MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova tema je ideja moje ovdašnje prijateljice, Barbare.

Verujem da između muškaraca i žena nema bitnijih razlika (naravno, mislim na psihološku konstituciju).
Postoji i ženski šovinizam, po imenu feminizam.
Mene su...hm...ovde neke optuživali da sam feministkinja. Zapravo, to su činili muški šovinisti, koji ne shvataju pojam emancipovane žene.
Šta je muški šovinizam?
1) Tradicionalna podela na majke i supruge, s jedne strane, i žene kao potrošnu robu, s druge (to su oni koje privlače žene, neopterećene predrasudama, a oženjeni su dosadnim suprugama; takvi se šunjaju i po ovom podforumu, pokušavajući da nas, žene, gledaju s visine);
2) Polovična homofobija, jer većina muškaraca pod homofobijom podrazumeva samo mušku populaciju homoseksualaca, dok im lezbejke ne smetaju, tj. rado maštaju o situaciji da budu «u sendviču» (žene su mnogo elastičnije, i maštaju o obe opcije);
3) Verovanje da su žene nemoćne, tj. da ne umeju da ukucaju ni ekser;
4) Teorija po kojoj žene nisu pametne kao muškarci, tj, koriste polovinu mozga;
5) Seksizam (žena kao objekat);
6) Teorija o «glupim plavušama»;
7) Tvrdnja da su žene nastale od Adamovog rebra, što doživljavam kao uvredu za ceo ženski rod. Naime, rebro se može izvaditi (Šer je povadila barem 2-3, kako bi imala lepši struk); rebro nije vitalni organ. Rebro je, bre, NIŠTA! Ako ćemo stvari posmatrati sa filozofsko-idealističkog stanovišta, više mi se sviđa Platonova ideja o tome da je prvi čovek bio biseksualno biće, tj. pola muško, pola žensko, i da, otkako su ta dva bića silom odvojena (od strane pakosnih grčkih bogova), teže da se pronađu i ponovo sjedine. (Udri sad po meni, Ristobe!)

ima nekih teorija da ljudi koriste od 3 do 10 % svog mozga, pa sto se tice ove tvrdnje br 4 zene koriste pola od 3-10% ili pola od 100% :mrgreen:

Gurui koji se bave razvojem ljudskih potencijala često kažu da ljudi koriste samo 10% mozga. Ta ideja mi se sviđa. Kada bih koristio samo toliko, ko zna šta bih sve mogao kada bi me neko naučio da koristim vise od istog. Nažalost, to uopste nije istina.

Razmislite malo o tome. Kada bi koristili samo 10% onoga za što je mozak sposoban, nametnulo bi se pitanje, kojih 90% mozga bi vam hirurg mogao OTFIKARITI :), a da NI NE PRIMETITE šta vam se desilo. Uostalom, ako to ne koristite, za sta vam sluzi dodatna težina u lobanji? Bolje bi bilo da svetom idete lakše glave, a siguran sam da bi imali manje migrena kada bi u glavi bilo nešto više prostora. :D :D
Eksperimenti na različitim ljudima koji su se bavili različitim aktivnostima pokazali su da se sva područja mozga aktiviraju i da nema neiskorištenih delova mozga. To je i logično jer se evolucija brine da organi koje ne koristimo s' vremenom nestaju, kao na primer mišići leđa kod vecine kancelarijskih radnika.
Prodavač magle GURU, mislio je da kaze, da ne koristimo više od deset posto svojih kapaciteta. Koliko smo kao vrsta sposobni jeste pitanje za filozofe jer nauka za njega nema konačan odgovor (pogotovo ne u postocima) i teško je zamisliti da će ga ikada imati. Sve što možete učiniti, jeste da, danas koristite više svojih kapaciteta, no sto ste koristili.
;)

Da li neko zna o cemu je rec ?
Neko ? Bilo ko ?

Ah, DA....ja sam vam objasnio. :D :D

Pokusavam da sklopim "pakt" sa LBarbaritom . ;) ;)

Poslednja izmena:
Ima, ima, i na kraju teorija kaže da žene koriste polovinu od 100% svog mozga, a muškarci polovinu od 10% :malav:

Auuuuuu, ovo je napad na muskarce.
Dobro ja jesam ovde muskarac. Za druge ne znam, neka sami kazu. Ili provere . :hahaha: :hahaha:

Mogu da kazem da zene koriste obrnuti broj 100 - 001, ali ne zameram ti. Dokazala si to, samim tim sto si predstavila na drugi nacin isto . :D :hahaha:
Nema potrebe da se brines, perika ti dobro stoji.Lice ti je zeleno samo? Da li je to krema od krastavaca, ili te je vanzemaljska bolest napala....pa zbog toga "MISLIS" da su zene naprednije.... :D :hahaha:

