MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde uđeš kao šovinista, a izađeš kao umiljati mačak! :zcepanje:
Pa vidiš valjda kakva je situacija...

Gde ste mačke... šta uradiste to od onakve muškarčine,. Sad mogu samo da vam pokažem mačora.:zcepanje:
ZOV3_7_3.gif

Potrudicu se da procitam sve, ali sada ne mogu... Sada samo da prokomentarisem nesto sa prvih stranica... Bilo je reci o tome (ne mogu da nadjem) da zenama muskarci nisu potrebni jer mogu da zatrudne i bez muskarca, a murskarci bez zene ne bi imali potomaka. Samo da pitam zene dal ce pcele da im prase celije? Znaci nije zena uopste u nekoj prednosti u odnosu na muskarca... niti je muskarac u odnosu na zenu. Svaki od polova ima svojih kvaliteta i ne bi opstali jedan bez drugog... A sada da se vratim citanju i vidim dal sam ovo bezveze rekao jer je na 140 strana neko sigurno pomenuo tako nesto :)

Misliš, od perja se ne vidi prava snaga..ccc...odlično ti gledište...:cool:

ps..Mi žene sa rezignacijom odbacujemo perje...:brus:....:mrgreen:

Kako koja, kako koja.... ima žena koje nose "Wonder Bra"... muškarci uglavnom ne koriste takve proteze, koliko znam... (mada, eto ideje za biznis - "Wonder Ćega", sa ugrađenim silikonskim uloškom) :per:

Ja sam dobio opomenu zbog diskriminacije žena i verovatno je opomena opravdana. No, ja ču sad da kažem nešto. Sve žene koje znam, a koje su bile u vezi sa "osećajnim muškarcima koji su im peglali i radili ženske poslove" te iste muškarce su napustile i otišle kod nekih koji su bili više za te tradicionalne podele koje se ovde kritikuju. Žene prve nisu za to i žene prve hoće da muško bude muško. A ti što se trude da ih kao nešto shvate i ostake gluposti, po pravilu ostanu večito sami...i tu je za mene kraj priče u funkcionalnom smislu.

Poslednja izmena:
Ja sam dobio opomenu zbog diskriminacije žena i verovatno je opomena opravdana. No, ja ču sad da kažem nešto. Sve žene koje znam, a koje su bile u vezi sa "osećajnim muškarcima koji su im peglali i radili ženske poslove" te iste muškarce su napustile i otišle kod nekih koji su bili više za te tradicionalne podele koje se ovde kritikuju. Žene prve nisu za to i žene prve hoće da muško bude muško. A ti što se trude da ih kao nešto shvate i ostake gluposti, po pravilu ostanu večito sami...i tu je za mene kraj priče u funkcionalnom smislu.
Tvoj stav bi možda imao smisla pre 100 godina, kad je muškarac uglavnom radio van kuće, a žena bila u kući, domaćica i vaspitačica dece. Danas, kad sve više žena radi puno radno vreme, to postaje nemoguća misija. Kakav bi ja bio muž da se vratim s posla otprilike u isto vreme kad i moja supruga, pa da se izvalim pred TV-om dok ona skuva ručak, opere sudove, raspremi kuću, usisa, bavi se decom... to je potpuno nemoguće, ona bi onda bila moj rob. Druga je stvar kad je jedan bračni drug domaćica, kad je stalno kući i može da obavi "ženske poslove" dok je onaj drugi na poslu u firmi.

Kod nas u kući nema podele na muške i ženske poslove, već svako radi ono što voli. Ja volim da kuvam, i kuhinja je moja teritorija, a supruga voli da rasprema, što ja mrzim. Poslove oko veša delimo na pola jer ih ne volimo ni ja ni ona. Ako ona posle 10 godina takvog života reši da ode "onom koji će da je gleda kao ženu" i sve joj natovari na vrat pored svih njenih obaveza, onda halal...

