MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde , onako instant - američki .... :hahaha:

Pa, dobro može biti švalerčina, ali ne mora biti vojničina...
može biti vojničina, ali loš otac, ali vredan ....
može biti dobar otac i dobar švaler i loš muž ...
može biti loš otac i loš švaler i loš muž i ...itd ... dobar za društvo...
može biti itd1... itd 2... itd 3.... itd n
sve kombinacije su opciji, ali sve su jedinstvene, unikatne i iskustvene...

svašta tu ima, a bogme ima nas raznih... svašta tu ima za Vas i Vaše biranje... ;)

Sad ću ja instant - balkanski...:cool:

Što nisi naveo bar jednu od kombinacija gde je muškarac:
-dobar muž
-dobar otac
-nasmejan, vredan..
-nije švaler..:lol:

Ima Borka jednu sjajnu definiciju muškarca švalera...:mrgreen:

Je l da prepričam predstavu? :zper:

E imam prijatelja koji je opasna švalerčina (umalo da kažem kako imam prijatelja švalera :mrgreen:) a koji pada u nesvest kad mu vade krv. Šta mislite o tome? Da li je to neki trik da bi se oko njega strčale medicinske sestre, ili ... ?

Mogu samo ovako da ti odgovorim: ako zbog te male boli kolabira, zamisli kako tek bezi od drugih, intenzivnijih bolova :lol:
Medicinske sestre su tu samo dekor i publika (kao i ljubavnice).

Sad ću ja instant - balkanski...:cool:

Što nisi naveo bar jednu od kombinacija gde je muškarac:
-dobar muž
-dobar otac
-nasmejan, vredan..
-nije švaler..:lol:

Ima Borka jednu sjajnu definiciju muškarca švalera...:mrgreen:

Dobro ajd... nepravite ga onda novom tehnologijom

Zahtev projekta:
-dobar muž,
-dobar otac,
-nasmejan, vredan.. - kakve veze ima nasmejan , pa vredan - mislis nasmejano rinta, a ti se cerekas sa terase uz kaficu i cigarilos na njegovu naivnost... cccc... ;) ... sram te bilo :(
-nije švaler..:lol: .. je negacija. to je neispravno u definiciji zahteva. Zamisli da navodis sve ono sto ne treba biti. To bi bio ogroman spisak.... (ajde, nije svaler, nije zavodnik, nije sarmantan, nije zainteresovan za druge zene, nije ovo - nije ono... lepo ti rekoh ne mozes definisati zahtev zenskih korisnica negacijom, Vas problem je ono sto necete, a ne ono sto ocete... eto :D)

cccc...

pa, i ne postoje svi oni koji potvrdjuju negaciju negacije...

Klimavo postojite, osim virtualnosti, pa da si 3x toliki mod. i sve da preneses u svoj RL, pa je jopet klimavo i traljavo.
;)
Evo mene da potvrdim negaciju negacije, kao i obično. Ako se ne varam, u formalnoj logici to nije ništa neobično.

A što se tiče idealnog muža, meni je bitno da ti razumeš šalu - za sve ostalo ćemo lako.:klap:

Mogu samo ovako da ti odgovorim: ako zbog te male boli kolabira, zamisli kako tek bezi od drugih, intenzivnijih bolova :lol:

Muskarac se na jedan nacin ponasa na muskom frontu,
a drugacije na zenskom...

(treba li objasnjenje ?)

Treba. Samo ću da završim pitanje, ovde nema ni govora o muškom frontu!
Kako li tek Veliki Muškarac beži od drugih, intenzivnijih bolova, koje je, uglavnom, On sam prouzrokovao na frontu 1M+1Ž svojom nezrelošću i haotičnošću i sebičnošću i neću više da nabrajam...?

Evo mene da potvrdim negaciju negacije, kao i obično. Ako se ne varam, u formalnoj logici to nije ništa neobično.

A što se tiče idealnog muža, meni je bitno da ti razumeš šalu - za sve ostalo ćemo lako.:klap:

... uf, dobro da ne reče :" ... u formalno pravnoj logici ... " :D

... ma naravno, ovo je neozbiljna tema ...

(osim kada odemo 75,000.g. unazad ... :hahaha: )

Kako li tek Veliki Muškarac beži od drugih, intenzivnijih bolova, koje je, uglavnom, On sam prouzrokovao na frontu 1M+1Ž svojom nezrelošću i haotičnošću i sebičnošću i neću više da nabrajam...?

Kako nema muškog fronta.? Ja moram izgleda ponovo sve da prekucam... Ako nema muškog fronta, nema ni ženskog i obrnuto. Jedan nedostatak gasi drugi, jedna vrlina principa pojačava drugu vrlinu principa. Nemojte me terati ponovo da Vam objašnjavam... CCccc...

