MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve je manje vise ok, jedino mi se ne svidja ona recenica gde misle da su samo majke zaduzene za vaspitanje. Sa time ne mogu da se slozim, jer je oceva uloga izuzetno bitna u odrstanju svakog deteta, bilo decaka ili devojcice.

ma i zene i muskarci umeju biti skotovi nezapamceni- pol ne odredjuje to da li je neko gad ili ne.
Koliko gadnih muskaraca (po osobinama gandih) znam- isto toliko i zena poznajem-

Zene nekada su i gadnije- jer vise muvaju iza ledja
( i muski to rade - mnogo redje nego zene)

ja sam definitivno protivnik šovinizma i feminizma, ja se zalažem za jednakost polova a ne preovlađivanja jednog određenog jer nas ima svakakvih, i žene i muškarci mogu biti budale, kao što i žene i muškarci mogu biti pametni ljudi :cool:

hmmm... uvek mi je bilo zanimljivo kada neko kaže ‚‚čovek i žena‚‚ a ‚‚čovek‚‚ označava jedninu od ‚‚ljudi‚‚ pa zar žena nije čovek??? :lol: pravilno je ‚‚muškarac i žena‚‚ jer ‚‚čovek‚‚ označava I muškarca I ženu :cool:

Zene iz radnichke klase - danashnje postmodernistichke servis klase nemaju puno vremena da razmishljaju o mushkom shovinizmu.

Na pitanje kakav je vash pogled na mushkarce i njihovu funkciju u drushtvu sledeci odgovori su obitavali u vecini:
- da radi
- doprinosi domacinstvu
- po potrebi bi trebao biti uspeshan a ako pak nije trebao bi da radi duplo
- da bude clan udruzenja

Shta se dogadja ako ne pristaju na takve uslove koje vi zahtevate?
- naci ce se neko drugi
- mozemo i same da se izdrzavamo s tim shto cemo imati manje para i vishe stresa ( posao + deca)

Shta radite u situaciji ako suprug ispunjava te uslove i nadjete se u podredjenoj poziciji jer zaradjuje vishe i ima vishe uticaja nego vi?

- do god zaradjuje mozda i moze da se podnese gundjanje, s druge strane mi vodimo rachuna o domacinstvu.
- ako dodje do psihichkog ili fizichkog maltretiranja u tom sluchaju napushtamo ih jer je sistem napravljen da shtiti slabije.

Za kraj, provlachi se pricha o genusu i jednakosti izmedju polova- koji je vash stav povodom toga?

- mushkarac i zena za isti posao bi trebali biti placeni jednako shto je naravno u praksi malo drugachije...medjutim nije tolika drastichna razlika kao u drugim zemljama.
- shto se tiche vaspitavanje dece zena je( prema zakonima prirode) namenjena toj funkciji.

Prevod kratkog dela intervjua(studentske observacije sa uchestvovanjem) povodom socijalnog pitanja ravnopravnosti izmedju polova.
Intervju je odradjen na sveukupno 4080 zena poreklom iz shvedske, norveshke, danske.

Zar nisu surove :)?

Јесу... а помало су и дезоријентисане...
Смрзнем се када прочитам овако нешто...

Kad je muškarac *****?* Vedrana Rudan

***** ne misli da se šakama sve rješava i da su ****** oni koji to ne kuže. Sve su žene lude za pederima. Sretne su one koje ih imaju, ostale ih čitav život traže. ***** nikad, nikad, nikad ne bi otišao u krevet s muškarcem

***** je svaki muškarac koji ne misli da je svaka žena *****. Odmah na početku treba reći, jako je malo pedera. ***** je onaj muškarac koji vodi djecu u vrtić, a ona je ostala doma, lakira nokte, pijucka kavu. ***** ponekad nedjeljom skuha ručak za nju i djecu. ***** zna uključiti perilicu za rublje, onu za suđe, zna upotrijebiti peglu i promijeniti pelene. *****, kad jednom u sto godina gleda utakmicu a njihovi zabiju gol, ne trpa u svoju šaku svoja jaja i svoj ***** i ne nudi ih sucu vičući, ****** mi, pederčino! ***** staroj mami čestita rođendan i vodi je na grob pokojnoga muža koji nije umro zato što mu je sin *****, i stari je gospodin bio *****, tata je umro od infarkta. ****** su svi muškarci koji ne urlaju, glasajte za nas, nemojte za pedere iz SDP-a. ****** su i oni koji se ne deru, HDZ ne zna. Pravi ***** nakon sranja uvijek potegne vodu i otvori prozor kupaonice. Ako je kupaonica bez prozora, uključi ventilator. Svaki ***** prije seksa opere jaja i *****. Najveći ****** među pederima vodom pošpricaju čitavo tijelo. Kad je ***** sam na službenom putu, nikad se u hotelskoj sobi ne tušira, ali uvijek, iz poštovanja prema sobarici, poprska pod kupaonice. ***** plaća alimentaciju i ne misli da tom lovom ***** kupuje seksi rublje. ***** ne voli svoj auto više nego svoju djecu. ***** se raduje vikendu, a ne poslu. ***** ne želi pojebati ni prijateljicu svoje žene ni njenu mlađu sestru. ***** ne misli da su vršnjakinje njegove kćeri željne njegova *****. ***** nikad ne pije žuju, a kad na ekranu vidi muškarce koji to potežu iz boce, uvijek kaže, zašto gledamo ove kretene? ***** pere zube svako jutro, i uvečer, ako planira seks.

