...Aha procitao sam sta pisete o meni ...pa evo i vama ...

Evo sklepah neki tekst koji mi je izmamljen od virtuelnog mangup drustva , a koje se tendenciozno sunjaju ovom Krstaricom i
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moja predrasuda o Damama je verovatno pisana unapred preterano u saljivom stilu i nadam se da se sve Dame nece uvrediti, ali ukoliko se uvrede predlazem da predju na stranu Zena

. Na kraju, moja malenkost koja je to studirala (izucavajuci Zene su ipak starije po prezivelim dokumentima oko 3,500god, dok Dame mozemo da izucavamo tek 100nak godina unazad), primetila je i uporedila Zenu kao drevno bice i Damu kao istorijski veoma mlado bice na sledeci nacin:

- Zena ce insistirati uvek da joj se bude pri ruci / Dama ce podrazumevati da ste knozi, ali nece insistirati...
- Zena nece kritikovati svaki WC u restoranu ili kafani / Dama nikad i ne ide u WC ona ide u Toalet...
- Zenu treba sto vise ljubiti, grliti i maziti / Dami to nikako ne radite, poljubite j eventualno u ruku, ako Vam ikada pruzi...
- Zeni narucite pivo, vino ili spricer (u zavisosti sta pije) posle slanog i pikantnog rostilja ili nekog jakog krkanluka / Dama nikad i ne jede, ona vam ustvari pravi samo drustvo nekim salatama, desertima i sokicima...
- Zena ce vam potrositi sve pare i rezerve u budzetu isto tako bez velike muke kao i Dama, ali ima tu sustinske razlike, jer Zenin spisak stavki i potrepstina cete razumeti, te postoji sansa i da ga odobrite, dok Damin spisak koji sadrzi cudne farmakoloske, hemijske, modne i tehnoloske izraze u listingu veoma tesko... Zeni se mozete u toms lucaju suprotstaviti, pa cak i posvadjati, ali sa Damom to ne radite, jer terminologiju i predmet rasprave ne razumete u potpunosti...
- Zena je veoma prijatno, meko i divno stvorenje, gotov bozanski dar kojem smo zahvalni. Zenu mozete probati, iskusiti... stalno biti uz nju kako telesno tako i duhovno / Damu nemojte nikako pokusavati probati..., oprobana stvar je da je drzite kao nedirnutu lepo upakovanu barbi lutku na sofi, u ormaru ili u nekoj kutiji u plakarau, iz tog razloga ona je kao mitsko stvorenje jer nije iskustvena i malo verovatno da je ovozemaljski opipljiva...
- Zeni nikada ne morate da se pravdate ili objasnjavate zbog jutarnje erekcije, valja sto cesce i pokazivati taj problem i Zena ce vam ga u vecini slucajeva resiti / Dami ni u kom slucaju ne objasnjavajte i niposto pokazujte, ona i ne zna da taj Svetski problem Mira uopste postoji, te vam ga ne moze ni resiti...
- Zenu u toku kucnih poslova uvek mozete sa ledja iznenada da zgrabite za struk, nezno je privucete ksebi i ljubite joj vrat, kosu, uho, sta vam je drago... jednom rukom je obuhvatite dovoljno cvrsto, dok joj drugom rukom gurate veoma polako, ali sigurno svoje prste preko mekanog stomacica i venerinog brega u njene gacice... oseticete paperje svoje golubice... i zamislite sve to je izvodljivo dok ste u velikom buretu gazeci kupus pred kiseljenje , a moze i grozdje pred prvom jesenjom fermentacijom. Necete ni biti svesni kada ce se (izmeniti scena u dvoje) i ona pridruziti vama podignutih nogavica u velikom buretu...jesen donosi nepredvidive plodove... / ali, Dama nikada nece moci da shvati da je upravo gazenje kupusa ili grozdja najbolji lek za Vase glivice na nogama, a bez gljivica, zna se nema dobre fermentacije, a onda ni dobrog vina..., ona ce u najboljem slucaju oguliti par grozdova i zalepiti ljuskice na svoju prvu brazdu na vratu ili celu i nece piti vase vino ili rasol ne shvatajuci delotvornost fermentiranih napitaka...