Šta znači Veliki M. ili Ž. ? Te pojmove ne razumem? Pojasnite molim.
Ne može On ili Ona ništa sami da prouzrokuju. Nedostaje druga strana za ljubav, dete ili svađu ili konstrukciju, ..., bre, ej bre... to je alhemija od 2 (dva) elementa. ...CCccc

:dontunderstand:

Poslednja izmena:

Muskarac se na jedan nacin ponasa na muskom frontu,
a drugacije na zenskom...

(treba li objasnjenje ?)

Kako nema muškog fronta. Ja moram izgleda ponovo da kucam... Ako nema muškog, nema ni ženskog i obrnuto. Jedan nedostatak gasi drugi, jedna vrlina principa pojačava drugu vrlinu principa. Nemojte me terati ponovo da Vam objašnjavam... CCccc...

Šta znači Veliki M. ili Ž. ? Te pojmove ne razumem? Pojasnite molim.
Ne može On ili Ona ništa sami da prouzrokuju. Nedostaje druga strana za dete ili svađu ili konstrukciju, bre, ej bre... to je alhemija 2 (dva) elementa. ...CCccc

:dontunderstand:

Pitanje se ne odnosi na poslovne odnose, ili bilo kakve odnose na muškom frontu, znači vrlo jednostavno pitanje kako muškarac beži od drugih, intenzivnijih bolova, koje je, uglavnom, on sam prouzrokovao na frontu 1M+1Ž svojom nezrelošću i haotičnošću i sebičnošću i neću više da nabrajam...?
Tebi bode oči to što sam stavila samo muškarca kao krivca? Pa jel ovo šovinizam ili nije?;)

Meni je jasno to ponasanje, ali ovi frontovi nisu. Zvuci kao da smo suprostavljene strane, a ne dopunjujuce.:neutral:

Muškarci i žene jesu suprostavljene strane i u većini veza, a skoro sve su infantilne što smo videli i po ženskim komentarima ovde, sve se svodi na potrebu jednog partnera da potčini onog drugog. Egzistencijalisti su to brutalno precizno objasnili.

Pitanje se ne odnosi na poslovne odnose, ili bilo kakve odnose na muškom frontu, znači vrlo jednostavno pitanje kako muškarac beži od drugih, intenzivnijih bolova, koje je, uglavnom, on sam prouzrokovao na frontu 1M+1Ž svojom nezrelošću i haotičnošću i sebičnošću i neću više da nabrajam...?
Tebi bode oči to što sam stavila samo muškarca kao krivca? Pa jel ovo šovinizam ili nije?;)

Nije. Žena nikad nije kriva. Ako ne funkcioniše veza on jednostavn onadje drugu ženu. Ali ne optužuje i ne okrivljuje. Njegovo je da bude najbolji. Njeno je da buže žensko i to prepozna i otvori se za njega. Ako ona nije pravo žensko šta će mu?

Kako M. rešavaju probleme 1M=1Ž, zaista ne znam ?

Moje mišljenje je da ukoliko sitniji nagomilani problemi eskaliraju u konflikt, jeste u moći i samoj nadležnosti žene. Ona ima i drži ključ dogovora, jer se bori za centralno mesto oko plemenske vatre, ona ima veći osećaj dokle može i sme ići sa realnim zahtevima i kompromisima, koliko sme da flertuje, koliko sme da se prostituiše, koliko sme da profitira i koristi, a kada da se povuče iz svojih nerealnih zahteva i akcija.
(Kod šimpanzi ženki je to dobro primećeno i dokazano)

Ajde da probamo razmišljati na ovaj način:
Činjenice:
1.) ravnopravnost u prirodi ne postoji;
2.) prosečan 1M.je nešto krupniji, aktivniji, ekspanzivniji, agilniji od prosečne 1Ž.
3.) M. u prirodi ima 50% i Ž. ima 50%(zanemarimo detalje)
4.) prosečno: 1M je različit od 1Ž
5.) sledi => 1Ž = 1M - Nešto(?) ili => 1Ž + Nešto(?) = 1M (:brus: + :heart: = :gace:)
6.) Hromozomski : 1M=XY, dok 1Ž=XX
7.) X je Ž. genetski pasivni materijal, Y je genetski aktivna M. sila.
8.) Y hromozom vrši evolutivni pritisak na X hromozom. (Y :per: vrši radnju nad X , :zper:)
9.) M. pritiskaju Ž. :cmok:
10.) Napredak i evolucija ljudskog društva je obezbeđena ... okreće se dok je ovog principa ... ovog, :rumenko: ...teranja, :eek: :mrgreen: .... :hahaha:

