E baš taj ekstrem je preokrenuo tas i mislim pojačao više nego ikad muški šovinizam.
Žene su sluđene svim tim oprečnim idejama, od seksualno oslobođene ravnopravne nezavisne i muškarac free majke, pa do(o čemu većina mašta i teži, kažem većina a ne sve, da me ne bi razapele) udate ili u srećnoj vezi sa muškarcem koji ih razume, voli i pruža podršku u svakom smislu, pogubile potpuno kompas.
U eri potpune slobode seksualne i svake druge, gde se serviraju modeli poželjnih žena tipa Kardašijan, JK itd, na koje priznali ili ne svi muškarci balave, a koje su produkti hemije plastike fotošopa i fejk osećanja, nadrndanost i nehebavajući stav prema muškarcima, stvorila se armija žena koje kopiraju modele iz tih muških vlažnih snova i time se nadaju da će takve privući željenog muškarca.
Tu su onda ti isti muškarci koji kada dobiju te lutke koje su sami modelovali, shvate da ipak žele nešto drugo. Kada im dosadi pokazivanje trofeja u izlascima, putovanjima, kada ima isprazne novčanike na održavanje koje je skupo i pri tom im ne skuvaju pošten ručak, što ni oni sami ne umeju, onda shvate da je žena nešto drugo.
E tu nastupa ono što JESTE muški šovinizam.
Muški šovinizam je bes muškaraca prevarenih sopstvenim kreacijama.
Insistiranje na tome da žena služi samo za kuhinju i krevet je bes jer njihove kreacije nisu ispale kako su oni želeli.
Sve dok muškarci istrajavaju u tim stavovima da su devojke, žene samo sise i dupe, sve dok balave na silikonske fotošopovane lutke, i sve dok stavljaju seks kao nešto najvažnije, presudno ponekad i jedino što je važno, to će i da dobijaju. Lutke za seks koje koštaju.
Zakon akcije i reakcije. Prema potražnji i ponuda.
Ostaje onaj deo razumnijih ili dovoljno mladih i momaka i devojaka, još uvek patrijarhalno vaspitanih koji ulaze u brakove i nose se sa životom kako znaju.
Taj deo preziru oba tabora. Muški šovinisti takve muškarce smatraju magarcima a takve devojke guskama, a feministkinje ih smatraju zatucanim i neosvešćenim.
Ako bi se zamislili svi kako vaspitavamo decu i ko nam uopšte vaspitava decu, povukli bi ručnu. Ne bi devojčicama od 14,15 godina dozvoljavali da izgledaju kao pevaljke, niti dečacima da ne poštuju kvalitete normalnih pametnih devojaka.
Mislim da je tas na muškoj strani i da oni treba da preokrenu celu sliku, pametnim izborom sa kim prave decu i ko će da ih vaspitava.
Pogledajte prilog 784221