MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, sve to, ali meni nije jasno (od toga sam i pošla) kakve uopšte sad ima veze dobrota sa svim ovim, ne znam zašto si to uopšte provukla kroz priču. Mislim, objasni, nije mi jasno šta si zapravo htela da kažeš.

Imala sam utisak da si dobrotu poistovetila sa nekim drugim stvarima pa sam u skladu s tim i komentarisala. Da "poniženje" izbacimo - relativno je, deca se definitivno ne rađaju zla, a izgleda da nam se shvatanja dobrote razlikuju pa te zato i pitam da objasniš, ne mora da znači uopšte da nam se mišljenja potpuno razilaze.

I, ne kontriram ti :wink: Samo polemišemo.

Због чега ово наглашаваш.
Причамо о конкретном случају. Твој став је да је она добила ''спасиоца'' кога заслужује таква каква је... а мој став је да она заслужује много више од тога...
У овом примеру жена се не понижава свесно, својом вољом. Она је изманипулисана. Није нарочито интелигентна. Да ли је то кривица?
Он је свестан своје моћи. Да ли га то оправдава?
Доброта, у овом случају наивна, злоупотребљена је.

Ja nisam rekao da si ruzna vec da ti muskarc istice samo tvoje umne sposobnosti a ne pridje ti nikadi ne kaze ti da si lepa kako bi reagovala.
Hm... Ne sećam se takve situacije...
Ali, ovde se dešava.:D
Zato što ovde nemaš ni telo, ni lik, ni glas - nego samo reči.
Niko ne zna kako izgledaš.
U suštini, ovo je realniji svet od onog, nazovi realnog. Svi su otvoreni kao knjiga i možeš da im zaviriš u dušu. Fizički izgled postaje nebitan.

A reagujem zavisno od toga kakav utisak su na mene ostavili njegovi komentari.

Hm... Ne sećam se takve situacije...
Ali, ovde se dešava.:D
Zato što ovde nemaš ni telo, ni lik, ni glas - nego samo reči.
Niko ne zna kako izgledaš.
U suštini, ovo je realniji svet od onog, nazovi realnog. Svi su otvoreni kao knjiga i možeš da im zaviriš u dušu. Fizički izgled postaje nebitan.

A reagujem zavisno od toga kakav utisak su na mene ostavili njegovi komentari.

Znaci ili si matora ili ruzna.

Slušaj, Darkoje (uh, što dolazim u iskušenje da "slučajno" ispustim ono slovo "a"!) - da skratim priču.
1) Imam 74 godine, drhte mi ruke i nemam zube, a ovde sam samo da nađem partnera za hopa-cupa po krevetu, pa sam se nameračila na tvoju harizmatičnu ličnost.
2) Ružna sam... I to UŽASNOOOOO! Zato te plenim svojim intelektom i, naravno, bičem.

I, ono najbitnije: Vranin nepijatelj je i moj neprijatelj.

Због чега ово наглашаваш.
Причамо о конкретном случају. Твој став је да је она добила ''спасиоца'' кога заслужује таква каква је... а мој став је да она заслужује много више од тога...
У овом примеру жена се не понижава свесно, својом вољом. Она је изманипулисана. Није нарочито интелигентна. Да ли је то кривица?
Он је свестан своје моћи. Да ли га то оправдава?
Доброта, у овом случају наивна, злоупотребљена је.
Naglasila sam zato što je ovo drugi put da se osećam napadnuto u polemici s tobom :-D Ne želim da se nadmudrujem (uglavnom :wink: ) iako često tako zvučim.

To da je ona (i da li je uopšte) dobila "spasioca" ili ne ne određuje ni moj, ni tvoj stav, nego njen. A on je ... kakav ? Ima li ga uopšte ?
I ja se slažem da zaslužuje više, uglavnom svako zaslužuje više od toga. Ali za to nešto taj neko mora da se bori, i na prvom mestu sam sebi da predoči da zaslužuje više. A to se ne može ako neko ne vidi, ili neće da vidi nešto. Ako je neko izmanipulisan, to nije uvek (mislim da čak najčešće nije) stvar inteligencije, već jako mnogo toga, a prvenstveno stava prema životu. A i osećaja šta neko (zaista) oseća prema nama. To nikad ne omane, i nema veze s intelektom.
Ja nju razumem, ali to joj ne pomaže. Čak štaviše, taj stav drugih "Ti tako dobra, a pazi kako proilaziš ... " je pod 1. lišava odgovornosti za sopstveni život koju svako ima ma koliko bio pasivan , i pod 2. još je više uverava u shvatanju da je u životu dovoljno biti pasivan i priklanjati se svačijoj volji, i ... "sve će to narod pozlatiti", po ugledu na latino-američke sapunice ?

