Muškarci su zaboravniji od žena!

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Bez obzira na to da li imaju 30 ili 60 godina, muškarci više i češće zaboravljaju stvari od žena. Čak su i naučnici bili iznenađeni time koliko su pripadnici jačeg pola zapravo senilini.

- Iznenadila nas je činjenica da su muškarci više zaboravni od žena. To još nikad nije bilo dokazano. Takođe, iznenadila nas je činjenica da to nema nikakve veze sa godinama – rekao je Jostejn Holmen, profesor na norveškom Univerzitetu za nauku i tehnologiju.
ID-10021481.jpg

Holmen je zajedno sa svojim timom sproveo veliko zdravstveno istraživanje u Norveškoj u kojem je učestvovalo više od 48.000 ljudi. Ispitanike su anketirali o tome koliko često imaju problema sa pamćenjem zadataka, imaju li problema sa pamćenjem datuma i imena, mogu li da se sete šta su radili pre tačno godinu dana i mogu li da se prisete detalja iz nekog razgovora. Kod osam od devet pitanja muškarci su imali problema s prisećanjem.
Ja uopšte nisam iznenadjena :lol:

To je diskutabilno.
Ženski i muški mozak definitivno
rade različito, pa tako pamte one stvari
za koje "mozak smatra" da su bitne.

A, opet, sve je individualno, nevezano za pol.

Ja, npr. imam foto pamćenje
i mnoge segmente iz prošlosti mogu
"izvući iz glave" do u detalje.

I šala za kraj:

Siguran znak da krečana radi je kad se sećate
šta je bilo pre 20 godina, a niste baš sigurni šta je bilo
pre dva dana.

Bez obzira na to da li imaju 30 ili 60 godina, muškarci više i češće zaboravljaju stvari od žena. Čak su i naučnici bili iznenađeni time koliko su pripadnici jačeg pola zapravo senilini.

- Iznenadila nas je činjenica da su muškarci više zaboravni od žena. To još nikad nije bilo dokazano. Takođe, iznenadila nas je činjenica da to nema nikakve veze sa godinama – rekao je Jostejn Holmen, profesor na norveškom Univerzitetu za nauku i tehnologiju.
ID-10021481.jpg

Holmen je zajedno sa svojim timom sproveo veliko zdravstveno istraživanje u Norveškoj u kojem je učestvovalo više od 48.000 ljudi. Ispitanike su anketirali o tome koliko često imaju problema sa pamćenjem zadataka, imaju li problema sa pamćenjem datuma i imena, mogu li da se sete šta su radili pre tačno godinu dana i mogu li da se prisete detalja iz nekog razgovora. Kod osam od devet pitanja muškarci su imali problema s prisećanjem.

lazu.

nisam ni ja jer je činjenica da su muškarci veći inovatori nego žene, a pamćenje samo smeta ako pokušavaš da smisliš nešto novo.
za inovacije ti treba čist mozak, neopterećen mislima iz memorije. ;)

Iskreno -mi smo zene sklonije da pamtimo neke detalje iz zivota koji su muskom svetu nebitni. Obicno su ti detalji vise emotivne prirode dok se muskarci vise vode razumom. Ne kazem da zbog toga oni nisu emotivci ili da zene nisu razumne . Licno ne uzimam ta testiranja kao nesto sto je apsolutna istina.

Da i ja doprinesem istraživanju,
stvar je u stvarčici,
muškarci su u mogućnosti da kažu "boli me k****" i onda zaborave,
dok ženske nemaju tu privilegiju nego sve uteftere i zlopamte...

Sada se postavlja pitanje šta se onda dešava prilikom promjene pola, ili
još zanimljivije šta ako je neko hermafrodit?

Kod svih istraživanja postoje različita merila. Neki istraživač više pažnje pridaje jednom a neki drugom. Zato ne mora svako da prihvati istraživanje kao neprikosnoveno.
Nemam nameru da osporavam ovo istraživanje jer bih morao da znam više o njemu.
Postoji neki pokazatelji koji se zaista teže osporavaju.
Jedan od tih pokazatelja može biti brojčani odnos žena i muškaraca obolelih od Alchajmerove bolesti - tu se naročito pokazuje gubitak pamćenja.
Verujem da na internetu postoje takvi podaci pa bih zamolio da ih neko potraži.

Back