Mudrolije - saveti

Niko i ništa na ovome svetu nije vredan da zbog njega uništite sebe. Svoje zdravlje. Svoje telo. Svoj um. Da sebe na bilo koji način zaprljate. Ubrljate. Zapamtite to, dobro. I zato pazite ko voli Vas i od strane koga ste voljeni. Neke greške se plaćaju samo jednom u životu a neke nemaju ono dugmence repair, naročito kada je u pitanju zdravlje. Mislite o tome. Kada Vam dodje da nasumično i bez provere dobre nekoga posve ludo zavolite. Ponekad naprosto opasno je. zato dobro razmislite i četvore oke otvorite. Čak i an sve to, opet će se naći neko ko će Vas najstrašnije za*ebati (da izvinete na izrazu), obmane ili oblaže ali ćete makar biti mirni sa one svoje strane da ste sve stavili na onaj tas umerenog rizika i doziranog. A sa druge strane, opet nemojte da idete sada u drugu krajnost pa da sada budete miševi jer Vas je neko razboleo, uništavao ili maltretirao, nisu svi ljudi isti, samo je potrebna mala doza srece i lepih okolnosti da Vas ljudi u to i uvere a ako ste izgubili veru u isto, da Vas opet tome nauce. Zato pamet u glavu i oprezno, jer najviše je maski, maskica, laži i lažica a najmanje onoga što ej istinski vredno...ali zapamtite slican se slicnom raduje i iste duse se kad tad prepoznaju. Samo uvek budite prema drugima, onako kako biste voleli da se neko ponasa prema Vama, jer ako sebi date za luksuz da vredjate, unistavate i srozavate, to je najmanje lepo , nego je najvise odraz slabog karaktera i velikih slabosti, nedoraslosti i sitnosti duse, jer istinski velikani ranjavaju mačem a ne poljupcem. ♥

"More će ti govoriti o beskrajnosti, nebo o čistoti, a mračni čempresi o tuzi. A ti ćeš reći moru i nebu i čempresima: ,, Moja ljubav ima u sebi vašu beskrajnost, i vašu čistotu, i vašu tugu. Jer, zato što vas je moja duša obožavala, ona se sazdala od onog što je obožavala.'' Zvezde će ti govoriti o večnosti, a zore o svetlosti. A ti ćeš odgovoriti i zvezdama i zorama: ,, Iz moje ljubavi se rađaju mlečni putevi i nebeska kola, i mirna svitanja na planini. Jar vaša večnost i vaša svetlost nisu drugo nego atributi ljubavi.'' Večernji sutoni govoriće ti o smrti, a tišine o zaboravu, a ti ćeš odgovoriti i sutonima i tišinama: ,, Ima nešto što ne umire za ljudsko ♥, a to je nerasudna ali nenadmašna vera u nerealno i nemogućno. I ima nešto što stoji iznad sudbine čoveka, a to je ljubav koja je, kao i smrt, uvek slepa moć prirode, a ne cilj čovekove sreće ili nesreće''. ♥

I kada Vas onako besomučno izdaju, nemojte prestati da se radujete i nadate. Uradite upravo suprotno. Da. Baš to. Za svakoga ko Vas je samo oblagao i sve izrežirao, Vi budite posve drugačiji. Zauvek. Nemojte izdati sve ono najbolje od sebe, po cenu ničega. Jer kad tad dodje prava prilika. U vidi situacije, čoveka. Osmeha. Dodira. Naplate "duga ili "nagrade". Verujte, sve to vrati život sam. Nema potrebe ikada ama baš ad se svetite, vraćate milo za drago, pej bek tajm ili da jednostavno svoju dušu trujete lošim mislima, delima ili osećanjima jeda, nespokoja ili da ne spavate. Škodi lepoti. :) U svakom narednom/oj utkajte baš posve još veću vernost, nadu, još jačom silinom volite ljubavlju tom i poštenjem srca. Baš zbog toga što to niste imali. Što nekome takvi niste trebali. Što neko nije umeo da Vas takvu/takvim ceni. Tako ja razmišljam i uvek ću. Baš u inat. Za sve ljude što me lagaše i povredjivaše, ja svakom budućem ću još više verovati, poklanjati i ljubiti, upoznavati ga sa svima svojima jer se ne stidim ljudi koje volim i sve u nadi, da to neko prepoznaće. I kad - tad takvim istinski poštenim načinom života i ponašanja, čistog uma, doći će onaj/ona ko ce u Vama umeti da "vidi" sve ono šta jeste. Dušom. Umom. Telom. tada dolazite u "prave ruke". I taj neko7a videće tada u Vama odraz odraza svog, jer za svet ćete oduvek biti samo jedna manje više nebitna persona a nekome tada , verujem čitav & jedini svet. ♥

Back