Malo sam sredila utiske, pa sada mogu da vam ispricam o cemu se radilo i da vas zamolim da mi kazete sta vi mislite o dogadjaju za Bozic. Ja sam Pravoslavka i redovno citam Bibliju i slavim sve nas srpske praznike. Tako sam i ovog puta zelela da sve bude kako treba. Kupila sam Badnjak u kiosku. Isli smo decko i ja. Ja sam krenula da ga unesem, a on je rekao da to treba da uradi glava kuce, a to je muskarac. Cak mi je i moja kucna pomocnica zabila noz u ledja, iako ne podnosi mog decka i smatra ga dedom, iako ima samo 38 godina. Ja sam njemu rekla da je bitno da to unese glava kuce, a t sam JA, jer je stan moj. I onda je on poceo da se duri ispred ulaznih vrata. Jos je i ona tu skakala i ulizivala mu se i podrzavala ga. Posto sam uvek spremna na kompromise, rekla sam mu da ce on prvi otvoriti poklon za Bozic. Nevoljno je pristao, ali ja ne zelim da pogazim obicaje nasih predaka. Uvece smo, posle vecere, otisli do neke crkve u Zemunu. On kaze da ima neki znacaj za njega, pa sam ja pristala. Tamo je sve bilo lepo i svecano. A onda su dosle petarde. Moj decko je uhvatio da ispaljuje petarde sa nekim popovima i nekom decom. Posto sam znala da ce biti neke pucnjave, ja sam ponela moj pistolj i krenula sa da pucam, na sta je on pred svima poceo da govori kako ne treba da pucam iz pistolja, jer je to opasno. Samo sam htela da ispalim nekih desetak hitaca u vazduh, a ne da bacam te petarde, koje su jos i opasne. On je tamo navalio da pije kuvano vino i uskoro se napio. Posle sam ga ja odvezla kuci. Sutra ujutru se probudio sav mamuran i poceo da mi se izvinjava da me nesto njuska. Ja sam mu rekla da se sredi za rucak. Jedva je dosao sebi. Za ruckom je poceo da izmislja neke gluposti, kako bozicni rucak ne valja da bude bez mesa, a posebno me je iznerviralo, jer je poceo da proziva moje mace i kuce, kojima sam kupila meso za Bozic. Rekla sam mu da mi nismo mesozderi i da treba da jede laganu hranu, da bi dugo ziveo i bio zdrav. A on je meni rekao da sam ja osoba, koja najvise gresi, jer zivim s deckom, a nemamo seksualne odnose. Rekao mi je da sam licemerka i da sam nikakva hriscanka. Ja sam mu rekla da mu necu dati njegov poklon, a on mi je rekao da i ne zeli poklon od osobe, koja je tako gresna i licemerna kao ja. Posto sam ja velikodusna, dala sam mu poklon na kraju, ali mislim da nije zasluzio. Da sam ja neki Deda Mraz nista mu ne bih dala, jer se veoma cudno ponasa. Sada je sve u redu.
Da li sam nesto pogresila? U cemu je problem u nasoj vezi? Osecam da sam ja ta koja stalno pristaje na neke kompromise i da samo JA njemu ugadjam, a meni on nista ne cini.