drugo.
Zar je fer ocekivati da te neko posmatra drugacije od onog kakvim se predstavljas? :D

Cuj postala, kao prije nije bila, a sad jest :D

Nego, svako nudi sto ima, one koje mogu laksim putem objekta, takvim se i nude, one koje bas i ne, moraju raditi na formi ... rijetki su oni koji mogu i jedno i drugo.
Zar je fer ocekivati da te neko posmatra drugacije od onog kakvim se predstavljas? :D

Mene brine sto su zene prihvatile ulogu lutke...:lol:
Pitam se zasto se to desilo..nekad nije bilo tako, bilo je borbe ali poklekle su...

Zivot je jednostavan, ljudi ga komplikuju jer u nedostatku sposobnosti idu obilaznim putevima i od jednostavnih stvari prave komplikovane, a sve iz razloga "da se Vlasi ne sete" iliti potrebe vladanja.
Dakle, dozvoliti svakome da bude ono sto jeste i kako se oseca.
Problem nastaje kada se primeti da neko nije ni za gde je, pa pocne da kopira one sposobne na agresivan nacin.
Po meni zene treba pustiti da same rese ko je ovca, a ko vuk.....tako se najlakse vidi ko je zena i zenskoga roda, a koja je vitez.
Gledajuci ove vitezove od dva metra sa zenskim manirima, lako mozemo doci do zakljucka da ima zena koje su bolji vitezovi i muskaraca koji su bolje zene od mnogih zena.
Naravno ni danas nije moguce pustiti da svako bude ono sto jeste, jer je mnogo medikritetskog u drusvenoj zajednici sto podstice sakrivanje, kopiranje i dvolicnost.

Neki dan sam gledao nase "visokokotirane" Templare i smesni su do bola. Neka grupa svetskih manipulatora organizuje se u red obnovljenih templara i posto je to mufljuski klan sa obredima povezivanja i utvrdjivanja prioriteta nije im problem da primaju zene kao vitezove.

Te neke grupe sposobnih prevaranata i nesposobnih ljudi nisu u stanju ni da izmisle nesto novo sa novi protokolima, vec prosto kopiraju neke proverene metode iz srednjeg veka. Cista debilana koja na isti nacin silom, lazima i prevarom pokusava da kontrolise sredinu u kojoj zivi...

za sve ove godine?..

Pitao sam se na početku teme i sad, ali ni jedna mi nije dala odgovor.

Zašto je ženama toliko bitan taj jedan papir ? ... :cool:

,,,kako su vremenom dobijale sve veca prava zhestina borbe je jenjavala , kako se povecavao intelektualni afirmitet tako su postajale sve mocnije po svim pravcima zhivota,,,
,,,bre ovo je sve samo ne mushki shovinizam ,matrijarhat caruje , a to shto su kao kobajagi postale lutke, tu svoju prednost debelo naplacuju , ne mislim o novcu,,, :mrgreen:

Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra,

Početak je u rebru u jabuci u grehu i koliko god potrošeno zvučalo u 21. veku, veku žena i feminizma kako muškarci umeju da se žale, sve počinje od toga.

Sve od tog adamovog rebra i jabuke, preko patrijarhata,vekovi nepismenosti žena, obespravljenosti, pa čak i seksualna revolucija gde je ženi dopala uloga seksualno oslobođene, a zapravo seksualnog objekta, vodilo je do stvaranja feminističkih pokreta kakvi danas postoje.
A kakvi su i kakvu sliku stvaraju o ženi...pa ne baš sjajnu..
I tu se muški šovinizam razbuktava jače nego ikad.
Dok su žene bile obespravljene, kome je uopšte trebao muški šovinizam.
Postao je potreban u momentu kada su žene oslobođene
Sad, meni je zanimljivo koliko su oslobođene,po meni globalno i previše.. I taj višak koji preliva čašu presipa u muški šovinizam.

Nije muški šovinizam posmatrati ženu kao svoju ni kao neizostavni deo porodice, kuće, ako je i muškarac muškarac u toj slici. Da li će ona da kuva, a on da pegla(moj idealan spoj) to je stvar dogovora. I tu nema ničega šovinističkog.
Ali, to važi za njegovu ženu.