Njega ništa ne pravda, ali njega malo kudim pa se stiče utisak da ga opravdavam. Nemam šta da kažem jer je za njega sve rečeno.

I, opet dobrota - šta je tu dobrota ?

Slušaj, Darkoje (uh, što dolazim u iskušenje da "slučajno" ispustim ono slovo "a"!) - da skratim priču.
1) Imam 74 godine, drhte mi ruke i nemam zube, a ovde sam samo da nađem partnera za hopa-cupa po krevetu, pa sam se nameračila na tvoju harizmatičnu ličnost.
2) Ružna sam... I to UŽASNOOOOO! Zato te plenim svojim intelektom i, naravno, bičem.

I, ono najbitnije: Vranin nepijatelj je i moj neprijatelj.

E jbg sad sam se uplasio.Stvarno.Nije mi zao.nadam se da je ovo pocetak jednog velikog neprijateljstva i da ce trajati do tvog sledeceg face liftinga.JURIIIIIIISSSSSS!!!!!!!!!

Naglasila sam zato što je ovo drugi put da se osećam napadnuto u polemici s tobom :-D Ne želim da se nadmudrujem (uglavnom :wink: ) iako često tako zvučim.

To da je ona (i da li je uopšte) dobila "spasioca" ili ne ne određuje ni moj, ni tvoj stav, nego njen. A on je ... kakav ? Ima li ga uopšte ?
I ja se slažem da zaslužuje više, uglavnom svako zaslužuje više od toga. Ali za to nešto taj neko mora da se bori, i na prvom mestu sam sebi da predoči da zaslužuje više. A to se ne može ako neko ne vidi, ili neće da vidi nešto. Ako je neko izmanipulisan, to nije uvek (mislim da čak najčešće nije) stvar inteligencije, već jako mnogo toga, a prvenstveno stava prema životu. A i osećaja šta neko (zaista) oseća prema nama. To nikad ne omane, i nema veze s intelektom.
Ja nju razumem, ali to joj ne pomaže. Čak štaviše, taj stav drugih "Ti tako dobra, a pazi kako proilaziš ... " je pod 1. lišava odgovornosti za sopstveni život koju svako ima ma koliko bio pasivan , i pod 2. još je više uverava u shvatanju da je u životu dovoljno biti pasivan i priklanjati se svačijoj volji, i ... "sve će to narod pozlatiti", po ugledu na latino-američke sapunice ?

Njega ništa ne pravda, ali njega malo kudim pa se stiče utisak da ga opravdavam. Nemam šta da kažem jer je za njega sve rečeno.

I, opet dobrota - šta je tu dobrota ?

Опрости што си се осећала нелагодно...:D ево, убацићу по неког смајлића...;-)
Ово горе заиста не разумем...:roll:
Долазимо ли ми то до закључка да је особа о којој причамо под утицајем шпанских серија?
Борац... Гледа ли та мученица сапунице?
Дај још неке податке... залутасмо...

Опрости што си се осећала нелагодно...:D ево, убацићу по неког смајлића...;-)
Ово горе заиста не разумем...:roll:
Долазимо ли ми то до закључка да је особа о којој причамо под утицајем шпанских серија?
Борац... Гледа ли та мученица сапунице?
Дај још неке податке... залутасмо...

E, ne znam da li gleda sapunice... Ali, gleda Velikog Brata, što je indikativno.;)
Mlada je, mlađa od njega; nema još 30.
Uglavnom ćuti i bleskasto se smeška; kad nešto kaže - lupi.
On priča za oboje.
A Velikog Brata gledaju zajedno.
Je l' može da se izvuče neki zaključak?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back