MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova tema je ideja moje ovdašnje prijateljice, Barbare.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)

Ди си Борка кућо стара :))))) ма ви сте бре нижа бића, и кад се помирите са тим све ће бидне ок

Poslednja izmena:
Ди си Борка кућо стара :))))) ма ви сте бре нижа бића, и кад се помирите са тим све ће бидне ок

Pa jes, u odnosu na tvoju visinu svaka je niža ... Šta da radim sa mojih 1,60 nego da palacam jezikom ... i budem gadna, isfrustrirana stara kuća koja do podneva mrzi ceo svet, a od podneva sebe (ili beše obrnuto), i stalno pljuje po svekrivi, zaovi, komšinici, mlađima, lepšima ...
I tako.

Di si čoveče, sto godina te nisam vidla! :lol:

..Velika razlika izmedju muškaraca i žena je ta što su muškarci seksualna bića i sve u njihovom životu je povezano sa seksom (ima tu i malo emocija ali vrlo malo)
a žene su emotivna bića i sve u njihovom životu je povezano i vezano za emocije pa i sam seks...
Rekao bi neko da su te dve stavke nedeljive ali u praksi ipak jesu...zato muškarci često ne razumeju šta ženi treba
da bi bila srećna i zadovoljna i obrnuto...
Kako pomiriti te dve strane i šta bi dobili takvim miksom..:lol:

ps..verovatno bi dobili pravog muškarca..:mrgreen:

A meni se čini da je sve više privlačnih žena! :heart:

Ili me drma pubertet ili kriza srednjih godina :mrgreen:

I meni se samo čini...:lol:
headache.jpg

Ne znam, Barbi, ali sve je manje sexualno privlačnih muškaraca, ili mi se čini. Nekako su postali feminizirani, dosadni, unificirani

Što me seti na jednog našeg pisca koji je znao da kaže da će čovek postati ponovo čovek tek kad ponovo
bude počeo da skače s drveta na drvo..:lol:

Ma znaš šta..teško mi da priznam al Mystic je često u pravu...:mrgreen:

..Velika razlika izmedju muškaraca i žena je ta što su muškarci seksualna bića i sve u njihovom životu je povezano sa seksom (ima tu i malo emocija ali vrlo malo)
a žene su emotivna bića i sve u njihovom životu je povezano i vezano za emocije pa i sam seks...
Rekao bi neko da su te dve stavke nedeljive ali u praksi ipak jesu...zato muškarci često ne razumeju šta ženi treba
da bi bila srećna i zadovoljna i obrnuto...
Kako pomiriti te dve strane i šta bi dobili takvim miksom..:lol:

ps..verovatno bi dobili pravog muškarca..:mrgreen:

ma vi ste zene komplikovane :mrgreen:

erogen.gif

Ima li ga onaj Mystic .... što bi rekli južno ....:mrgreen:

Krije se...al od sebe samog izgleda..:cool:..a to je prestup i greh najteže vrste..:mrgreen:.

No..upoznala sam danas jedan zanimljiv bračni par i zato svratih ovde da vam to ispričam..
Pozvali su me da porazgovaramo o nekoj medjusobnoj trgovini koju ugovaramo već neko vreme i s tim u vezi svratili u obližnji kafić..
Napolju pretoplo, topi se asfalt, ja u nekoj kratkoj tananoj, kraćoj lepršavoj suknjici i košuljici što i priliči ovom vremenu a supruga tog čoveka, inače vrlo lepa
žena u širokoj, dugačkoj suknji i širokoj košulji dugih rukava zakopčanoj do grla..nebitno ali možda i jeste..
Seli smo i krenuo je poslovni razgovor tj. gospodin je pričao ja učestvovala u priči a ona je svo vreme ćutala i gledala u šoljicu od kafe..
Bez obzira što se ona tako smerno ponašala u prisustvu svog supruga, on nije propuštao priliku da je ošine nekim
čudno oštrim pogledom, imala sam utisak da je pomoću tog pogleda kontrolisao njene pokrete i eventualne poglede sa strane kojih naravno nije bilo..
Bez obzira na njeno prisustvo, uz razgovor je bezočno flertovao samnom..bukvalno, pomalo i perverzno, nikad takvo što nisam pre doživela..
Bilo mi je užasno neprijatno, osećala sam koliko je ta nesrećna žena napeta i koliko je svaka njegova reč i pogled vredja a nemoćno je i mirno sedela i ispijala svoju
kafu bez da je i jednu reč prozborila..
Šta mislite vi, dragi moji šovinisti i šovinistice...jesam li ja u tih pola sata videla pravu sliku njihovog zanimljivog braka?
I šta je to čime takvi muškarci drže ženu u zabludi pa ona ispadne nesposobna da se oslobodi i sagleda sliku sebe iz pravog ugla?

