Mudrolije - saveti

Dva prijatelja-glumca u jednoj Istočnoj zemlji. Jedan odlazi na Zapad i tamo postaje bogat i slavan, a drugi ostaje tu, nepoznat i siromašan. Pola vijeka
kasnije, ovaj na proputovanju posjećuje svog srećnog druga. "Bio je pametniji od mene, a sad je zgrčen i uzet". Slijede druge pojedinosti, a zatim mi kaže umjesto zaključka: "Ne plašim se smrti, plašim se smrti u životu".
Ništa tako dobro ne kamuflira zakašnjelu osvetu kao pribjegavanje filozofskom razmišljanju.

Emil Sioran

- What's the stat by the way? It sounds like a dumb one.
- ...
- What is it? Something with a box?
- Box plus-minus.
- Yeah. How about rings plus-minus?
- I mean ok...
- Six for MJ, three for Lebron. Put MJ's rings in a box, then put Lebron's rings in a box and tell me who has more. How's that sound? It's plus 3 by the way.

Majti Stugac.

"Zakovan, stojim ovde na krstu, ni na nebu ni na zemlji, ni kod oca moga, ni kod ljudi mojih, k nebu uperenog pogleda, cekam da rimljani konstatuju moju smrt i stave me u pecinu gde cu treceg dana vaskrsnuti. Haha, cuj vaskrsnuti. Zar stvarno mislite, o idioti, da Boga mozete da ubijete, pa da mu je potrebno da vaskrsne da bi bio ziv. I zbog cega bi mi za koji ***** trebala tri dana da to uradim? A? Zbog cega? Samo mi to objasnite, o maloglavi gusteri ljuda rodskog. Evo dacu vam tri dana da se setite, imate vremena dok "ne vaskrsnem" HAHAHAHHA" - Isus Hrist

"Sudstvo i tužilaštvo su postali neodgovorna grana vlasti, zatvoren sistem koji vodi računa samo o sebi i koji niko ne kontroliše eksterno. Umesto da predsednik Vučić postavlja sudije, to rade oni koji sede sa kriminalcima u hotelu Šumadija."

Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Dan - They are all entertaining movies, if Mission Impossible is on your tv, you're gonna watch it for a few minutes. Although, I would say the one that was bad was the one where there were faces being peeled of..
Mike, Stugotz - no no, that's everyone, that's all of them!
Dan - No, the one where everybody was pulling of of their faces...
Mike - The Philip Seymour Hoffman one?!
Stugotz - Are you out of your mind, not a single bad moment in any of those movies, not one!
Dan - Other than "The Silence of the lambs", you do not have a good movie if you have a movie in which your face is being peeled of as a plot twist.
Mike - FACE OFF!!!
Chris - What about "The Mask"?
Dan - ...
Stugotz - hm
Mike - Did you not like "The Mask"?
Billy - Did you not like "The Mask"? Did you not like "The Mask"?!?
Mike - Do you not like Tex Avery?
Billy - Do you not like Cameron Diaz?!?!

Back