Muskarci koji gledaju zene kao nedostizne

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Siguran sam da postoje muskarci koji gledaju na zene kao na nesto nedostizno, uziviseno, daleko, nesto cija naklonost se mora zaraditi i osvojiti, mene zanima zasto takvo gledanje na zene? Misljenja sam da takav stav jednostavno dize stres, jer ako je to nesto "uzviseno i nedodirljivo" onda nije ni cudo sto je sve vise muskaraca solo i koji se boje da pridju devojkama, jer cisto sumnjam da prosecni muskarac vidi sebe kao nesto uzviseno i nedodirljivo. Znaci, tu je u startu pogresan pristup, "ja sam smrtnik, niko i nista", ona je boginja, svetica koju treba impresionirati i osvojiti. Slozicemo se, to je nemoguc cilj i jedna nezdrava situacija, ali zasto onda muskarci upadaju u takvo razmisljanje?

Stoji i ono, neke devojke su u fazonu "mackica, nafuranih i bezobraznih" ali opet, i to je donekle krivica muskaraca jer ih tretiranjem kao neke svemecne sile, neceg nedodirljivog pumpamo ego. Da se razumemo, ovo nije tema "tretiraj zenu kao zenu, da zna gde joj je mesto", vec zelim da diskutujem o tome zasto neki (ako ne i jedan dobar deo) muskarci vide zene kao nesto uzviseno, nedodirljivo, savrseno, nesto sto treba impresionirati, umesto obicnog ljudskog bica koje ima iste mane i osbine kao i svaki muskarac, tj. kao i svako ljudsko bice.

Kada smo vec kod toga, da li ima zena koje muskarce gledaju na nesto "uzivesno i nedostizno"? Cisto sumnjam, mislim da cesce zene gledaju muskarce "joj vidi budale" :aha: umesto kao nesto nedostizno.

Poslednja izmena:
Siguran sam da postoje muskarci koji gledaju na zene kao na nesto nedostizno, uziviseno, daleko, nesto cija naklonost se mora zaraditi i osvojiti, mene zanima zasto takvo gledanje na zene? Misljenja sam da takav stav jednostavno dize stres, jer ako je to nesto "uzviseno i nedodirljivo" onda nije ni cudo sto je sve vise muskaraca solo i koji se boje da pridju devojkama, jer cisto sumnjam da prosecni muskarac vidi sebe kao nesto uzviseno i nedodirljivo. Znaci, tu je u startu pogresan pristup, "ja sam smrtnik, niko i nista", ona je boginja, svetica koju treba impresionirati i osvojiti. Slozicemo se, to je nemoguc cilj i jedna nezdrava situacija, ali zasto onda muskarci upadaju u takvo razmisljanje?

Stoji i ono, neke devojke su u fazonu "mackica, nafuranih i bezobraznih" ali opet, i to je donekle krivica muskaraca jer ih tretiranjem kao neke svemecne sile, neceg nedodirljivog pumpamo ego. Da se razumemo, ovo nije tema "tretiraj zenu kao zenu, da zna gde joj je mesto", vec zelim da diskutujem o tome zasto neki (ako ne i jedan dobar deo) muskarci vide zene kao nesto uzviseno, nedodirljivo, savrseno, nesto sto treba impresionirati, umesto obicnog ljudskog bica koje ima iste mane i osbine kao i svaki muskarac, tj. kao i svako ljudsko bice.

Kada smo vec kod toga, da li ima zena koje muskarce gledaju na nesto "uzivesno i nedostizno"? Cisto sumnjam, mislim da cesce zene gledaju muskarce "joj vidi budale" :aha: umesto kao nesto nedostizno.

Sustina je u tome da devojke u Srbiji imaju veoma izrazen ego i sebe precenjuju a sto je zasluga muskaraca koji imaju pacenicki odnos, jure, trce, ponizavaju se na svakom koraku. Srbija je zemlja gde su ocekivanja i pritisak iskljucivo na strani muskarca dok se od zene nista ne ocekuje.
Odnos muskaraca i zena je zapravo postao klasican poslovni odnos gde se gleda sta muskarac moze da pruzi zeni a zauzvrat ona ce ga udostojiti tako sto ce sa njim smrtnikom biti u vezi. Kako je pre koju god jedan stranac urednik jednog stranog magazina primetio, sve je svedeno na pregovaranje, dogovaranje, nema tu spontanosti.
Toga na Zapadu nema, zene su emancipovanije i realnije a ovde je sve postalo izvestaceno svedeno na ekonomsku logiku trzista ponude i potraznje .

Ponovicu komentar jedne devojke na B92 koji realno odslikava zasto je takva situacija.

