Mudrosti....

Japanska poslovica

Kad ti se najvise zuri budi najstrpljiviji!

Ali definitivno mi je najbolja od Sun Cua

Pobednici pobedjuju pre nego sto krenu u bitku, dok porazeni prvo idu u bitku, pa tek onda pokusavaju da pobede...

A moze i

Ako zelis pobediti, ne smes izgubiti, (alan ford strip)

"...za laz koju ne zna, kojom se nesvesno vara, niko nije kriv...

...greshne misli su kao vetar, ko ce ih zaustaviti?...

...svet mi je odjednom postao tajna, i ja svetu, stali smo jedan prema drugome, zachudjeno se gledamo, ne raspoznajemo se, ne razumemo se vishe...

...covjek najcheshce govori radi sebe, ali mora da osjeti odjek svojih rijechi...

...svijet je prilichno avetinjski, ziv ali ravnodushan...

...ljudi rashchishcavaju svoje rachune i krivica se lako nadje, a pravda je pravo da uchinimo ono shto mislimo da treba, i onda pravda moze da bude sve...

...uhvatio sam se u niskom osecanju potrebe da nam ljudi budu zahvalni, da se pokazuju maleni i zavisni, jer to stvara nashu naklonost, hrani je, i povecava znachaj nasheg djela i nashe dobrote...

...nezadovoljstvo je kao zvijer, nemocna kad se rodi, strashna kad ojacha...

...chovjek mora da ima neko mjesto koje mu je drago zato shto je njegovo, i shto je zashticeno, svijet je pun zamki kad si bez oslonca...

...a pobuna je zarazna, moze da podstakne nezadovoljstva, kojih uvijek ima, lichi na junashtvo, a mozda i jeste junshtvo, jer je otpor i neslaganje, izgleda lijepo jer je nose zanesenjaci koji umiru za lijepe rijechi, sve stavljaju na kocku jer je sve njihovo nesigurno..."

Back