Tvoj stav bi možda imao smisla pre 100 godina, kad je muškarac uglavnom radio van kuće, a žena bila u kući, domaćica i vaspitačica dece. Danas, kad sve više žena radi puno radno vreme, to postaje nemoguća misija. Kakav bi ja bio muž da se vratim s posla otprilike u isto vreme kad i moja supruga, pa da se izvalim pred TV-om dok ona skuva ručak, opere sudove, raspremi kuću, usisa, bavi se decom... to je potpuno nemoguće, ona bi onda bila moj rob. Druga je stvar kad je jedan bračni drug domaćica, kad je stalno kući i može da obavi "ženske poslove" dok je onaj drugi na poslu u firmi.

Kod nas u kući nema podele na muške i ženske poslove, već svako radi ono što voli. Ja volim da kuvam, i kuhinja je moja teritorija, a supruga voli da rasprema, što ja mrzim. Poslove oko veša delimo na pola jer ih ne volimo ni ja ni ona. Ako ona posle 10 godina takvog života reši da ode "onom koji će da je gleda kao ženu" i sve joj natovari na vrat pored svih njenih obaveza, onda halal...

Ja rekoh na osnovu iskustva i gledanja kako svet funkcioniše. Ko hoće da ima neku žensku i da ga žena ne vara, najbolje da se ne glupira. Ko je fini biče najbolji drugar, a objekt njegove čežnje će da radi neka sirovina.

Ja rekoh na osnovu iskustva i gledanja kako svet funkcioniše. Ko hoće da ima neku žensku i da ga žena ne vara, najbolje da se ne glupira. Ko je fini biče najbolji drugar, a objekt njegove čežnje će da radi neka sirovina.

A da te pitam, onako...
Da li žena koja ima radno vreme oko 10 sati (8+2 u putu) i puno radno vreme u kući...da li ona uopšte može da bude predmet nečije čežnje? Da, to je tvoj cilj, ne može. Al' ne bude ni tvoja čežnja! :think: Bar ne dugo...duže od par godina...

A da te pitam, onako...
Da li žena koja ima radno vreme oko 10 sati (8+2 u putu) i puno radno vreme u kući...da li ona uopšte može da bude predmet nečije čežnje? Da, to je tvoj cilj, ne može. Al' ne bude ni tvoja čežnja! :think: Bar ne dugo...duže od par godina...

E vidiš, ako je muškarac pravi onda mu Ena i ne radi. Ili bar ima kućnu pomooćnicu. A izbor da li joj obezbedi i kuvaricu, ili jedu van kuće po restoranima je već pitanje preferencija. Kad sam rekao da je muško poitrebn oda bude muško to je onda značilo i da on mora da obezbedi svoju ženu. Materijalno izmedju ostaloga, a ne samo da može da mu se digne. Samo loče pivo, nema para i ne tušira se redovno... to bš i nije neki muškarac, zar ne? Takav primitivni šovinizam je pre odraz njegove slabosti, umesto što ga karakteriše kao muškarca.

bla bla
Sve žene koje znam, a koje su bile u vezi sa "osećajnim muškarcima koji su im peglali i radili ženske poslove" te iste muškarce su napustile i otišle kod nekih koji su bili više za te tradicionalne podele
bla bla..

Dabome. Otisle su kod onih koji kad zena nesto predlozi on ustane, lupi sakom o sto i kaze : Tako je zeno !!!
Takav ce da bude i moj covek :]
Samo se nadam, ja cu da pogodim iz prve

E vidiš, ako je muškarac pravi onda mu žena i ne radi. Ili bar ima kućnu pomoćnicu. A izbor da li joj obezbedi i kuvaricu, ili jedu van kuće po restoranima....
Gledam ovo pa mi se učini da previše čitaš Gloriju...(ili gledaš Dinastiju :p)? Stvari u prirodi funkcionišu malo drugačije. Radnička klasa mora da radi, a kod nas su skoro svi radnička klasa. Naravno da postoje prinčevi na belom konju, šeici, mafijaši, pevači turbo folka i članovi naftaških porodica, ali nikako nisu većina. Običan narod nema novca da plaća kućne pomoćnice, kuvarice, livrejisanu poslugu i šofere...

