Mudrosti....

Niko ti ne moze biti tako stran, ko covek koga si nekad volela. - Remark

Nista, cak ni ono neizbezno, ni ono slacajno ne dogadja se tek tako.

Zaljubljen covek cesto izgleda kao budala, zaljubljena zena nikad.

Idealan muz je covek o kome sanjaju sve zene a ni jedna ga nema.

Pogled je najveci izdajnik zaljubljenih.

Pisati znaci izdati najdublju istinu koju srce zna, ta je tisina uvek mudrija od bilo koje reci.

Kad sreca udje, ponudi joj stolicu.

Covek moze mnogo da zaboravi kada je u pitanju goli zivot. - Remarque

Kad se ruzan obogati, onda i lepe devojke pocinju da hvale njegovu pamet. - Remarque

Ko nista ne zna, nista ne voli. Ko nista ne ume, nista ne razume. Ko nista ne razume, bezvredan je. Ali onaj ko razume taj i voli, zapaza, vidi.. Vise se voli ono o cemu se vise zna.. Ko god zamislja, da svo voce sazreva u isto vreme kad i jagode, ne zna nista o grozdju. - Paracelsus

Stedeo novac, ne stedeo, zivot moras da trosis..

Nije tesko siromastvo na ledjima nego u dusi..

Ko previse stedi za crne dane propusta bele.

Sto ne boli, to nije zivot. Sto ne prolazi, to nije sreca. Andric

Ljubav je valjda jedina stvar na svetu koju ne treba objasnjavati ni traziti joj razlog

Ako je coveku sudjeno da se udavi, on ce se udaviti u kasicici vode.

Kad bi Bog kaznjavao za svako ucinjeno zlo, ne bi na zemlji ostalo nijedno zivo bice. - M. Selimovic

Nista ne dolazi bez muke, osim siromastva.

Kad ljubav hoce da govori, razum mora da cuti. - Spinoza

Skupa je pamet koja se iskustvom placa.

Novcem mozes kupiti krevet, ali ne i san. Novcem mozes kupiti polozaj, ali ne i ugled. Novcem mozes kupiti sat, ali ne i vreme. Novcem mozete kupiti lekove, ali ne i zdravlje. Novcem mozete kupiti kucu, ali ne i dom. Novcem mozete kupiti knjige, ali ne i znanje

Kao što vidite, nije sve u novcu.
Štaviše, novac obično proizvodi samo glavobolje i patnju.

Sve vam ovo pričam jer sam vaš prijatelj i jer želim da svoje prijatelje oslobodim svih briga.Zato mi pošaljite sav svoj novac, pa ću ja patiti umesto vas.
Primam samo gotovinu!

Back