Plant
Iskusan
- Poruka
- 5.096
Znam tog GrkaIma i jedna biljka Stephanotis, cveta u ovo vreme, nju bih volela da imam, prelepo miriše![]()

Od petunija, plave imaju jak miris. Kakve boje si ti kupila?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Znam tog GrkaIma i jedna biljka Stephanotis, cveta u ovo vreme, nju bih volela da imam, prelepo miriše![]()
Hibiskusa na pijaci nema, ili su jako loši, pa se to kupuje u cvećarama.. uvoze se, zavisno od veličine 300,.. 500, 1000 pa i više.
Ali oni lako ožiljavaju,.. to možeš sama da razmnožiš.
Nebitno.. po vašem ukusu...Kao sto znate ja I muskatle smo na Vi...
Da li se rezu osuseni cvetovi? Mislim ja ih instiktivno secem...secem sve sto je mlohavo, suvo... Da li muskatle vole orezivanje?
Dobro... Bitno da je necu ostetiti pod naletom nagona seckanjaNebitno.. po vašem ukusu...
Kada cvet sazri ja skinem, ocvali, zbog estetike.
Muškatla se ne oprašuje u našim uslovima klime... Znači ne troše snagu na seme.. zato i puno cvetaju.
Orezivanje ili pinciranje je poželjno, ako želiš žbunastu formu... Kod peltatuma nije potrebno (kod puzavica)
Ja skinem samo sasušeni cvijet. Tako mi lijepo cvjetaju sve tri vrste padajuće, pune i ove engleske.Jel samo cvetv skines ili celu grancicu sa cvetom?
Paa. celu grančicu, koja se lako odvali kada cvet sazri,.. inače je svejedno.. ako je precvetala, ali nije 'sazrela', cvetna grana se neće lako odvojiti.Jel samo cvetv skines ili celu grancicu sa cvetom?
Slika je odlična, ali muškatle nisu ( ako se ne ljutiš
код мене без "украса"Ee, jel se i vama pojavili ovi ukrasi na listovima?
није лепо за око, ал' ће преживети. не сумњам да хоће.Jel' to dorbo ili loše ?
Jesam, to je delo virusa.. Mogao bih i celu biljku da ostranim,.. sad je lepo vreme, pa pobeđuje biljka, ali kad dođu vreline,..код мене без "украса"и нису на киши.
није лепо за око, ал' ће преживети. не сумњам да хоће.
листове си, рачунам, већ одстранио....
Dakle bolje su stare?Stara muškatla je brzo stigla i prestigla mladu:
Pogledajte prilog 1362488
Pogledajte prilog 1362489
Pogledajte prilog 1362490
Do polovine leta,.. dopunio sam post,..Dakle bolje su stare?
ObeeeeDo polovine leta,.. dopunio sam post,..
Evo i mladih:
Koje su bolje ?
ауу, дивноћеееее....Koje su bolje ?
To je sve OK. (Vrućina im je, kao i nama ) I substrat mi se čini Ok.
нисам скидала. био офуцан, једва жив.To je sve OK. (Vrućina im je, kao i nama ) I substrat mi se čini Ok.
Skidala si donje listove na engleskoj muškatli ?