Poslednja izmena:
Auuuuuu, ovo je napad na muskarce.
Dobro ja jesam ovde muskarac. Za druge ne znam, neka sami kazu. Ili provere . :hahaha: :hahaha:

Mogu da kazem da zene koriste obrnuti broj 100 - 001, ali ne zameram ti. Dokazala si to, samim tim sto si predstavila na drugi nacin isto . :D :hahaha:
Nema potrebe da se brines, perika ti dobro stoji.Lice ti je zeleno samo? Da li je to krema od krastavaca, ili te je vanzemaljska bolest napala....pa zbog toga "MISLIS" da su zene naprednije.... :D :hahaha:

A ne, ovo je odbrana.
~~~
Ne zameram ni ja tebi ništa, treba ti da popiješ još dosta mleka. :lol:

...intuicija zaista krasi zene i to je stvarnost, jednostavno krenu i ,- stignu...ali , sta je to intuicija, da li su u pitanju zaumne snage tj aktiviranje mozga da posegne u rezerve bez očigledne prozivke...pobornik sam da zene i muskarci nebi trbali imati problem ko je u prednosti jer , ja smatram da se radi o odvojenom shvatanju svega i samo par koji ima dodirnih tačaka u tzv. hemiji dovodi sedbe u saglasje i ima to saglasje buducnost ali je tek ,- načeta ...

...intuicija zaista krasi zene i to je stvarnost, jednostavno krenu i ,- stignu...ali , sta je to intuicija, da li su u pitanju zaumne snage tj aktiviranje mozga da posegne u rezerve bez očigledne prozivke...pobornik sam da zene i muskarci nebi trbali imati problem ko je u prednosti jer , ja smatram da se radi o odvojenom shvatanju svega i samo par koji ima dodirnih tačaka u tzv. hemiji dovodi sedbe u saglasje i ima to saglasje buducnost ali je tek ,- načeta ...

Stvarnost je da intuicija krasi koga krasi, nezavisno od pola. I mislim da, bez obzira na odvojeno shvatanje svega svi težimo istom cilju, i opet je sve jedno.

A ne, ovo je odbrana.
~~~
Ne zameram ni ja tebi ništa, treba ti da popiješ još dosta mleka. :lol:

I da zelis, zameriti mi ne mozes.
Sto se mleka tice, zabranjeno mi je .
Kazu, u zadnjih nekoliko godina sam istog mnogo pio, ne zbog toga sto mi je bilo potrebno. Vec zbog toga sto volim mleko .
Od istog se razboleo sada.
Trazim lek u osobama kao sto si ti.....koje pokusavaju razumeti nesto.
:hahaha: :hahaha:
Kazem, trazim lek....ukoliko izlecim neke osobe od nerazumevanja, spasen cu biti .
Dobrocinitelj sam uvek bio, i ostao. :D :hahaha::hahaha:

Ne brini se, svaki dan po jednu solju mleka ujtru, popodne i navece....posle konstantnie terapije, bice u redu sa tobom sve .
Ukoliko preteras, neces moci da izazoves potpuni napredak. To je nemoguce kada si ti u pitanju.

Poslednja izmena:
I da zelis, zameriti mi ne mozes.
Sto se mleka tice, zabranjeno mi je .
Kazu, u zadnjih nekoliko godina sam istog mnogo pio, ne zbog toga sto mi je bilo potrebno. Vec zbog toga sto volim mleko .
Od istog se razboleo sada.
Trazim lek u osobama kao sto si ti.....koje pokusavaju razumeti nesto.
:hahaha: :hahaha:
Kazem, trazim lek....ukoliko izlecim neke osobe od nerazumevanja, spasen cu biti .
Dobrocinitelj sam uvek bio, i ostao. :D :hahaha::hahaha:

Ne brini se, svaki dan po jednu solju mleka ujtru, popodne i navece....posle konstantnie terapije, bice u redu sa tobom sve .
Ukoliko preteras, neces moci da izazoves potpuni napredak. To je nemoguce kada si ti u pitanju.

