Arhimedes
Veoma poznat
- Poruka
- 14.988
Kako da se ne ujedamo, čemu onda zubi služe?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ona je Zebra i može da ujeda, ja sam Netvaran ...
(malo se šalimo... sobzirom da je predah ozbiljnih rečenica MŠ-ŽŠ)
Kako da se ne ujedamo, čemu onda zubi služe?
![]()

Imam problem da žene gledam onako kako neke od njih ovde sebe vide i opisuju - kao fundamentalno drugačije, osećajnije, one koje nešto "daju" a muškarac uzima... to su sve kulturno usađeni stereotipi, i deca se uče tim razlikama od malena. Kao što vidimo, neki ih revnosno usvajaju, na obe strane...
Imam problem da žene gledam onako kako neke od njih ovde sebe vide i opisuju - kao fundamentalno drugačije, osećajnije, one koje nešto "daju" a muškarac uzima... to su sve kulturno usađeni stereotipi, i deca se uče tim razlikama od malena. Kao što vidimo, neki ih revnosno usvajaju, na obe strane...
Svi imamo po neki problem ali ovaj svet još uvek stoji na muškim nogana i žena ma kakva bila nikada neće biti lošija od najboljeg muškarca to bi trebalo da utulite u glavu, vreme je.
Znaš, mozak upravlja i sa ženskim genitalijama a i sa intelektom takođe pa ako smo vam dobre za seks ne znam zašto je intelekt sporan, to nije stereotip, to je stvarnost već nekoliko hiljada godina.
"Pozitivnu diskriminaciju" ne možemo izbeći, hteli mi to ili ne - ona je neizbežan deo borbe protiv negativne diskriminacije. Lično ne vidim nikakav problem da se sukobiš sa bilo kim na personalnom nivou, ali ne bih nikad opravdao uvrede tipa "brbljiva ženo, sve ste vi iste...", jer oni ne vređaju samo tu osobu već celu klasu ljudi i osnova su za personalne sukobe i nepravdu.A jel je sovinizam ako ja recimo pazim da ne uvredim zenu iako je recimo zasluzila da bude uvredjena, samo zato sto je eto zena.... a nije u redu da ja muskarac uvredim zensko?
Nisam siguran da razumem šta to tačno znači?Svi imamo po neki problem ali ovaj svet još uvek stoji na muškim nogana....

"Pozitivnu diskriminaciju" ne možemo izbeći, hteli mi to ili ne - ona je neizbežan deo borbe protiv negativne diskriminacije. Lično ne vidim nikakav problem da se sukobiš sa bilo kim na personalnom nivou, ali ne bih nikad opravdao uvrede tipa "brbljiva ženo, sve ste vi iste...", jer oni ne vređaju samo tu osobu već celu klasu ljudi i osnova su za personalne sukobe i nepravdu.
Nisam siguran da razumem šta to tačno znači?
Kako bi svet stajao da nema žena? Vrlo teško, rekao bih.![]()

Jest da je led napolju ali nije tanak![]()

I noću je hladnije nego napolju, ali to nije odgovor na moje pitanje?![]()
"Pozitivnu diskriminaciju" ne možemo izbeći, hteli mi to ili ne - ona je neizbežan deo borbe protiv negativne diskriminacije. Lično ne vidim nikakav problem da se sukobiš sa bilo kim na personalnom nivou, ali ne bih nikad opravdao uvrede tipa "brbljiva ženo, sve ste vi iste...", jer oni ne vređaju samo tu osobu već celu klasu ljudi i osnova su za personalne sukobe i nepravdu.
Nisam siguran da razumem šta to tačno znači?
Kako bi svet stajao da nema žena? Vrlo teško, rekao bih.![]()

A, pa to je jedna nova dimenzija razmišljanja...
To sigurno znači da bi "taj" svet nestao kad bi se desio prestanak "te" gravitacije...
Ko razume, shvatiće...![]()

Ona je dala za sve ovo mnogo primera, ali nije me to tada mnogo interesovalo. Da me je to interesovalo, ne bih o tome slusao u skoli. 
Imam problem da žene gledam onako kako neke od njih ovde sebe vide i opisuju - kao fundamentalno drugačije, osećajnije,
one koje nešto "daju" a muškarac uzima... to su sve kulturno usađeni stereotipi, i deca se uče tim razlikama od malena. Kao što vidimo, neki ih revnosno usvajaju, na obe strane...
Auu, ovde se razbuktalo.
Primere diskriminacije/muškog šovinizma možemo naći i u poslovicama, kao i u mislima velikih ljudi:
"Čestita žena je samo ona koja to nije iz straha." (Ovidije)
"Na tri mesta žena se pokazuje kao divno stvorenje: uz kolevku, uz postelju bolesnika i u grobu." (Guerazzi)
"Ko može da bira, neka za ljubavnicu izabere lepu, a za suprugu pametnu ženu." (Kalderon)
"Žene su kao vetrokazi: prestanu se vrteti tek kad zarđaju." (Volter)
Auu, ovde se razbuktalo.
Primere diskriminacije/muškog šovinizma možemo naći i u poslovicama, kao i u mislima velikih ljudi:
"Čestita žena je samo ona koja to nije iz straha." (Ovidije)
"Na tri mesta žena se pokazuje kao divno stvorenje: uz kolevku, uz postelju bolesnika i u grobu." (Guerazzi)
"Ko može da bira, neka za ljubavnicu izabere lepu, a za suprugu pametnu ženu." (Kalderon)
"Žene su kao vetrokazi: prestanu se vrteti tek kad zarđaju." (Volter)
Drskosti li velike (udarila ih i ponela pamet), ali po meni i po mom, i Velikom Manituu, ... Ko je taj koji sme da daje definicije i sud o ž. , pa makar bili i najumniji na ovom svetu.
![]()
Onaj koji nema bas lepih iskustva sa zenama....