Muske sponzoruse

• Začetnik teme Začetnik teme Daksi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma daj ga vamo, LjiS služi za reklamu i muvažu, ovde se vode razgovori,a i baš me sada zanima koja su to prirodna ograničenja.

@tema: jes da vam svima prvo u glavi mladić sa babom, neznamtijakakva bogastva il javne ličnosti, ali ima toga i u prizemnijim verzijama, tako ću da se složim sa 'tvrdim da ima jednako muških koliko i ženskih sponzoruša'. Samo primeniti isti standard za procenu šta je muška kao i za ženske sponzoruše.
Pa dobro, da nacrtam: žena može da raširi noge pred svakim novčanikom ali muškarcu ne mora da se digne na svaki novčanik! Ima li tu razlike?
Nadam se da nadležni moderator neće obrisati ovu poruku. :)

Konacno iskren i posten odgovor,:ok: ....
Tačnije odgovor koji ti se dopada! Naravno, tvoje je pravo da ceniš odgovore po svom ukusu.

Pa dobro, da nacrtam: žena može da raširi noge pred svakim novčanikom ali muškarcu ne mora da se digne na svaki novčanik! Ima li tu razlike?
Сигурно да је то доста нижи ниво било каквог спонзорства ако се не диже на сваки новчаник и да је разлика велика.

pa ima..recimo i prizetko je neka vrsta sponzoruse, ali ne treba biti strog u osudi bilo koga.
Načelno si u pravu.
Ipak treba napomenuti da "prizetko" često bude najgore tretirani sluga u kući. (Iz priče mog oca znam da je majstor kod koga je učio zanat, negde 1926. bio takav slučaj.)
Pored toga, narod uvek osuđuje prizetke i njima slične. Sponzoruše osuđuje samo u ekstremnim slučajevima, "čistog sponzorstva".

I sad ja napišem kako muškarcu može da se digne na svaki novčanik, a žena ne mora da raširi noge pred svakim novčanikom i mi se kao tu raspravljamo a u stvari nema suprostavljanja u našim mišljenjima, jer nemaju dodira. Ovo je ipak tema o onima kojima se diže na neki novčanik i upoređujemo ih prema tj izjednačavamo sa ženama koje su raširile noge gde treba. Mslm, stotinama godina su kalfe ženili majstorske ćerke jer se, eto, desila ljubav među omladinom, a i kad se pita za miraz, ona jutra zemlja su nebitna, svakom ko Đoletu dosta i saksija... samo neću da se lažemo kako su muškarci nešto drugačiji, da ne kažemo bolji, kad isto važi za njih ko i za žene.

Načelno si u pravu.
Ipak treba napomenuti da "prizetko" često bude najgore tretirani sluga u kući. (Iz priče mog oca znam da je majstor kod koga je učio zanat, negde 1926. bio takav slučaj.)
Pored toga, narod uvek osuđuje prizetke i njima slične. Sponzoruše osuđuje samo u ekstremnim slučajevima, "čistog sponzorstva".

Video sma par primera kako se tretiraju tipovi koji su se "udali", mogu ti reći da bih pre izabrao da uđem u kavez sa lavovima... To je takvo nepoštovanje da praktično pišaju po njima...

- Britiš, niko ne spori da takvih ima, to na ovoj temi niko nije ni rekao, ima ih, ali mi je smešna ova potreba žena da izjednače sve na svetu... Kao svega ima podjednako... Ja ne vidim da svega ima podjednako... Ne kažem da je situacija 100%-0% u "korist" muškaraca, ali nije ni 50-50% u to sam siguran...

Uostalom, pogledaj i na svetskom nivou, ja sam samo jedan primer čuo gde se tip razveo od žene i uzeo joj neke milione, dok svaki dan imaš neku koja se "dobro" udala, kasnije se razvela i uzela 100, 200, 300 miliona...

I sad ja napišem kako muškarcu može da se digne na svaki novčanik, a žena ne mora da raširi noge pred svakim novčanikom i mi se kao tu raspravljamo
Zašto bismo se raspravljali?
Ko god samo malo poznaje fiziologiju polova zna tačan odgovor!

Uostalom, pogledaj i na svetskom nivou, ja sam samo jedan primer čuo gde se tip razveo od žene i uzeo joj neke milione, dok svaki dan imaš neku koja se "dobro" udala, kasnije se razvela i uzela 100, 200, 300 miliona...
Dodajmo još i ovo: kada se devojka sprema za udaju niko je ništa ne pita. Kada se muškarac sprema za ženidbu prvo je pitanje da li može da izdržava porodicu!
I kroz istoriju je poznato da se od žena često nije očekivalo da izdržavaju ni sebe a pogotovu ne porodicu. To je uvek bila dužnost muškarca.
Nije li kod muslimana tradicija da muž izdržava sve žene?