Možda vam i nisam sve predstavila na pravi, objektivan način ali kad sam ljuta drugačije ne umem..:mrgreen:

Poslednja izmena:
Krije se...al od sebe samog izgleda..:cool:..a to je prestup i greh najteže vrste..:mrgreen:.

No..upoznala sam danas jedan zanimljiv bračni par i zato svratih ovde da vam to ispričam..
Pozvali su me da porazgovaramo o nekoj medjusobnoj trgovini koju ugovaramo već neko vreme i s tim u vezi svratili u obližnji kafić..
Napolju pretoplo, topi se asfalt, ja u nekoj kratkoj tananoj, kraćoj lepršavoj suknjici i košuljici što i priliči ovom vremenu a supruga tog čoveka, inače vrlo lepa
žena u širokoj, dugačkoj suknji i širokoj košulji dugih rukava zakopčanoj do grla..nebitno ali možda i jeste..
Seli smo i krenuo je poslovni razgovor tj. gospodin je pričao ja učestvovala u priči a ona je svo vreme ćutala i gledala u šoljicu od kafe..
Bez obzira što se ona tako smerno ponašala u prisustvu svog supruga, on nije propuštao priliku da je ošine nekim
čudno oštrim pogledom, imala sam utisak da je pomoću tog pogleda kontrolisao njene pokrete i eventualne poglede sa strane kojih naravno nije bilo..
Bez obzira na njeno prisustvo, uz razgovor je bezočno flertovao samnom..bukvalno, pomalo i perverzno, nikad takvo što nisam pre doživela..
Bilo mi je užasno neprijatno, osećala sam koliko je ta nesrećna žena napeta i koliko je svaka njegova reč i pogled vredja a nemoćno je i mirno sedela i ispijala svoju
kafu bez da je i jednu reč prozborila..
Šta mislite vi, dragi moji šovinisti i šovinistice...jesam li ja u tih pola sata videla pravu sliku njihovog zanimljivog braka?
I šta je to čime takvi muškarci drže ženu u zabludi pa ona ispadne nesposobna da se oslobodi i sagleda sliku sebe iz pravog ugla?

Možda vam i nisam sve predstavila na pravi, objektivan način ali kad sam ljuta drugačije ne umem..:mrgreen:

:D ... Barb...haha

Eeh... pa, to su mozda njihove igre. Mozda si im ti posluzila za uzbudjenje, koje su nastavili negde iza ćoška..možda..

Šta se petljaš narodu u njihove sexualne ugovore...Cccc...
Ej,bre...Danas je 21.vek, svako ima previše slobode sa kojom ne zna šta hoće, a šta bi trebao...
Pusti tu bajku ... Lepotica i Zver... sve se izmešalo i pobrkalo

ja odavno o ničemu tako na brzaka ne sudim na prvi pogled...

--
srdačan pozdrav

:D ... Barb...haha

Eeh... pa, to su mozda njihove igre. Mozda si im ti posluzila za uzbudjenje, koje su nastavili negde iza ćoška..možda..

Šta se petljaš narodu u njihove sexualne ugovore...Cccc...
Ej,bre...Danas je 21.vek, svako ima previše slobode sa kojom ne zna šta hoće, a šta bi trebao...
Pusti tu bajku ... Lepotica i Zver... sve se izmešalo i pobrkalo

ja odavno o ničemu tako na brzaka ne sudim na prvi pogled...

--
srdačan pozdrav

:eek:...Ja im poslužila..?!?..:evil:..
Seksualni ugovori?..:eek:..pa ti ćeš i najromantičnijoj ženi na svetu uspeti da porušiš snove..:sad2:

Misliš sad ima mnogo više Zverčica i Lepotana?..:lol:

Ja sam impresionista..i retko se prevarim...ono što vidim u prvih pet
minuta ostaje za navek sa malim nadogradnjama tokom vremena, naravno..:cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back