Muškatle, ukras u bašti i saksiji

• Začetnik teme Začetnik teme vecic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
muskatla-815x458.jpg

Prelepo Plant, ti si moj cvećarski idol :ok:
Ako vam treba baštovan, tamo u Švici ?

razmislio bih :D

:kafa:

Odaću ti jednu tajnu u Ordinaciji... sutra:
to je GMO biljka.. svaka sledeća generacija (kad skinemo pelcer) manje cveta..
Ja uzimam biljke (nekoliko) iz 'prve ruke' .. stižu reznice iz Engleske od Santory-a.
Pa posle sa njih skidam pelcere..

U atačmentu je ona 'tvoja' , tj moja biljka.
I ta je GMO.

Prilozi

• IMG_20230505_173230.jpg
    IMG_20230505_173230.jpg
    192,7 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Nekada se na tome lepo zarađivalo u Serbiji... dok sam se bavio proizvodnjom cveća. Sada je to ovde slabo isplativo... cene cveća se nisu menjale 15 godina.. a neke su i pale...
Ja sam surfinije prodavao po 400 dinara pa i do 10 eura...sad su 300 do 400 din, .. biće i za 250,.. a repromaterijal je duplo skuplji... Zarada je slaba... ovde..

Trenutno imam balkon, ali javiću ti se ako nekad budem imala vrt 😉 stvarno si profi!

Inače nisam našla one petunije što mirišu pa sam kupila obične, 6 sadnica bez saksije 20chf. Kakav je to biznis… baš deru sa cenama.
Petunije sam prodavao po 35 dinara do 40.. a rasad paradajza po 30.
Sada je paradajz 70 a petunije su po istoj ceni.
Puno je cvećara,.. konkurencija... a i dnevnice za radnike su se utrostručile.

Nekada se na tome lepo zarađivalo u Serbiji... dok sam se bavio proizvodnjom cveća. Sada je to ovde slabo isplativo... cene cveća se nisu menjale 15 godina.. a neke su i pale...
Ja sam surfinije prodavao po 400 dinara pa i do 10 eura...sad su 300 do 400 din, .. biće i za 250,.. a repromaterijal je duplo skuplji... Zarada je slaba... ovde..

A zamisli da sufrinija uopšte nema! Ceo grad sam pretražila i specijalizovane prodavnice. I pitala sam, uopšte nema.

A koja je cena Hibiskusa?

A zamisli da sufrinija uopšte nema! Ceo grad sam pretražila i specijalizovane prodavnice. I pitala sam, uopšte nema.

A koja je cena Hibiskusa?
Hibiskusa na pijaci nema, ili su jako loši, pa se to kupuje u cvećarama.. uvoze se, zavisno od veličine 300,.. 500, 1000 pa i više.
Ali oni lako ožiljavaju,.. to možeš sama da razmnožiš.

Poslednja izmena:

Back