E pa dosta je bilo.Ajde da vidimo sta muskarci rade.

http://drmaj.ba/u-trendu-su-muske-sponzoruse/
By admin on August 19, 2014
U TRENDU SU MUŠKE SPONZORUŠE
sponzorusa-1.jpg

Iako se stalno žene optužuju da provjeravaju dubinu novčanika potencijalnog bračnog druga, izgleda da je to ipak muška specijalnost. Više od polovine muškaraca spremno je da se oženi zbog novca čak i ako je buduća mlada stara, ružna i dosadna, pišu britanski mediji.

U trendu su muške sponzoruše. Emancipacija žena je učinila svoje. Žene su danas uspješne, samostalne i financijski neovisne. Dovoljno razloga da se neki ne tako uspješni muški priljepci zakače na njih.

Ovdje ne govorimo o situaciji kad žena zarađuje više od muškarca pa ima veću financijsku moć, nego o muškarcima koji su svjesno odabrali ništa ne raditi u životu, već isključivo žive od prihoda žene. Financijski ovisiti o svojoj boljoj polovici sve je češći primjer u društvu.

Dio žena je spreman u ime „ljubavi“ financirati svog partnera. Ako vas vaša draga i svlači i oblači, vjerojatno pripadate toj skupini. Jedina mana ovog parazitskog odnosa je u tome što će u pravilu uvijek loše utjecati na vaš imidž. Za njene prijateljice ste niškoristi a za vaše prijatelje papak.

Druga skupina žena svjesno ulazi u takve odnose. Tu se radi obično o iznimno uspješnim ženama gdje takav odnos prelazi iz parazitskog u simbiozu. Sjetimo se samo Madonne i njenog dečka Isusa. Tada anonimni brazilski maneken Jesus je u Madonni vidio dobru odskočnu dasku, a Madonna u njemu samo dobru „dasku“.

Iako će mnoge žene reći kako nikad ne bi pristale na ovu vrstu veze, mnoge se nalaze upravo u takvim vezama. Ako dublje zagrebete u prirodu takvih odnosa, obično je muškarac financijski ovisan o ženi koja je u isto vrijeme emocionalno ovisna o njemu. Mogu li se osjećaji kupiti novcem?

Istraživanja:

Istraživači navode da je zbog finansijske krize sve više muških “sponzoruša”. Rezultati ankete koju su proveli na zahtjev jednog britanskog osiguravajućeg društva, pokazali su da bi ih se čak 55 posto oženilo samo zbog novca, bez obzira na kvalitete partnerke.

Studija otkriva da i žene postaju sve opreznije pri stupanju u brak – 29 posto traži potpisivanje predbračnog ugovora. Muškarci se danas žene više glavom nego srcem. Došlo je do velikog zaokreta u ulogama i očekivanjima.

Muškarci radije traže bogatu partnerku koja može da im pruži finansijsku sigurnost, stoji u obrazloženju.

dakle to nisu mushkarci nego englezi...
odvratne pederchine...

dakle to nisu mushkarci nego englezi...
odvratne pederchine...

Moracu da te razocaram .Postoje muske sponzoruse svidelo se to tebi ili ne.

I nema dvostrukih arsina.

Sto vazi za zene to vazi i za muskarce...za one koji su spremni da sude.

Rado se to cini i u zivotu kao i ovde.Uocljivo je da su muskarci mnogo grublji i vulgarniji u svom pisanju...na ovoj temi ne naravno jer se radi o njima.

Poslednja izmena:
Dodajmo još i ovo: kada se devojka sprema za udaju niko je ništa ne pita. Kada se muškarac sprema za ženidbu prvo je pitanje da li može da izdržava porodicu!
I kroz istoriju je poznato da se od žena često nije očekivalo da izdržavaju ni sebe a pogotovu ne porodicu. To je uvek bila dužnost muškarca.

Mene to i ne čudi... Na sva usta pričaju o emapcipaciji a i dan-danas se lože na bradate turke, gledaju da se dobro udaju, stalno čuješ kako kinje neke jadnike sa "zna se šta je muški posao" ili "budi muško", a onda kada ja, npr. kažem kako se zna šta je ženski posao, onda budem šovinista i fašista. :D

U svakom slučaju, jedini način da postupiš pravilno i živiš kako treba, jeste da ne slušaš šta one pričaju, to uglavnom ne žele ni one same, pričaju samo da bi pričale.