Žensko sam, slažem se sa tobom od A do Š. Ali evo da ti rastumačim zašto se žene tako ponašaju - zato što VI, muškarci, nemate apsolutno NIKAKAV kriterijum za odabir devojke, da svaka glupača samo zato što je ŽENSKO misli da je BOLJA, jer na svakom koraku može da nađe dečka. A to može, zato što ne birate, daj šta daš, samo da je žensko. Do te mere ste u stanju da se ponižavate, sve plaćate, kupujete, trčite, da je svaka prosečna žena umislila da je riba, eto zašto. Zbog vas, jer ste vi ti koji nas dižete na pijedestalu i ljubite patos, samo da biste dobili malo seksa, društva ili da biste mogli da kažete "da imate devojku".
Tebi inače svaka čast za razmišljanje, na tebe se ovo ne odnosi. Imam dečka koji misli isto i zato i jesam sa njim - zato što nije osoba bez trunke samopoštovanja i ima mozga da prepozna to što si i ti prepoznao i da sebi odabere devojku, a ne da za svakom trči ko totalni paćenik.
Imam druga koji kaže da "žena uvek bira" i zato što tako misli, zato i nailazi na promašene slučajeve od žena. Zato što on NE BIRA, njemu je svaka dobra, bilo koja, daj šta daš. E to je problem. Nedostatak samopoštovanja i povlađivanje ženama koje su 150 puta gore od vas, samo zato što su žene.
(maja, 6. jun 2014 14:05)

# Link komentara
Preporučujem (+100)
Ne preporučujem (-22

Poslednja izmena:

taj sam :zaljubljena:
možda zato što imam ogledalo i tanak novčanik i nemam stila, pmeka i ostalo što je potrebno...nemam ništa što bi moglo da im se dopadne

Sustina je u tome da devojke u Srbiji imaju veoma izrazen ego i sebe precenjuju a sto je zasluga muskaraca koji imaju pacenicki odnos, jure, trce, ponizavaju se na svakom koraku. Srbija je zemlja gde su ocekivanja i pritisak iskljucivo na strani muskarca dok se od zene nista ne ocekuje.
Odnos muskaraca i zena je zapravo postao klasican poslovni odnos gde se gleda sta muskarac moze da pruzi zeni a zauzvrat ona ce ga udostojiti tako sto ce sa njim smrtnikom biti u vezi. Kako je pre koju god jedan stranac urednik jednog stranog magazina primetio, sve je svedeno na pregovaranje, dogovaranje, nema tu spontanosti.
Toga na Zapadu nema, zene su emancipovanije i realnije a ovde je sve postalo izvestaceno svedeno na ekonomsku logiku trzista ponude i potraznje .

Ponovicu komentar jedne devojke na B92 koji realno odslikava zasto je takva situacija.

malo je ona ogorcena, iako deluje na kratko da je tako i nije bas

ne znam dal se vi ne secate starih vremena, i tad su devojke bezale za losim domacinima, znalo se jos u vreme mog dede, ko je za koga, cesto mi pricao o tome, i tad su zene vredele i trudili se oko njih, samo su one mozda malo manje besne i sto kaze lollo "mackica, nafuranih i bezobraznih", pa nam takve i ne trebaju...i moji roditelji isto, moju majku nisu hteli da daju za oca, jer je on ko navodno mangup i baraba bio, al ga volela i on nju, pa ju je ipak dobio...e sad tu selekciju one prave bez rodotelja, a neke su i ufurane, a neke su izgubile i kompas, a i liberalni smo, ako se kresemo na svakom koraku a i onda ih ostavljamo jer idemo dalje, niko ne misli na ozbiljne veze, onda one nauce i vracaju nam to...mozemo jednom dvaput da ih zajebemo al neke i nauce i onda je to ko bumeran.

potpisujem

Bambusanje zena privlaci druge zene. Samo rasiriti pricu da imas kes i da dobro bambusas. Dok sam u vezi, uvek ima po 2-3 koje zele bar da koketiraju.

Kad sam sam, jedna je premija.

A zene kad se jednom istorbaju one znaju da su se torbale i onda se tim poslom vise ne opterecuju (skromnije su), a muskima nikad dosta jer stalno misle da mogu bolje. Uzaludan trud

Suština u Republici Srbiji da je muškaraca u reproduktivnom dobu daleko više od žena, pa imaju potrebu da jure za ženama, a žene samo koriste situaciju.
By the way, da li možeš da daš link za komentar žene sa B92, ali da ne bude sa ana.rs

Poslednja izmena:
Suština u Republici Srbiji da je muškaraca u reproduktivnom dobu daleko više od žena, pa imaju potrebu da jure za ženama, a žene samo koriste situaciju.
By the way, da li možeš da daš link za komentar žene sa B92, ali da ne bude sa ana.rs

Batali,znam u kom smeru gadjas.Tako sam se nalozio i ja svojevremeno i nisam konstatovao ni jednu misleci da ce da me jure.Kakav je to sušan period bio.... :rumenko:

Back