Mudrolije - saveti

10857895_586337678177294_2939871975139077754_n.jpg

Zahvali se na svemu. Blagoslovi sve duše s kojima se sretneš. Nemoj da gledaš ono najgore u ljudima, u stvarima ili situacijama, već uvek traži ono najbolje. Ne ponašaj se kao noj koji zabija glavu u pesak i odbija da se suoči sa stvarnostima u svetu. Potraži ono najbolje i koncentriši se na najbolje u svemu i svakome. Ti si mali svet u samom sebi. KADA U TVOM MALOM SVETU POSTOJI MIR, HARMONIJA, LJUBAV I RAZUMEVANJE, ONI ĆE SE ODRAZITI NA SPOLJNI SVET OKO TEBE. Kada to uspeš da uradiš, počinješ da poboljšavaš opštu situaciju u svetu.
-Otvaranje unutrašnjih vrata-

Ajlin Kedi

10850226_10200161730964224_8267674237973391085_n.jpg

Sve što štedim je izgubljeno, a sve što dajem je moje. Sve što sam dao, još je sa mnom, a sve što sam sakupljao je nestalo, otišlo. Istina, ti imaš samo ono što podijeliš. Ljubav nije vlasništvo koje treba štedjeti, ono je blistavi miris koji se mora dijeliti...

Nepoznati autor

I kada vas gađaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koračajte, istrpite svaku nedaću i uspeh je neminovan.
Onda ćete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas će veličati, govoreći da su oni
zaslužni za vaš uspeh. Oprostite i sažalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.

Slaviša Pavlović

Ljudi često greše oko toga šta je podrška, misleći da je to aplauz kad se slavi pobeda. Zapravo, šta će mi bodrenje kada već steknem ordenja? Čemu rame za plakanje onda kad je vreme osmeha? Sve možeš sam tad - ali kad sam sam, kad krene loše, kad je mrak dna i jak jaz između mene i volje - onda, i samo onda, vredi iskren stisak ruke i topla reč - i samo tad si blizak, druže." ~ Marčelo

Back