Kad pederu na ulici njegova žena kaže, jesi li vidio onoga sisatoga komada, on uvijek odgovori, oprosti, nisam ga vidio. ****** u šoping centre ulaze bez žena i bez popisa u ruci a izlaze gurajući puna kolica. Znam pedera koji subotom odlazi na tržnicu i kupuje ženi cvijeće, žute ruže. Znam pedera koji je podigao kredit kako bi ženi kupio koraljnocrvenu torbicu. Volim pedera koji mi svake subote ujutro i svake nedjelje ujutro donosi kavu u krevet. Svom kućnom pederu nisam u životu skuhala pet ručkova, ali kad jednom u deset godina spremim češke okruglice, kupi mi prsten s brilijantom. ****** djeci pišu domaće zadaće. Postoji jedan ***** koji ima sina u sedmom razredu, zbog njega je naučio razliku između mase i težine. Drugi je ***** potrošio noć na Šekspira, napisao je o tome tekst, kći je dobila jedinicu, pederu su bile suze u očima, zlato, rekao je, daj tati još jednu šansu, popravit ću se. ****** bolesnoj ženi odlaze u bolnicu i nose joj juhu koju su sami skuhali. ***** ne iziđe iz kuće kad u kuću uđe beba. ****** se noću dižu i traže dudu ispod dječjeg krevetića iako ujutro odlaze na posao a ona ostaje u krevetu. ****** svoje žene i prijateljice ne nazivaju kozama, kravama, pičkama i glupačama. ****** ne tucaju tuđe žene i ne govore im, između nje i mene je gotovo, s njom sam samo zbog djece. ****** ne misle da im je mala plaća zato što se cijeli svijet protiv njih urotio, i ne govore uokolo da nisu diplomirali jer se na fakultetima ispiti plaćaju pičkom. ****** vole ženinog mačka iako im je najdraža životinja pas. ****** vode mačka veterinaru, drže ga za vrat dok mu veterinar zabija injekciju u tjelešce, bez pogovora plaćaju sto pedeset kuna i ne žale se što su na pregled morali čekati dva sata okruženi velikim psima, malim psima, mačkama i papigama.

****** se brinu o nabavi drva za zimu, nalaze nekoga tko će ta drva iscijepati i posložiti. Pravi *****, prije nego ode na posao, naloži peć. Pravi ***** nikad ženi neće reći da joj sise vise, da ima deset kila previše, iz grada joj nosi pire od kestena i još šlag gore. Kad se na displeju telefona pojavi broj njene mame, dok ona histerično maše rukama, on u ruke uzima slušalicu i govori, baš mi je drago što vas čujem, vaša je kći u vrtu, kako ste danas, kako tlak? Pederu se u seksu ne žuri, diže mu se kad se njoj hoće, ne navaljuje i nikad ne kaže, daj mi *****, potpisala si, *****! ****** peru kosu, svakoga dana na tijelu imaju čisto rublje, prljavo ubacuju u košaru, i čarape. ****** svoje košulje sami glačaju i slažu ih u svoj ormar. Žena koja živi s pederom nema pojma u kojoj ladici on drži gaće i potkošulje. ****** čiste svoje cipele i njene cipele i dječje cipele.

***** zna koji konfekcijski broj nosi njegova žena, koja bi se torbica svidjela njegovoj kćeri, kakvu jaknu treba njegov sin. ***** ne misli da mu je sin rođen da bi postao Eduardo ili Srna ili predsjednik Evrope, ***** želi da mu sin bude sretan. ***** na ulici poljubi svoga sina kad ga iznenada sretne. ***** druge muškarce ne doživljava kao konkurenciju i neprijatelje koje treba jebati i zajebati. ***** ne gleda Dnevnik, ***** ne gleda televiziju, ***** ne zna ništa o nogometu, ***** ne odlazi na birališta, ***** ne vidi razliku između HDZ-a i SDP-a, ***** ne voli domovinu više nego ženu. ***** susjedima ne **** mater i ne truje pse. ***** voli ljude. ***** ne misli da se šakama sve rješava i da su ****** oni koji to ne kuže. Sve su žene lude za pederima. Sretne su one koje ih imaju, ostale ih čitav život traže. ***** nikad, nikad, nikad ne bi otišao u krevet s muškarcem. Ako je ***** svaki muškarac koji voli žene, tko su muškarci koji vole muškarce? Muškarci koji vole muškarce su pravi muškarci.
~~~~~~~~~~~~~

Moje mišljenje za koje sam siguran da sam nesiguran je:
"Čovek kad ovo pročita... nekako mu dođe da postane p.der... ali, sva sreća još nećemo u Evropu tako da imamo još vremena za psihičke pripreme ..."

:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back