Uostalom, ja uopšte ne znam zašto se ova usplahirila kada se ovo dešava u Britaniji, naše žene su miljama po mentalitetu iza Britanki (lepše jesu, moram priznati), tako da ne moraju ni da brinu da će njima da se desi... Ja vrlo malo njih znam koje imaju i za sebe, a ne da finansiraju i njega dodatno, da bi se to desilo mora se imati plata danas 1000e, na prste jedne ruke nabrojiš neke sa tolikom platom.

Oprez! Muške sponzoruše vrebaju!
17. 07. 2013. 01:29
Sonja Martić
Prva poznata muška sponzoruša je svakako Vasa Ladački, a priču o njemu svi znamo: momak iz siromašne porodice je iz želje za bogatim životom oženio situiranu ćerku jedinicu i time dobio sve što je želeo, salaše, konje, zlatni sat. Većina ljudi je tu pesmu tumačila kao priču o neprežaljenoj ljubavi iz mladosti, a nit koja se nekako uvek provlačila je motiv braka iz koristoljublja.
sp-1.jpg

U međuvremenu, nastupila je era sponzoruša, te su one bile okosnica priče o ljubavi zarad materijalne koristi. Muškarci, kao što to obično biva, bili pošteđeni svrstavanja u ovaj kontekst, što ne potire činjenicu da ih i te kako ima, i to u većem broju nego što možemo da zamislimo.

Oni nisu toliko očigledni kao žene, naprotiv, ili su vrlo diskretni i neupadljivi, ili atraktivan i moderan izgled ciljan da privuče dobrostojeće dame pravdaju svojim urbanim načinom života.
KO SU MUŠKE SPONZORUŠE?

Najočigledniji predstavnik ove pojave za cilj ima samo jednu stvar, a to je uživanje u lagodnom životu uz materijalne koristi. On živi od danas do sutra, krstareći gradom po viđenijim mestima ciljajući na nezadovoljne bankarke kojima prolazi prva mladost, devojke tek izašle iz duge veze koje baš i nemaju predstavu kako ovaj svet funkcioniše, i naravno starije dame (koje stavlja u kategoriju "kuguarke" ili "milfače").
Prilazi im nonšalantno, uz kontruisane džentlmenske poteze poput paljenja cigarete i izvlačenja stolice, i u prvih par minuta razgovora ostavlja utisak izuzetno šarmantnog i duhovitog muškarca. Kreće druženje, ulazak u seksualnu vezu, i on se polako infiltrira u način života svoje partnerke.

Tu dolazimo do bitnog momenta, ukoliko njegov um nije dorastao da razvije ozbiljnu strategiju, zadovoljiće ga trenutna korist: putovanje o trošku svoje partnerke, spavanje u svilenoj posteljini, bogata trpeza, primamljivi pokloni. Ona, koja je isprva tako silno želela da ga zadrži i fascinira, kad shvati sa kakvim sklopom ličnosti ima posla, požaliće se drugaricama uz koju čašu martinija, a potom krenuti u lov po još jednog kretena, jer jelte, ona samo na takve naleće.
METE MUŠKIH SPONZORUŠA

​uspešne poslovne žene
razvedene žene (sa dobrom alimentacijom)
bogate naslednice
poznate žene
starije žene (sa dobrom penzijom)

http://zena.blic.rs/Sex/16587/Oprez-Muske-sponzoruse-vrebaju

Rado se to cini i u zivotu kao i ovde.Uocljivo je da sumuskarci mnogo grublji i vulgarniji u svom pisanju...na ovoj temi ne naravno jer se radi o njima.

veruj mi znam da postoje...
znam ih lichno nekoliko...
to shto rade je podjednako odvratno kao i u sluchaju zhena...
nema dvosturkih arshina...
i o njima imam isto mishljenje kao i o englezima...:bljak:

Dali postoje muške sponzoruše? Da, svakako!
Nije bilo pitanje da li postoje nego da li je njihov broj uporediv sa ženskim sponzorušama.
Smatram da nije! Štaviše smatram da ženskih sponzoruša ima mnogo, mnogo, više samo se to uvek ne vidi. Već sam pomenuo da se kroz istoriju uvek smatralo da muškarac mora izdržavati porodicu.
Nije li to vrsta sponzorstva?

Uocljivo je da su muskarci mnogo grublji i vulgarniji u svom pisanju...na ovoj temi ne naravno jer se radi o njima.
Voleo bih da mi citiraš šta sam to tako grubo i vulgarno napisao!

Dali postoje muške sponzoruše? Da, svakako!
Nije bilo pitanje da li postoje nego da li je njihov broj uporediv sa ženskim sponzorušama.
Smatram da nije! Štaviše smatram da ženskih sponzoruša ima mnogo, mnogo, više samo se to uvek ne vidi. Već sam pomenuo da se kroz istoriju uvek smatralo da muškarac mora izdržavati porodicu.
Nije li to vrsta sponzorstva?