Pusti ti tuđ napredak, bitno je da svoj forsiraš. Ako budeš puno gledao sa strane, izgubićeš se, a niko ti neće pomoći da se nađeš. ;)
Da, i ja se uopšte ne brinem, bar ne u nekoj velikoj meri. :)

Pusti ti tuđ napredak, bitno je da svoj forsiraš. Ako budeš puno gledao sa strane, izgubićeš se, a niko ti neće pomoći da se nađeš. ;)

Meni niko ne mora pomoci. Jedan sam od retkih na ovome svetu koji se znaju u svakome trenutku brinuti o sebi. Ja sam prisutan, kada mnogi pomisle da sam zalutao....jednom jos pomisle. Mozda im to odgovara.;)
Ali to nije najvaznije . ;)
Potrebno je zalutalima nekada pomoci. ;)

I nemoj da brineš...:D...:cmok2:

Srećan ti rodjendan..:zper:... :vatromet::vatromet:

sexy-birthday.jpg

...muski sovinizam se jedino moze detektovati ako ispadne budala pred Damom svoga srca i ode joj iz zivota nepovratno , no taj sovinizam i ako se detektuje prije ce biti povredizam ili ljubavnojadizam...sovinizam se moze detektovati i u slucaju kad je Zenska u stadijumu ' kisjelog groždja ' i prorade mravlji instikti ali to je pojedinacni muski sovinizam a ne,- Muski sovinizam...

-tako misli večeras,
Faraonn

...muski sovinizam se jedino moze detektovati ako ispadne budala pred Damom svoga srca i ode joj iz zivota nepovratno , no taj sovinizam i ako se detektuje prije ce biti povredizam ili ljubavnojadizam...sovinizam se moze detektovati i u slucaju kad je Zenska u stadijumu ' kisjelog groždja ' i prorade mravlji instikti ali to je pojedinacni muski sovinizam a ne,- Muski sovinizam...

-tako misli večeras,
Faraonn

Sad si me zainteresovao..:think:..koji je to stadijum "kiselog groždja"...?
Možda sam baš u tom stadijumu a da i ne znam...:mrgreen:..pa bi volela da saznam..

...kisjelo grozdje...je kao u onoj bajci o lisici i grozdju a mislio sam da muskarac kad uvidi to svoje bezsansje počne osipati po zenama , -tako je mislio Faraonn..
...mravlji instikt,- mislio sam na one jadničke muske populacije koji kad osjete blizinu zenske veličine i neprilaznosti svoje umjesto da idu svome domasaju , krenu osipanjem a koje prlja muski rod i kvalifikuje se kao taj prokleti ,- M. Sovinizam...

- tako se osjeca Faraonn kad se pojavi pred nadpisom,- Oprez, ovdje je detektovan. M.P. .....

Poslednja izmena:
...kisjelo grozdje...je kao u onoj bajci o lisici i grozdju a mislio sam da muskarac kad uvidi to svoje bezsansje počne osipati po zenama , -tako je mislio Faraonn..
...mravlji instikt,- mislio sam na one jadničke muske populacije koji kad osjete blizinu zenske veličine i neprilaznosti svoje umjesto da idu svome domasaju , krenu osipanjem a koje prlja muski rod i kvalifikuje se kao taj prokleti ,- M. Sovinizam...

- tako se osjeca Faraonn kad se pojavi pred nadpisom,- Oprez, ovdje je detektovan. M.P. .....

Sve je to priroda, bilo muška ili ženska..sad sama sebi zvučim panteistički pa izjednačavam i tvorca sa prirodom ali tako mi došlo..
Ali je ipak neko sve to uredio da funkcioniše baš tako, muškarci povredjeni usled nemoći da od žene imaju ono šta žele, osipaju po njima,
žene na sličan način po muškarcima i tako stvaramo privid da se nešto dešava našom voljom
a sve je u stvari volja božanskog sveživota...volja nečeg što je van našeg dometa..

Sve je to priroda, bilo muška ili ženska..sad sama sebi zvučim panteistički pa izjednačavam i tvorca sa prirodom ali tako mi došlo..
Ali je ipak neko sve to uredio da funkcioniše baš tako, muškarci povredjeni usled nemoći da od žene imaju ono šta žele, osipaju po njima,
žene na sličan način po muškarcima i tako stvaramo privid da se nešto dešava našom voljom
a sve je u stvari volja božanskog sveživota...volja nečeg što je van našeg dometa..

Barbarusa-Maximus_e,
- tesko si ovo počela i još teže me opomenula na moje nekakve konteplacije o nerazdvojenosti po Praredu ali nasem usitnjavanju iz lijenosti ili uplasenosti...povrijedjeni moramo biti jer sve dok neko ne bude uz nas dok bolujemo necemo znati ,- imamo li nekog !??

P.S.
B.M.
- bas si me odvela prema zaumnom veceras ali, nije to tvoja krivica...

Noc Vam laka Veličanstvo,- Deus de Deo, neka te čuva...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back