gost 342514
Aktivan član
- Poruka
- 1.608
Odgledala sam ga,i žao mi je potrošenog vremena,ne da nije sjajan,nego ništa nisu rekli što se do sada nije znalo.
Naravno da nismo isti,i ne treba da budemo.Sve je podređeno podizanju potomstva.To ne znači da jedan pol više vredi od drugoga,nego da zajedničkim radom doprinose odgajanju novog pokoljenja.Ono što je bitno je da smo ravnopravni.A ova tema,kako je formuliso Sugenzi ,zagovara neravnopravnost:
Nije mi jasno šta ti želiš reći,da podržavaš neravnopravnost kao i kolega Sugenzi?Ili samo da nismo isti?
dokumentarac je odličan naročito kad se ima u vidu koliko su liberalne nordijske zemlje do te mere ogrezle da su u švedskoj , na primer , napravili vrtić egalia u kojem su rodne razlike između dečaka i devojčica proglašene nepostojećim, te se deca vaspitavaju kao polno neutralna bića kojima se ostavlja sloboda da tokom odrastanja izaberu šta će postati (?!)
žene su tražile ravnopravan položaj u društvu ali su zadržale (ostvarile) određeni (i to poveliki) stepen privilegija na osnovu upravo te nejednakosti.
nije pitanje šta ja zagovaram, nego šta je realnost.
moj komentar na temi nije odbrana šugijevog lika i dela. iskreno, privukao me je više naslov nego uvodni komentar i na to sam dala svoj odgovor.