Voleo bih da mi citiraš šta sam to tako grubo i vulgarno napisao!

Nigde nije postavljeno to pitanje.Ja sam samo iznela svoje misljenje.

Nisam nikoga prozvala po imenu ili niku ali da na je na ovom forumu ponasanje muskaraca prema zenama ocajno to nije tesko primetiti.Ti to kao moderator znas bolje nego ja.

Спонзоруше је именица женског рода, а мушке спонзоруше берз тог придева "мушке" не бисмо знали да је реч о мушкарцима те им препоручујем ако ово хоће да уврсте као нормалну појаву да користе други термин мушког рода попут на пример "спонзорко".

Уопште не сумњам да има тих који би се женили и из неког интереса, јер ни ја не бих прихватио гологузијанку.

Спонзоруше је именица женског рода, а мушке спонзоруше берз тог придева "мушке" не бисмо знали да је реч о мушкарцима те им препоручујем ако ово хоће да уврсте као нормалну појаву да користе други термин мушког рода попут на пример "спонзорко".

Уопште не сумњам да има тих који би се женили и из неког интереса, јер ни ја не бих прихватио гологузијанку.
Ja ih zovem grebatori ( mislim na one sitnije muške sponzoruše koji i nemaju nešto da ponude pa ajde da se ovajdim o neku) .Bez veze.

A što ne bi prihvatio neku gologuzijanku ? ne znači da će to biti večno.

Ja ih zovem grebatori ( mislim na one sitnije muške sponzoruše koji i nemaju nešto da ponude pa ajde da se ovajdim o neku) .Bez veze.

Не бих се оженио неком ако ту нема довољно новца, јер мени брак има смисла само ако се праве деца, а деци по мом мишљењу треба оставити неке солидне услове.

Јесте, али жене су током те историје имале доста мизеран положај.

Не бих се оженио неком ако ту нема довољно новца, јер мени брак има смисла само ако се праве деца, а деци по мом мишљењу треба оставити неке солидне услове.

pa novac je promenljiva kategorija :I

- - - - - - - - - -

Јесте, али жене су током те историје имале доста мизеран положај.

kako koja

Nigde nije postavljeno to pitanje.Ja sam samo iznela svoje misljenje.

Nisam nikoga prozvala po imenu ili niku ali da na je na ovom forumu ponasanje muskaraca prema zenama ocajno to nije tesko primetiti.Ti to kao moderator znas bolje nego ja.

Nigde nije postavljeno to pitanje, ali se zato upinješ na prste da dokažeš kako je to jednako ili je čak i gore kod muškaraca... Onda ne treba ni da te čudi kada ti tema ode u tom smeru... Ništa na svetu nije 50-50%, nadam se da imaš dovoljno mozga da shvatiš to.

Inače, da se žene ponašaju normalno niko ih ne bi ni prozivao, ne bi se ni dešavalo ovo što se dešava... Ali je problem to što su mahom ovde frustrirane i ozlojeđene žene, histerične, na pdf žene ne smeš ni otići, obrni-okreni ispašćeš fašista, ali kao i uvek objektivnosti fali...

- - - - - - - - - -

Naravno da neće, čim se udaju to će biti "naše pare" :lol:

Araone ja sam samo postavila temu a u kom smeru ce ici nije moja stvar.

Ti o meni mozes da imas utisak kakav god hoces. Iskreno me to ne zanima.Ipak zadrzi ga za sebe ja se tebi nikada nisam obratila licno pa ako je moguce pokusaj da to postujes.

Pozdrav

Tema je i postavljena na način na koji treba da ode u ovom ili onom smeru, tema je otvorena ciljano... To da ima muških sponzoruša - ima, ali je smešno ono što ti pokušavaš da postigneš, a to je da to izjednačiš... Dok se govorilo o temi niko lično nije ni pričao o bilo kome.. Ali je sada sve jasnije da imaš neke lične frustracije ili nezadovoljstva u kojima pokušavaš da izjednačiš to pa makar na silu... Jer ja ne vidim da je ovde iko rekao da muških sponzoruša nema, ovo dalje upinjanje tvoje na temi je čist izliv tvojih ličnih frustracija i nekih mučkih pokušaja... Kao da živiš na nekoj petoj planeti i ne vidiš šta se dešava, plus što ignorišeš neke činjenice iznete na ovoj temi, dok se, naravno, oduševljavaš i podržavaš samo postove koje ti želiš da čuješ... Uz takvu objektivnost i tema ti može ličiti samo na ovo na šta i liči trenutno.

Kad bude nešto za poštovanje ja ću i poštovati.

Pozdrav.

Back