Nije muški šovinizam pogledati lepu ženu, dati joj komplimet, pokazati da je uzbudljiva, ako je način koji uvažava tu ženu kao osobu i ljudsko biće.

Nije muški šovinizam zakucati ekser umesto žene, poneti joj torbe ili isparkirati auto iz garaže, ako je to urađeno na način da se ta žena poštuje kao osoba.

Nije muški šovinizam naći švalerku, pa i plavušu ako mu je privlačna, ali ako ume prema obema da se odnosi kao prema kao prema sebi ravnima i tako i reši situaciju u koju je dospeo.

Pa nije muški šovinizam ni ako ženu posmatra kao seksualni objekat, ako to ume da zadrži za sebe.

Feministkinje ove savremene koje ženu stavljaju na stepen iznad ne bi se složile samnom.

E baš taj ekstrem je preokrenuo tas i mislim pojačao više nego ikad muški šovinizam.

Žene su sluđene svim tim oprečnim idejama, od seksualno oslobođene ravnopravne nezavisne i muškarac free majke, pa do(o čemu većina mašta i teži, kažem većina a ne sve, da me ne bi razapele) udate ili u srećnoj vezi sa muškarcem koji ih razume, voli i pruža podršku u svakom smislu, pogubile potpuno kompas.

U eri potpune slobode seksualne i svake druge, gde se serviraju modeli poželjnih žena tipa Kardašijan, JK itd, na koje priznali ili ne svi muškarci balave, a koje su produkti hemije plastike fotošopa i fejk osećanja, nadrndanost i nehebavajući stav prema muškarcima, stvorila se armija žena koje kopiraju modele iz tih muških vlažnih snova i time se nadaju da će takve privući željenog muškarca.

Tu su onda ti isti muškarci koji kada dobiju te lutke koje su sami modelovali, shvate da ipak žele nešto drugo. Kada im dosadi pokazivanje trofeja u izlascima, putovanjima, kada ima isprazne novčanike na održavanje koje je skupo i pri tom im ne skuvaju pošten ručak, što ni oni sami ne umeju, onda shvate da je žena nešto drugo.

E tu nastupa ono što JESTE muški šovinizam.
Muški šovinizam je bes muškaraca prevarenih sopstvenim kreacijama.

Insistiranje na tome da žena služi samo za kuhinju i krevet je bes jer njihove kreacije nisu ispale kako su oni želeli.
Sve dok muškarci istrajavaju u tim stavovima da su devojke, žene samo sise i dupe, sve dok balave na silikonske fotošopovane lutke, i sve dok stavljaju seks kao nešto najvažnije, presudno ponekad i jedino što je važno, to će i da dobijaju. Lutke za seks koje koštaju.

Zakon akcije i reakcije. Prema potražnji i ponuda.

Ostaje onaj deo razumnijih ili dovoljno mladih i momaka i devojaka, još uvek patrijarhalno vaspitanih koji ulaze u brakove i nose se sa životom kako znaju.

Taj deo preziru oba tabora. Muški šovinisti takve muškarce smatraju magarcima a takve devojke guskama, a feministkinje ih smatraju zatucanim i neosvešćenim.

Ako bi se zamislili svi kako vaspitavamo decu i ko nam uopšte vaspitava decu, povukli bi ručnu. Ne bi devojčicama od 14,15 godina dozvoljavali da izgledaju kao pevaljke, niti dečacima da ne poštuju kvalitete normalnih pametnih devojaka.

Mislim da je tas na muškoj strani i da oni treba da preokrenu celu sliku, pametnim izborom sa kim prave decu i ko će da ih vaspitava.

IMG-c9c048daf267ddc43ac37cc15b6ce53f-V.jpg

Ako ti je kreacija najbliza onda ti je i hriscanstvo osnovna postavka razmisljanja, sto je logicno, ali te vodi direktno na onaj put muskog sovinizma koji kritikujes....rebra , jabuke i potreba za pripadanjem....
Po tome, sve sto bi neko mogao da pripise muskarcima je njegovo postojanje i postovanje istog principa i pogleda kao sto je tvoj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back