MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Več kada je reč o pištoljima i žernama, mislim da ženama najlepše leži ribanje pištolja.:zper::hahaha:
naoruzana-estrada.jpg

Ja mislim da greshish u nekoliko stvari.
Imash dobre namere ali si me izgubila. :)
Zenski shovinizam nije feminizam. Feminizam je ( po definiciji ) upravo za zenku emancipaciju. Svako drugo tumachenje moze se shvatiti stereotipno i okarakterisati kao pradrasuda. Da je feminizam shovinizam, upravo su izmislili mushki shovinisti. :)
Seksizam nije samo zena kao objekat.

Zene, MI , su jednake sa mushkarcima u svakom mogucem smislu ( hipotetichki: pred Bogom ) ali MI zaista imamo drugachije mesto u drushtvu. I tu filozofija nema toliko udela koliko psihologija. Koje je originalno mesto zene u praistoriskom svetu, ona koja chuva gnezdo, u socioloshkom smislu zena upravo zadrzava taj status.
Mushki shovinizam danas nije nishta drugo nego glupost.
Ali zenska glupost je ici okolo i vikati kako smo iste kao i mushkarci. MI SMO JEDNAKI, NE ISTI. i to je fundamentalna greshka.

Mislim da ne treba da govorimo o ženskom šovinizmu, to je pomalo dosadno.

Jeste..toliko ste nas ispreskakali od praistorije do danas da je postalo..:aha:

Vratimo se "nama" :mrgreen:

Može..:mrgreen:..a kome bi inače vraćale milo za drago..:lol:

Jel da da smo sebični?

Mi smo sebičnije..redje govorimo "da"...:mrgreen:

Jel da da se bez nas može? ;)

:sad2:...:think:..pa sad..može se...:mrgreen:

...da li se ovdje radi o , napadaj i brani se ili, trazimo i naći ćemo...nema dva ljudska bića koja istom putem idu a da ne divergiraju u nečemu ali njihova volja prema samerljivostima ih čini mogućim za saradnju ili razlaz...mislim o paralelnostima i krizanjima dva pola a, ne unaprijed da neko ima nafilovanu genetsku karticu , - jer n e m a ...

Molim pojašnjenje za reči: "prema samerljivostima" i "paralelnostima i krizanjima dva pola".
Rekla bih da je ovo na srpskom jeziku napisano ali ja, iako ovim jezikom dosta dugo govorim, ne razumem značenje.
Faraone, molim te da mi napišeš sinonime za citirane reči.
Čovek se, (a i žena) uči dok je živ, pa bih i ja da naučim nekoliko novih reči mog maternjeg jezika! Hvala ti unapred! :)

jako su mi smesne zene koje na sva usta pricaju da su feministkinje samo da bi sebe utesile sto nemaju nikoga i sto one same nikome ne odgovaraju
pa sta je sa anabelom basalo koja je imala sijaset knjiga o tome kako su muskarci dno dna
i pojavio joj se muskarac snova na vratima i u roku od 2 meseca se udala za njega, zatrudnela, sada imaju dete od dve godine i nema je nigde
kuva rucak i pere muzu carape hahahaha

e pa ja sam zena koja voli pored sebe svog pravog muskarca
majka sam, imam dobar posao, kola, hobi, drustvo, izlaske
sve.....
ako to neko uskladi i postigne ne treba sebe da naziva ni ovako ni onako
treba da se divi sebi
i tom svom muskom sovinisti kojeg ima pored sebe hahahha

Blago tebi..:)..baš ti zavidimo...

...blago tebi moj javore
kad odrastaš u sred gore
u zimu ti hladno nije
a ljeti te grad ne bije."

...nametnute ili postignute harmonije očas postanu disharmonije kad nastane zasićenje prezasićenosti...postoji samo,- muški i zenski šovinizam a u sredini,- ako se srede...najnormalnije stanje u porodicama je samo ono koje je uvijek vanredno i poziva na hitne intervencije smirivanja ,- obostranog...

P.S.
SUMNJIVO ali , tako misli Faraonn
i ne vjerzjem da je u pravu
On

....Jubeleju od, Faraonn_a

Faraonn prilaze
miomirise Misira
pozdrave dalekih
stanovnika Kraljeva Dolinskih
i blagotvornost tajni vilinskih

...zahvalnost
prijema Vaseg