Gledam ovo pa mi se učini da previše čitaš Gloriju...(ili gledaš Dinastiju :p)? Stvari u prirodi funkcionišu malo drugačije. Radnička klasa mora da radi, a kod nas su skoro svi radnička klasa. Naravno da postoje prinčevi na belom konju, šeici, mafijaši, pevači turbo folka i članovi naftaških porodica, ali nikako nisu većina. Običan narod nema novca da plaća kućne pomoćnice, kuvarice, livrejisanu poslugu i šofere...

A ko govori o običnom narodu? gde u prirodi, o kojoj govoriš, stvari tako funkcionišu? Zna se koji se mužjak pari i zna se zašto na steni ima 100 ženki na jednog morža. Ako dodje u taj deo stene neki drugi mužjak ženke se glasaju kako bi dozvale njihovog mužjaka da dodje i otera uljeza. Ili da uljez otera njega i onda on preuzme ženke. Tako to funkcioniše u prirodi, a radfnička klasa... to su luzeri zar ne? Što onda da orave decu kad su nesposobni? To bi ti tako bilo kad bismno pričalo po onome kako je u prirodi.

A da te pitam, onako...

Narode moj.. Izbrkaćete polove, princpe i funkcionalnost. Onaj ko misli da može protiv priode i principa u zadnjih 75000.god., raspašće mu se sistem vrednosti i mudrosti.

~~~~
Ja prvi priznajem da nemam živaca da skupljam semenje, morske plodove, štavim kožu, šijem, ložim vatru u pećini...itd..., već se udružujem sa lovcima, informišemo se gde je lovina, koliko je i kakvo krdo, oštrim oružije i zube, pripremam svoj lovački tim na dugo putovanje, opraštamo se od žena i dece....

Eh lepote kada se sve završi kako treba i doneseš lovinu, a svi gladni , i ima za sve od najmanjeg deteta do krezuba babe,... :mrgreen:

@Sizif
Meni nije upalo u oci ovo za poslugu , kolko je "on ako je pravi muskarac njemu zena i ne radi "
:lol:
gwidi, aj sad u kuhinju za kaznu

Ako je on pravi muškarac, on je sa pravom ženom. Da ne bih ja sad i tu pravio paralele sa prirodom, recimo vučijim čoporima. A to za kuhinju možeš samo da maštaš... pošto znamo da nemaš nekog takvog paćenika.

Sazeto, konkretno i jebitacno stupidno :mrgreen:

Nemoj da pravis paralele, majke ti
I nemoj da uptrebljavas znati u prvom licu jednine ni mnozine, jer mogu neke zle nesposobne zenturace da ti smeju :/

I vrhunski tačno. žena će uvek da teži ka najboljem primerku muškarca, podsvesno ili svesno nebitno je, jer je on najbolji genetski materijal za njeno potomstvo. To je naučna, mada ne i politički korektna, činjenica. Sam Jovo Toševski se sa mnom oko toga složio i rekao mi da sam u pravu.

Opet si pogrešio, mnogo više dece stvori radnička klasa nego onaj jedan promil najbogatijih. (Iako nije nemoguće da bi cela radnička klasa radije bila udata/oženjena za nekog iz te malobrojne populacije, to se ipak uglavnom ne desi. Poređenje sa morževima je sumanuto, jer mi nismo morževi.)

Ja sam radnička klasa, imam porodicu, svi sve radimo i poslove ne delimo na muške i ženske, slažemo se i lepo živimo. Meni se sve nekako čini da ti imaš problem sa tim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back