- Zena se ne petlja u muske poslove i aktivnosti ... , jer zena zna da je napolju bezpostedan rat i bitka za nju i bliznje svoje, kad god njen Muskarac ode na posao... / Dama ocekuje rezultate, jer ne postoji dobar ili los Muskarac, vec samo dobar ili los snabdevac...
- Zena, iako je gospodarica doma dopusta svom Muskarcu da ima svoj kutak ... tu ga pusta da se igra na dobrobit svih u familiji (idi i igraj se isto to govori i deci)... tako na lodji, se kiseli i pretace zut kupus kao da je od zlata, drzi se domaci vranac iz Trebinja koji se kao masna tinta sliva sa flase, mirisljava kajsijevaca i vino mirisno kao sok od sorte Slankamen iz Vojvodine, vocna tursija iz Zap.Bosne, pa Drenja, zatim suvo meso, da spomenem ovcetinu sa 1300m kao jagnjetina, prsuta, kobaje i kulen od veprovine, itd... da Vam ne otkrivam svo blago, jer bi spisak bio predugacak iz raznih mediteranskih, planinskih i ravnicarskih balkanskih i panonskih zemalja. Podrum je takodje moj i dok sam Ja ziv niko ga nece osvojiti kao prava mala oruzarnica za lov i ribolov, tu ima mnogo flasa starog vina (mnoga su vec sirce od 1984te, ali ih redovno okrecem), marinirane skoljke, ribe, pa cak i hobotnica sa Krfa koja uvek gleda zlokobnim okom iz velike tegle prema uljezima ... pravi mali raj sa malo vise prasine... upravo osvajam ravni krov na mojoj zgradi, a kada prebacim rostilj, frizider i suncobran ostaje samo jos da nabavim teleskop (u drugom delu obavesticu Vas kako napredujem) / a, Dama ...hmmm ... sta bi ona rekla procenite sami ...
- Zena se ne petlja u muske zanimacije ... ona ce mu prijatno potvrditi, a kupio si novu p(e/u)caljku, kako cemo jesti divnu, svezu ribu i divljac / Dama ce traziti odmah rebalans za potrosena sredstva i za neoprostivo zapostavljanje koje ce uslediti kroz hladna maglovita jutra u mocvarama i sumama...
- Zena zna da slusa komandu i u odlucujucim trenucima ona je dovoljno svesna opasnosti i na nivou je izvrsenja vitalnih zadatka. Slusa bez pogovora, kad je rat, pozar, poplava ili samo selidba... pokupice i smestice prvo mladuncad u bezbedno skloniste, kod roditelja itd,a potom se vratiti i poslusati svog muskarca..., Zena ce napustiti opasnost samo kad je muskarac otera da joj se nesto ne bi dogodilo... / Dama, ce odmah traziti svoju zastitu kao da je neka relikvija, uz Vas medvedji zagrljaj, jer ako se njoj nesto dogodi nacemo imati kome da se molimo...
Sta na kraju reci, a moglo bi se dopunjavati u beskonacnost...Eeehh, ipak zakljucimo da je srecan onaj koji ima Zenu, a ne Damu..., iako mi Muskarci to ne znamo sami da procenimo, pa se vatamo za ova "mladja" atraktivnija bica ... Ali sreca u nesreci je ta, sto mi ne biramo njih vec One Nas..., te se tim ostvaruje ona drevna izreka Heraklita strasnog "karakter je sudbina" (koji i nije bio tako strasan ) :-?:-?:-?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Evo vam Dame ... otvorio sam kisobran ... (ako ovo prezivim ... cccc)
...pa da Vas cujem... ,ali ne sve uglas vec jedna po jedna 8) ...