Ljjuuu, kakve li lepote ... :heart: . teorija je dokzala eksperiment kojeg vršimo svakodnevno...

~~~~~~
:kpozdrav:
hvala, hvala, hvala i
ah, da, ...devojčice molim bez aplauza
:hvala:

;)

Poslednja izmena:
Eto, ti... sad...

(svi ćute i studiraju ... :D )

kad je pravi mš. ozbiljan oko njega, gomila žena neozbiljnih,
kada je pravi mš. neozbiljan oko njega, gomila žena ozbiljnih...

:think::think:

CCccc..c.c.ccc..

Gde si Barbika ? :roll:

U psihologiji muški princip je - raditi, a ženski - postojati.
Muškarci uglavnom nisu spremni da ostvare ljubav sve dok ne steknu muško samopoštovanje, koje je potvrdjeno životnim dostignućima. Tako i žene uglavnom osećaju da su potpuno nespremne da se posvete karijeri sve dok ne ostvare žensko samopouzdanje, koje znači voleti nekog muškarca kao i da on voli nju.
Znači muškarac mora da nauči da "postoji" kao što ume da "radi", a žena da "radi", kao što ume da "postoji".

Zvuči jednostavno, ali nije tako u životu. Muškarci bi uglavnom da žena samo "postoji", a žene bi i jedno i drugo. Zrelije smo. To nam je mana :cool:

Eto, ti... sad...

(svi ćute i studiraju ... :D )

kad je pravi mš. ozbiljan oko njega, gomila žena neozbiljnih,
kada je pravi mš. neozbiljan oko njega, gomila žena ozbiljnih...

:think::think:

CCccc..c.c.ccc..

Gde si Barbika ? :roll:

Tuj sam...ko te diro, da ga sredim?...:lol:

Kad Barbika uzme stvar u svoje ručice..nema tamo, vamo...:mrgreen:

Čuj..jes je sve tako kako kažeš a sad ću ja slikovito da ti objasnim
ko pokojni Djindjić što je objašnjavo narodu..nekad...:eek:..gde mi On pade na pamet..:confused:

Nema veze, slušaj pažljivo...

To ti je isto kao da, recimo imaš jedno pleme.
U plemenu deset jakih, razvijenih, krupnih muškaraca sa izvanrednim XY hromozomima i deset sitnih,slabijih itd...itd..itd..
Veći i jači muškarci su uvek lovili veće bizone jer su mogli da ih dovuku kući...:zcepanje:
..dok je za slabije to bio mnogo teži poduhvat...
Ali, gle čuda..slabiji muškarci su se dosetili pa pomislili: ko nema u mišićima ima
u glavi..i tako su počeli da razvijaju onu drugu stranu...intelektualnu...:zper:
Vremenom su ti slabiji muškarci zauzeli vodeće hijerarhijske položaje u plemenu..
i postajali; vodje, poglavice, gurui..šamani??:cool:

cccc...nije teško zaključiti na šta ciljam...:mrgreen:..ali ipak da razjasnim...
Dosta smo mi žene bile na margini...dok ste se vi učili lovu i ribolovu mi smo
razvijale vijuge...:zcepanje:..i sad je logično šta sledi...Vodeće Mesto u Društvu...:manikir:

:roll:...:sad2:...:zcepanje:

U psihologiji muški princip je - raditi, a ženski - postojati.
Muškarci uglavnom nisu spremni da ostvare ljubav sve dok ne steknu muško samopoštovanje, koje je potvrdjeno životnim dostignućima. Tako i žene uglavnom osećaju da su potpuno nespremne da se posvete karijeri sve dok ne ostvare žensko samopouzdanje, koje znači voleti nekog muškarca kao i da on voli nju.
Znači muškarac mora da nauči da "postoji" kao što ume da "radi", a žena da "radi", kao što ume da "postoji".

Zvuči jednostavno, ali nije tako u životu. Muškarci bi uglavnom da žena samo "postoji", a žene bi i jedno i drugo. Zrelije smo. To nam je mana :cool:

Oh, da...to nam je velika mana...:lol:..i kad smo male, veće smo...:mrgreen:

:cmok2:

Da nekome ne promakne poenta :manikir:

Barbi, :zag:

Nansyyy..dugo te nije bilo...nedostajala si...:D
:heart:
A poenta...pazi kad sam sigurna da će nekom promaći....:mrgreen:

Čuo sam neke (neosnovane?) zamerke na temu veličine žena pre i posle venčanja.... :p

Ćuti tamo...:mrgreen:

:zcepanje:..naravno da su neosnovane..jesi čuo da su i tate trudne kad i mame...:mrgreen:
..samo su tate psihički trudne...:rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back