Naglasila sam zato što je ovo drugi put da se osećam napadnuto u polemici s tobom :-D Ne želim da se nadmudrujem (uglavnom :wink: ) iako često tako zvučim.
To da je ona (i da li je uopšte) dobila "spasioca" ili ne ne određuje ni moj, ni tvoj stav, nego njen. A on je ... kakav ? Ima li ga uopšte ?
I ja se slažem da zaslužuje više, uglavnom svako zaslužuje više od toga. Ali za to nešto taj neko mora da se bori, i na prvom mestu sam sebi da predoči da zaslužuje više. A to se ne može ako neko ne vidi, ili neće da vidi nešto. Ako je neko izmanipulisan, to nije uvek (mislim da čak najčešće nije) stvar inteligencije, već jako mnogo toga, a prvenstveno stava prema životu. A i osećaja šta neko (zaista) oseća prema nama. To nikad ne omane, i nema veze s intelektom.
Ja nju razumem, ali to joj ne pomaže. Čak štaviše, taj stav drugih "Ti tako dobra, a pazi kako proilaziš ... " je pod 1. lišava odgovornosti za sopstveni život koju svako ima ma koliko bio pasivan , i pod 2. još je više uverava u shvatanju da je u životu dovoljno biti pasivan i priklanjati se svačijoj volji, i ... "sve će to narod pozlatiti", po ugledu na latino-američke sapunice ?
Njega ništa ne pravda, ali njega malo kudim pa se stiče utisak da ga opravdavam. Nemam šta da kažem jer je za njega sve rečeno.
I, opet dobrota - šta je tu dobrota ?